Integrationsydelsen rammer hjemløse og Halloween-Brexit i vente

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag fortsatte regeringsforhandlingerne, men fortsat uden slutprodukt. Verden stod dog ikke stille af den grund.

Her er vores nyhedsoverblik.

Omtumlet tilværelse sender hjemløse danskere på lav integrationsydelse

Integrationsydelsen skaber problemer for hjemløse danskere, der bliver ramt af den lavere sats.

Loven siger, at man skal have opholdt sig i Danmark i ni ud af de sidste ti år for at få kontanthjælp. Ellers er man kun berettiget til integrationsydelse, der typisk er cirka 5.000 kroner lavere end kontanthjælpen hver måned før skat.

Det er folk, der er i kanten af samfundet

Det er borgeren, som skal kunne bevise, at han eller hun har haft bopæl her i landet, men det er svært for hjemløse, fortæller Nikolaj Nielsen, der er jurist og ph.d. i socialret og boligrettigheder, til Politiken.

”Det er folk, der er i kanten af samfundet, og som har klaret sig uden kontanthjælp en periode og derfor ikke kan fremvise digitale spor, og det er helt ude af proportioner, at de skal dokumentere, hvad de har lavet for så mange år siden, fordi man vil sikre sig mod, at nogen får ydelsen uberettiget”.

 

Fængsel og udvisning for stenkast mod Rasmus Paludan

En 24-årig mand fra Viborg er tirsdag blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på 60 dage for at have kastet en sten mod partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Hændelsen skete den 13. april i Ellekonebakken i Viborg, da Rasmus Paludan afholdt en demonstration.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad forklarede manden i Retten i Viborg, at han meget beruset og påvirket. Han vurderede selv, at han havde drukket mindst 12 genstande, og at han desuden havde drukket benzin.

 

Efter Danske Banks gebyrsag: Andre banker kan stå for skud

Topledelsen i en lang række banker i Danmark sidder muligvis og ryster lidt i bukserne i disse dage. Det skriver Berlingske.

Det kan nemlig sagtens vise sig, at de har gjort sig skyldige i samme nummer, som Dansk Bank netop er blevet taget i.

Danske Bank har ifølge Finanstilsynet snydt 87.000 kunder med åbne øjne, da banken fik dem til at investere i Flexinvest Fri med alt for høje aftalegebyrer og i nogle tilfælde også forventet negativt nettoafkast.

Vi står med et problem, der formentlig strækker sig ud til andre danske og europæiske banker

Finanstilsynet varsler nu et skærpet tilsyn.

”Vi står med et problem, der formentlig strækker sig ud til andre danske og europæiske banker. Derfor kigger vi i øjeblikket mere bredt på den finansielle sektors ageren på det her område, siger Finanstilsynets direktør,” Jesper Berg til Berlingske.

 

Boris Johnson ønsker Halloween-Brexit

Favoritten til at blive Storbritanniens næste premierminister, Boris Johnson, vil have briterne ud af EU 31. oktober. Med eller uden en aftale.

Det siger han i et interview til BBC som led sin kampagne om at blive De Konservatives nye formand for fire uger siden.

Mit løfte er naturligvis at komme ud af EU til halloween 31. oktober

”Mit løfte er naturligvis at komme ud af EU til halloween 31. oktober” lyder det fra Johnson, som også understreger vigtigheden af at se det positive i Brexit:

”Hvis vi skal have vores venner til at forstå, at det er alvor, skal vi omsider væk fra nederlagspolitikken og negativiteten, der har ligget som en svøbe om os i så lang tid,” siger Boris Johnson i interviewet med BBC.

 

Skipper: Radikale kommer med uspiselige krav

Det spidser til i forhandlingerne om at danne regering efter folketingsvalget 5. juni, hvor rød blok sikrede sig et flertal. Enhedslisten Pernille Skipper indrømmer, at der er uenigheder blandt partierne.

”Vi har ikke lagt noget på bordet, som vi troede kunne generere andre, eller som vi vidste, andre ikke kunne leve med. Det er et spørgsmål om at finde en ny retning, som vi alle kan se os selv i” siger hun til Politiken.

Der har ligget mange ting

Pernille Skipper lægger dog ikke skjul på, at særligt de radikale giver anledning til uenighed. Adspurgt om Morten Østergaard & co. kom med uspiselige krav lød svaret:.

”Ja, det må man sige. Der har ligget mange ting”, siger hun og uddyber, at det blandt andet handler om udbuddet af arbejdskraft.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce