Invester i mennesker i stedet for i nedrivninger

At tvangsflytte almene beboere fra et ”ghetto”-område med gode og sunde boliger fører normalt ikke noget godt med sig. Du marginaliserer almindelige mennesker.
Det nytter ikke at tvangsflytte mennesker. Invester i stedet i mennesker og boligområder.

De almene boliger i Danmark har en høj boligstandard

De almene boliger i Danmark har en høj boligstandard. De er generelt gode og sunde. Og blandt andet i København er der lange, lange ventelister til dem. For der er mangel på gode boliger, der er til at betale i Hovedstaden.

I København har byens borgmestre en fælles målsætning om, at der ikke skal rives almene boliger ned som konsekvens af regeringens ghettolovgivning. Der skal til gengæld investeres kraftigt i udsatte boligområder – især fysisk. For der er stadig brug for forbedringer.

Tvangsflytninger hjælper ikke

Skal de nuværende beboere så tvinges til at flytte for at give plads til mere ressourcestærke medborgere?

Der er ingen evidens for, at det hjælper at tvangsflytte mennesker fra gode boliger

Nej! At tvangsflytte almene beboere fra et ”ghetto”-område med gode og sunde boliger fører normalt ikke noget godt med sig. Du marginaliserer helt almindelige mennesker og forskyder ghettoproblematikken til andre almene boligområder. Hvor huslejen ofte er højere.

Statens Byggeforskningsinstitut har netop undersøgt forskningen på dette område.

Konklusionen: Der er ingen evidens for, at det hjælper at tvangsflytte mennesker fra gode boliger.

Invester i mennesker

Derimod skal vi i stedet INVESTERE i nogle af beboerne i udsatte boligområder.

Vi har to tilfældige beboere:

1) Den ene er uddannet ingeniør i et andet land og har anden etnisk baggrund.

2) Og den anden arbejder som rengøringsassistent. Kort uddannelse og lav løn.

Efter ghettopakken er disse to helt almindelige mennesker et problem for deres boligområde. Konsekvensen kan derfor hurtigt blive at rive deres boliger ned – og tvangsflytte dem. Hvis der er for mange i nabolaget, der har tilsvarende baggrunde.

De mennesker gør altså ikke noget forkert!  Og helt ærligt!  Har vi ikke brug for nogen, der gør rent? Og har vi ikke plads til nogen, der ikke bruger halvdelen af livet på at videreuddanne sig?

Deres problemer løses ikke ved at flytte dem

Der ER mennesker i vores boligområder med sociale problemer. Som ER alt for langt fra arbejdsmarkedet. Som HAR et misbrug eller andre udfordringer.

Deres problemer løses ikke ved at flytte dem. Invester noget mere og klogere i disse beboere - i stedet for at flytte rundt på dem som skakbrikker. Invester i forebyggelse. I sociale indsatser. I beskæftigelsesindsatser …

I de almene boligselskaber vil vi meget gerne fortsætte og forstærke samarbejdet med stat og kommuner om at løfte vores beboere og boligområder.

Vi er helt almindelige – os der bor alment

Jeg voksede selv op i et alment boligområde. Her kom vi hinanden ved. Både direktører, arbejdsmænd og rengøringsdamer. Vi havde et fantastisk fællesskab.

Det samme har utroligt mange mennesker i vores boligafdelinger i dag.. Det har vi bare ikke været gode nok til at fortælle omverdenen. Og det betaler vi for nu.

Parallelsamfund er noget, fejlslagen politik skaber

Vi er ikke mærkelige. Vi er ikke kriminelle. Vi skaber ikke parallelsamfund. Parallelsamfund er noget, fejlslagen politik skaber.

Vi er små demokratifabrikker. Med afdelingsbestyrelser og afdelingsmøder. Med børnebestyrelser.

Mon ikke vores bidrag til demokratiet og integrationen i Danmark kan måle sig med ”bidragene” fra rigmandsghettoer som Gentofte og Riisskov!

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Formand for Boligforeningen 3B, København


placeholder

Annonce