Isabella Arendt ny formand for Kristendemokraterne

Kristendemokraterne har i forbindelse med partiets landsmøde valgt Isabella Arendt som ny landsformand. Der var ingen modkandidater.
Foto: Pressefoto: Kristendemokraterne
Formand Isabella Arendt, Kristendemokraterne
26-årige Isabella Arendt blev i weekenden valgt som ny formand for Kristendemokraterne. Hun afløser Stig Grenov, som hun også vikarerede for i valgkampen, hvor hun trådte til efter at han meldte sig syg med stress-symptomer.

Hun deltog i flere af partilederrunderne på TV, hvor hun fik fine anmeldelser og efterfølgede talte flere medier om en "Isabella-effekt" som kunne bringe partiet tilbage i folketinget.

Det lykkedes som bekendt ikke. Trods fremgang fik Kristendemokraterne 1,7 procent af stemmerne.

Tager over efter ”syv magre år”

Isabella Arendt brugte en bibel-reference i sin landsmødetale til at takke Stig Grenov, der har stået i spidsen for partiet i syv år.

"Man kan måske kalde det de syv magre år. Stig har holdt sammen på partiet i en tid, hvor vi næsten var usynlige hos vælgerne.

Stig har skrevet i pressen utrætteligt for at sætte Kristendemokraterne på det politiske landkort. Han holdt os andre ved ilden og gav gejst og energi, når man nogle gange havde svært ved at tro på projektet. Han er en leder, vi kan være stolte af." sagde hun.

Isabella Arendt blev valgt med 145 stemmer for og fem blanke og uden modkandidat, oplyser partiet til Ritzau ifølge Berlingske.

Som ny politisk næstformand i stedet for Isabella Arendt får partiet en gammel kending, nemlig tidligere landsformand Marianne Karlsmose, 46, der i dag er medlem af regionsrådet i Region Midtjylland.

Vores politik er solid og relevant

Hun glædede sig over partiets fremgang, og gjorde klar, at partiet endnu en gang er klar til at samle underskrifter sammen, så de igen kan stille op til det kommende folketingsvalg.

"Kristendemokraterne er på vej frem. Medlemstallet stiger, tilslutningen stiger, og ved hvert valg bliver vi flere og flere. Det gør vi, fordi vores politik er solid. Den er relevant, og den er testet på virkeligheden," siger hun i landsmødetalen og fortsætter:

"Vi står stærkere, end vi længe har gjort. Vi er stiftet med fokus på balance. Balance mellem arbejde og fritid, mellem land og by, mellem mennesker og natur og balancen i os selv som mennesker."

Ud over sit politiske arbejde i Kristendemokraterne læser Isabella Arendt statskundskab på Københavns Universitet og arbejder som forskningsassistent på Institut for Lykkeforskning.

Hun er opvokset i Fredericia og har tidligere været formand for den KDup - Kristendemokratisk Ungdomsparti, der er Kristendemokraternes politiske ungdomsorganisation, men hun har også været medlem af både Radikale Venstre og af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce