Annonce

Islamisk strid i Alternativet: Beskylder partifælle for at følge falsk frelser

En religiøs konflikt om islamiske trosretninger er blusset op omkring Alternativets to pakistanske folketingskandidater i København.
Kandidaterne Shahzad Riaz og Kashif Ahmad tilhører to forskellige trosretninger inden for islam – hhv. sunni og ahmadiyya.

I Pakistan bliver ahmadiyya-muslimer officielt set som kætterske – bl.a. på grund af uenighed om profeten Muhammeds rolle. Det skriver Jyllands-Posten.

På de sociale medier er Kashif Ahmad, der tidligere var formand for Nationalpartiet, flere gange blevet udsat for religiøs diskrimination i valgkampen, og på en løbeseddel, som deles i dansk-pakistanske kredse, opfordres pakistanere direkte til at stemme på hans partifælle Shahzad Riaz og ikke på Kashif Ahmad.

Han har fornærmet muslimer og kristne

'Afvis qadiyani (nedsættende udtryk om ahmadiyya-muslimer, red.) kandidat Kashif Ahmad, fordi Kashif Ahmad er tilhænger af sådan en løgnagtig profet og falsk frelser, som har hånet Muhammed og Kristus, fred må være med dem. Han har fornærmet muslimer og kristne. For Guds skyld vis ære og få Shahzad Riaz valgt,' lyder den oversatte urdu-tekst.

Hænges ud på video

Samme kritik går igen i en lækket video fra et møde i den dansk-pakistanske forening Pakistani Society Denmark, hvor partifællen Shahzad Riaz er til stede, mens Kashif Ahmad hænges ud.

'Det er alles ansvar at bringe dette videre; Kashif Ahmad er ikke muslim,' lyder det bl.a. i videooptagelsen.

Uffe Elbæk har længe været bekendt med problemet, men han afviser at stille op til interview

Jyllands-Posten har forsøgt at komme i kontakt med Shazad Riaz. Han er ikke vendt tilbage på gentagne henvendelser.

Avisen skriver også, at Alternativets politisk leder Uffe Elbæk har længe været bekendt med problemet, men han afviser at stille op til interview.
 

Gennemsigtighed også på dårlige dage

Alternativet tager afsæt i seks kerneværdier, der kendetegner interne og eksterne arbejdsprocesser såvel som konkrete politiske udspil.

En af de værdier er gennemsigtighed: Det lyder ”Alle skal have mulighed for at se os over skulderen - både på gode og dårlige dage.”

Og som Alternativet selv skriver: Værdierne bliver ikke bare pudset af, når der skal holdes skåltaler. De seks kerneværdier skal være konstante pejlemærker, synlige i det daglige politiske arbejde. I den måde vi tænker, taler og handler på.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen, så kan det jo næsten ikke blive mere rummeligt og inkluderende.

Luk det parti nu. Det et ikke engang en spøg mere, det er fuldstændigt tåbeligt 🤪

Syntes DU virkeligt de store højre-partier har bedre politik på DET område ? De arbejder videre på rasicme som var det i gamle dsge da jøderne stod for tu. Nu er jøder bare udskiftet med muslimer. Vi er ikke kommet en pind videre den gamle kultur fra før 2.verdenskrig lever i bedste velgående. Tankevækkende og uhyggeligt

Syntes DU virkeligt de store højre-partier har bedre politik på DET område ? De arbejder videre på rasicme som var det i gamle dsge da jøderne stod for tu. Nu er jøder bare udskiftet med muslimer. Vi er ikke kommet en pind videre den gamle kultur fra før 2.verdenskrig lever i bedste velgående. Tankevækkende og uhyggeligt