Annonce

Iværksætter skovler penge ind på handicappede

Iværksætteren Søren Rynkebjerg er blevet multimillionær på firmaet Handicapformidlingen, som landets kommuner finansierer. Det får nu kritik
Landets 98 kommuner bruger hvert år flere milliarder kroner på at sikre et godt liv for handicappede. Men en stor del af pengene ender i smarte erhvervsfolks lommer. Iværksætteren Søren Rynkebjerg er en af dem.

Det skriver Ekstra Bladet.  

Søren Rynkebjergs selskab Handicapformidlingen ApS er inden for de seneste år vokset markant, og pengene fra de danske kommuner strømmer ind.

Det har resulteret i en egenkapital i hans personlige selskab, som ejer Handicapformidlingen, på hele 17,6 millioner kroner. Ud af de penge har Søren Rynkebjerg trukket store beløb ud til sig selv i løn og udbytte.

Samtidig er omsætningen, som kommer fra landets kommuner, steget fra 168 millioner kroner i 2015 til cirka 500 millioner kroner i 2019.

Årsagen er, at vi giver en bedre kundeservice end vores konkurrenter

“Det er rigtigt, at det går godt i Handicapformidlingen. Og årsagen er, at vi giver en bedre kundeservice end vores konkurrenter. Vi behandler folk ordentligt og taler pænt til dem,” siger 45-årige Søren Rynkebjerg til Ekstra Bladet.

Fagforbund: Nej til profit på velfærd

Fagforbundet FOA, hvis medlemmer typisk arbejder i kommunerne, bryder sig ikke om, at erhvervsfolk kan blive mangemillionærer på borgere med handicap.

“Helt overordnet siger vi nej til profit på velfærd. Skatteborgerne skal kunne vide, at der er styr på butikken, og at pengene går til det, de skal. Folk skal selvfølgelig have løn, men velfærdskroner skal gå til velfærd - og ikke alt muligt andet,” siger FOA-næstformand Thomas Enghausen til Ekstra Bladet.

Velfærdskroner skal gå til velfærd - og ikke alt muligt andet

Minister vil stoppe profitbaroner

Socialminister Astrid Krag (S) meddelte i september 2020, at regeringen vil styrke socialtilsynene og indføre nye regler, så private selskaber ikke længere kan hive store beløb ud af sociale tilbud.

Ministeren vil derfor omdanne aktie- og anpartsselskaberne til selvejende institutioner, så det ikke længere er muligt.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce