Annonce

Jakob Ellemann vender tilbage til politik i august

Genindtræder som formand for Venstre og som forsvarsminister, meddeler Ellemann og Venstre - Troels Lund Poulsen (V) færdiggør forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig
Foto: Venstre
Jakob Ellemann-Jensen (V), partiformand
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vender tilbage som vicestatsminister og forsvarsminister i SVM-regeringen og formand for Venstre i august.

Det meddeler han selv i et opslag på Facebook. Det samme gør Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, i et nyhedsbrev til Venstres medlemmer og andre interesserede.

"Det er i den grad glædeligt, at vi nu kan se frem til at få Jakob tilbage. Hans tilbagevenden betyder, at han genindtræder som forsvarsminister, at Troels Lund Poulsen stopper som midlertidig forsvarsminister og returnerer til Økonomiministeriet. Og endelig, at Stephanie Lose vender retur til Region Syddanmark og posten som regionsformand," skriver partisekretæren og fortsætter:

"Selv om der går nogle måneder endnu, før vi siger helt farvel, så skylder vi Stephanie en kæmpe tak for, at hun trådte til, da partiet havde brug for hende. Hun har ydet en helt forrygende indsats sammen med Troels, som Venstre også skylder en stor tak til."

Jakob Ellemann-Jensen sygemeldte sig med stress - på ubestemt tid - 6. februar. Altså for godt tre måneder siden.

"Jeg har det meget bedre"

I et opslag på Facebook skriver Jakob Ellemann-Jensen, at han nu har det meget bedre, men at han er blevet rådet til langsomt at trappe op og altså først vende fuldt og helt tilbage til Christiansborg og Slotsholmen efter sommerferien:

Det går støt fremad med mig

"Det går støt fremad med mig. Jeg har det meget bedre, og derfor havde jeg håbet, at jeg ville vende tilbage tidligere, men jeg lytter meget grundigt til de dygtige sundhedsfaglige eksperter, jeg ses med hver uge. Deres anbefaling er, at jeg fortsætter med at forberede min tilbagevenden ved at trappe op for møder med mine kolleger, at jeg deltager i sociale sammenhænge igen, og at jeg generelt kommer mere uden for matriklen herhjemme og deltager i samfundslivet igen. Men altså også at jeg venter til efter sommer med at vende tilbage. For i politik kan man ikke være med på nedsat tid – enten er jeg der, eller også er jeg der ikke. Så jeg skal vente, til jeg er klar."

Ellemanns tilbagevenden til dansk politik efter sommerferien, betyder samtidig, at det bliver Troels Lund Poulsen (V), der som fungerende forsvarsminister, kommer til at stå i spidsen for de vigtige forsvarsforhandlinger.

Jakob Ellemann-Jensen skriver:

"Det handler både om mit helbred og om politik. For forhandlingerne om det næste forsvarsforlig starter nu, og der skal gerne lande en aftale før sommerferien. Jeg har set meget frem til de forhandlinger, som skal genoprette og fremtidssikre Forsvaret i en tid, hvor der er krig i Europa. Men jeg synes ikke, at det er realistisk at træde ind i nogle højspændte forhandlinger, som vil have kørt et godt stykke tid, før jeg er klar til at vende tilbage."

Takker Lund Poulsen og Lose

Ellemann sender en stor og varm tak til Troels Lund Poulsen, der er trådt til som fungerende forsvarsminister og politisk leder af venstre og Stephanie Lose (V), der er trådt til som fungerende økonomiminister og fungerende leder af Venstre rent organisatorisk:

"Derfor er jeg meget tryg ved, at det er Troels Lund Poulsen, der sidder for bordenden i mit fravær. Troels har sammen med Stephanie Lose løftet en stor opgave. Det har givet mig ro i sindet, og det er jeg meget taknemmelig for. De er et fantastisk hold at have i ryggen! Stephanie og Troels fortsætter med at stå i spidsen for partiet sammen, og de har min fulde opbakning til at træffe de nødvendige beslutninger, indtil jeg er tilbage igen."

"Mit hoved føltes som om, det var ved at sprænges"

Ellemann skriver meget åbent om, hvor hårdt ramt han har været af stress:

Mit hoved føltes som om, det var ved at sprænges, og jeg havde svært ved at holde mig oprejst

"Det var både en meget enkel, og samtidig en meget svær beslutning at sygemelde mig. Enkel fordi det simpelthen var nødvendigt for mit helbred. Mit hoved føltes som om, det var ved at sprænges, og jeg havde svært ved at holde mig oprejst. Men samtidig uendelig svær, da det ligger dybt i mig, at man skal passe sine ting og aldrig give op. Derfor ignorerede jeg også for mange tegn på, at jeg var ved at få stress. Det var en fejl, som jeg nok hverken er den første eller sidste til at begå."

Ellemann skriver, at han håbet at kunne vende tilbage efter nogle uger, men at det viste sig urealistisk:

"Som mange andre, der bliver ramt af stress, troede jeg også, at jeg ville være tilbage i fuldt firspring efter nogle uger. Og som mange andre tog jeg fejl. Det er ikke en nem erkendelse at nå, men den er vigtig. Og jeg har accepteret, at min sygemelding trækker ud. Det kan jeg ikke lave om på, selvom jeg gerne ville."

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor er de da bare søde ved hinanden de her politikere. Her er al nødvendig økonomisk hjælp og personlig støtte en selvfølge. Sygemelding med fuld løn og pensionsindbetaling i 6 måneder. Det mangler da bare. Det er der selvfølgelig råd til i et så rigt land som Danmark.

- Tænk hvis det gjaldt os alle?

Sådan er det jo - først mig selv, så mig selv - og SÅ mig selv