Jarlov profiterer på hate-crime mod jøder

Når Rasmus Jarlov foreslår, at smide elever, der mobber jøder, ud af folkeskolen, handler det mere om at forbedre sine egne stemmetal end miljøet i skolegården.
Det var som at opleve et kedeligt drama, hvor replikkerne var givet på forhånd, fordi ingen af de politikere, der engagerede sig i debatten, formåede at komme ud på den anden side med konstruktive løsninger.

Jødiske børns skolegang på Nørrebro kan få sindene i kog. De seneste dages oppustede mediehistorier om mobning af jødiske skolebørn havde ikke kørt længe, før politikerne fra både den ene og den anden fløj markerede sig i debatten. Det var som at opleve et kedeligt drama, hvor replikkerne var givet på forhånd, fordi ingen af de politikere, der engagerede sig i debatten, formåede at komme ud på den anden side med konstruktive løsninger, som vi rent faktisk kan bruge til noget.

Dog tog Rasmus Jarlov, konservativt medlem af Københavns Borgerrepræsentation, prisen for den, der fremturede med det mest absurde standpunkt.

LÆS OGSÅ: Mangfoldighed for nogen

Jarlov så sin chance for en god gang araber-bashing, og fremførte det ene kulsorte konservative synspunkt efter hinanden. ”Hvor svært kan det være at slå fast, at man ikke vil acceptere, at normer fra Vestbredden styrer Nørrebro”, skrev Jarlov på Politiken.dk og langede ud efter arabiske forældre i den multikulturelle bydel. Derefter foreslog han i ramme alvor, at man smider børnene, der mobber deres jødiske skolekammerater, ud af folkeskolen.

Der er ingen tvivl om, at vi under ingen omstændigheder kan acceptere chikane og hadkriminalitet rettet mod etniske og religiøse minoriteter. Derfor er det mig en gåde, at Rasmus Jarlov i ramme alvor mener, at skyttegravskrigen tjener et højere formål. Dansk konservatisme må efterhånden være helt og aldeles gudsforladt, eller også gælder det bare den konservative BR-leder, der ikke formår at vende den anden kind til.

Jarlov så sit snit til at profitere på en ret alvorlig situation. Det er som bekendt lettere at få medieomtale, hvis man indtager den ene af to poler, end hvis man indtager et nuanceret standpunkt.

LÆS OGSÅ: Jarlovs kamp imod de unge

Det er tydeligt for enhver, at Jarlov så sit snit til at profitere på en ret alvorlig situation. Det er som bekendt lettere at få medieomtale, hvis man indtager den ene af to poler, end hvis man indtager et nuanceret standpunkt. I går var han jødernes hellige fortaler, i morgen er han bankernes og på søndag måske folkekirkens.

Jødehadets opblomstring i Europa er bekymrende. Angreb på jødiske skolebørn i Toulouse, overfald på rabbiner i Berlin, chikanerier og vold mod jøder i København, og jødehadspartiet Jobbiks stigende opbakning i Ungarn, burde alt sammen få alarmklokkerne til at ringe hos samtlige politikere i Europa.

LÆS OGSÅ: Juletræsgate: Ekstremister kæfter fortsat op, men regeringen viser handlekraft

Jarlov skylder os nogle ordentlige svar. Hvordan ser han for sig, at vi kan mindske hadet i Danmark? Er det kun jødehadet, som han er optaget af? Det radikale mantra om mere dialog og flower-power-tolerance kan ikke stå alene. Men omvendt er Jarlovs idé om at smide enhver muslim med et jødehad, ud af de danske folkeskoler, fuldstændig absurd.

Alexander Grandt er folketingskandidat for Socialdemokratiet.


Kommentarer fra Facebook