Jeg savner allerede Dansk Folkeparti

Man må frygte, at det er slut med at få DF til at støtte forbedringer for de kortuddannede og lavtlønnede, skriver forbundsformand i DSU, Frederik Vad Nielsen.
Foto: Sille Veilmark, Grafisk Afdeling
Frederik Vad Nielsen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)
Debatten om det kommende formandsskifte i Dansk Folkeparti raser, og der spekuleres i navne på livet løs. Uagtet om det bliver en Morten Messerschmidt eller Inger Støjberg, frygter jeg, at den politiske konklusion bliver den samme:

Et opgør med Dansk Folkeparti som et borgerligt parti, der i sit fordelingspolitiske udgangspunkt er på kortuddannede og lavtlønnedes side. Hvis det sker, risikerer vi, at kampen for sociale fremskridt i den rigtige rækkefølge reelt aflyses – også selvom at den socialdemokratiske regering skulle genvinde magten ved næste folketingsvalg.

Ingen Arne-pension uden Dansk Folkeparti

Nøglen til at forbedre tilværelsen for slidte lønmodtagere, lejere og andre arbejderklasse- og/eller underklassegrupper siden 2019, har nemlig været et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Uden sidstnævnte parti havde vi f.eks. ikke fået Blackstone-indgrebet eller en ret til tidlig tilbagetrækning. Her stejlede Det Radikale Venstre, og valgte liberalisternes side i folketingssalen.

Ingen vælgere må være i tvivl om partiets højreorienterede placering i det politiske landskab.

Partierne bag forståelsespapiret arbejder nemlig ikke efter det samme sociale kompas i fordelingspolitiske spørgsmål. Uden Dansk Folkeparti ville den erkendelse have fyldt langt mere i den politiske debat, og have ført til store slagsmål hos centrum-venstre.

Udfordringen lige nu er, at Dansk Folkeparti ikke belønnes for at skabe forbedringer for de grupper, som ellers intet har fået ud af hovedlinjerne i den førte politik siden årtusindskiftet.

Tværtimod, fortsætter nedturen. Og nu ser det ud som om, at den ledelse der på centrale områder har abonneret på et skarpt socialt kompas nu skiftes ud, til fordel for mere blå fordelingspolitik.

Uagtet om det ender med Inger Støjberg, Morten Messerschmidt eller en tredje, er der ikke meget, der tyder på, at partiet aktivt vil opsøge S-SF-Ø-DF -flertallet. Slet ikke hvis meningsmålingerne fortsætter med at være så dårlige.

Analysen synes at være, at ingen vælgere må være i tvivl om partiets højreorienterede placering i det politiske landskab.

Vi skal puste liv i fordelingspolitikken

Misforstå mig ikke: Jeg er helt med på at Dansk Folkeparti op gennem 00’erne på afgørende områder bidrog til at svigte arbejderklassen, stække fagbevægelsen og konsekvent lette skatterne for de rigeste.

Men på trods af disse svigt er den sociale samvittighed tittet frem i afgørende øjeblikke. Vi har et problem, hvis det ikke sker så ofte i fremtiden.

Hvad skal vi stille op? Mit eneste bud er at alle sejl skal sættes ind på at få genoplivet en reel fordelingspolitisk debat i Danmark. Det Konservative Folkeparti har i ly af larmen fra mink og sms’er fremlagt forslag om at fjerne lønmodtagerrettigheder, og bruge dem til at finansiere store skattesænkninger for de rigeste familier og virksomheder.

Alle sejl skal sættes ind på at få genoplivet en reel fordelingspolitisk debat i Danmark.

Det er vi nødt til at angribe hårdere end vi gør. På samme måde skal Nye Borgerliges liberalistiske fordelingspolitik frem i lyset.

Det kan forhåbentligt genskabe et rum på højrefløjen til et parti, som ikke mener, at slagtningen af velfærd og lejere er vejen frem. Og vi har brug for at den plads skabes.

Ellers kommer vi til at savne Dansk Folkeparti mange år frem.

Frederik Vad Nielsen er forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og kandidat til at blive folketingskandidat for Socialdemokratiet.


placeholder

Kommentarer

Jeg er slet ikke sikker på Morten M og co er det bedste for DF, og ej heller at medlemmerne vil have ham ved en afstemning. Det er jo også helt grotesk at et parti, der uden bevis, stemmer for en statsminister skal for en rigsret i folketinget, men selv har en dømt person, som vil være formand og en anden muligvis dømt person man bejler til, det er jo helt gak i låget og hykleri hvor det basker. hvor er respekten for partiets medlemmer, MM og PK trækker jo deres valg ned over hovedet på medlemmerne. Jeg tror det bliver DF`s nederlag og endeligt, at en del af deres vælgere vil vende tilbage til andre partier. Nogle til S, nogle til NB og evt. nogle til K.
Og lige nu har 30.000 søgt Arnepension, fordi der er brug for den. Og de sociale medlemmer i DF kan jo bare skifte parti.

Kommende formandsskifte i DF ser problematisk ud.

Morten M. har tilsyneladende undladt at læse DF`s vedtægter. DF skal nemlig ændre vedtægter, hvis Peter Kofod skal kunne overtage en formandspost efter Messerschmidt, såfremt dommen mod Morten M. i forbindelse med ”Meld og Feld” opretholdes ved efterfølgende ankeinstanser.

Hvad angår Inger S`s evt. kandidatur til formandsposten i DF ved ingen noget herom før den 13. december, hvor Rigsretten har afsagt sin dom. Foruden et gældende DF-krav om min. 4 måneders medlemskab af partiet inden et evt. valg til formandsposten, vil flere forhold skulle tages i betragtning
– Som tidligere V-medlem og tilhænger af et fortsat EU-medlemskab, vil Inger S. som ny formand for DF nu skulle agitere for en udmelding af EU. Hvor er troværdigheden så henne?

DF har faktisk opnået en fremgang, så de nu er lidt større end NB og de har taget denne fremgang fra de blå og det er hvad DF kan gøre, for alle de blå vælger er ikke asociale. DF trak vælgere fra rød til blå tidligere, det er ikke længere muligt, men DF kan trække vælgere fra blå til rød, på det sociale område og derfor bør kampen i højere grad end nu foregå på det sociale område, for det hjælpe DF til at finde en bedre formand, end de foreslåede.

Der er en Merete ?? som fik utrolig mange stemmer ved valget, og hun har fået mange opfordringer har jeg læst, tror hun vil være langt bedre end de mænd der har budt sig til samt Støjberg.

Ja, hvis DF går efter at male sig mere umiskendeligt blå, bliver de bare en billig kopi af NB, og det lyder sgu ikke som en plan med mange stemmer i. Dermed afskriver de jo også den kongemager-position, de kunne have haft, og som RV engang havde, men ikke har mere.

Annonce