Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/BayMads/status/1366143497888219143

Jens Rohde kan vække parti til live igen

Folketingsmedlem Jens Rohdes tid som løsgænger kan snart være forbi. Det kan betyde comeback til et parti på Christiansborg.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Medlem af Folketinget Jens Rohde, Kristendemokraterne.
Den tidligere Venstre-mand, tidligere radikale, og nu løsgænger i Folketinget, Jens Rohde, kan være den manna sendt fra himlen, som Kristendemokraterne har ventet på.

Partiet der ikke har været repræsenteret i Folketinget siden 2010-2011, hvor det tidligere konservative folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen en kort overgang var dets eneste mand på tinge.

Kristendemokraterne har ikke være valgt til Folketinget, siden partiet røg under spærregrænsen ved valget i 2005.

Det har dog været tæt på ved flere lejligheder. Partiet var ved valget i 2019 blot 189 stemmer i Vestjylland fra at komme i Folketinget. Men mandatet gik i stedet til ... De Radikale.

Bekræftes af formandskab

Avisen B.T. kunne fredag fortælle, at det var planlagt, at Jens Rohde skulle mødes med ledelsen i Kristendemokraterne.

"Det er altså endnu ikke afgjort, om Jens Rohde fremover skal stille op for Kristendemokraterne. Der er tale om sonderinger fra den tidligere radikale politikers side," skrev avisen.

Det har været en god samtale og drøftelse

De såkaldte sonderinger bekræftes af Kristendemokraternes formand Isabella Arendt. Det sker i et opslag, angiveligt fra en intern kristendemokratisk gruppe på Facebook, der florerer på de social medier.

"KD og Jens Rohde har været i kontakt og i weekenden har Valgudvalget og Hovedbestyrelsen være sammen med Jens Rohde. Det har været en god samtale og drøftelse. Der er blevet stillet mange spørgsmål og givet grundige svar. Begge dele præget af åbenhed og ærlighed. Samtalen fortsætter og undertegnede vender tilbage med information og afklaring," står der i beskeden, der foruden Isabella Arendt er underskrevet af politisk næstformand Simon Skals.

placeholder

To exitter efter formandsopgør

Jens Rohde har været løsgænger, siden han forleden forlod De Radikale, som han mente var blevet for ekstreme, for usamarbejdsvillige og for topstyrede.

Den 50-årige Jens Rohde blev valgt til Folketinget første gang i 1998 for Venstre. I 2009 blev Jens Rohde valgt til Europa-Parlamentet for samme parti, som han repræsenterede indtil, at han - efter formandsopgøret i Venstre mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen - skiftede til De Radikale.

Efter 10 år i Bruxelles blev Jens Rohde i 2019 valgt til Folketinget for De Radikale. Men også her blev det til et exit kort efter et dramatisk formandsopgør.

Står allerede på stemmesedlen

Jens Rohde var ved det seneste folketingsvalg opstillet i Københavns Storkreds, hvor det blev til 6125 personlige stemmer. Hvor mange af dem, der vil være klar til at følge ham over hos Kristendemokraterne, er til gengæld et åbent spørgsmål.

Selv om Kristendemokraterne ikke er valgt til Folketinget, så har partiet allerede de nødvendige underskrifter på plads til at være opstillingsberettiget ved et kommende valg, hvornår det så bliver.

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter står Kristendemokraterne til 1,7 procent af stemmerne. Det samme som partiet fik ved det seneste folketingsvalg.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Som de øvrige løsgængere traækker de stemmer fra de store partier. Men de kommer nok ikke ind alligevel. Og Jens Rhode er vel næppe Kristendemokrat, blor på lur til genvalg. Mon han bliver valgt? Næppe.

Endnu et eksempel på en levebrødspolitiker.
Kristendemokraterne er bedre end at være 'arbejds'ledig.

Annonce