Annonce

Jensens Bøfhus fyrer 250: Giver fagbevægelsen og regeringen skylden

Konflikt udelukker bøf-kæde: “Det er sørgeligt at gennemføre unødvendige fyringer alene på grund af fagbevægelsens og regeringens lokumsaftale,” siger direktør
Restaurantkæden Jensens Bøfhus fyrer 250 medarbejdere.

Det oplyser restaurantkæden i en pressemeddelelse tirsdag.

I pressemeddelelsen skriver Jensens Bøfhus, at regeringen og fagforbundet 3F "tvinger Jensens Bøfhus til at afskedige 250 medarbejdere".

Ifølge pressemeddelelsen har Jensens Bøfhus på lige fod med godt 50.000 andre virksomheder søgt om lønkompensation. Bøf-kæden har tidligere hjemsendt 400 medarbejdere med løn.

Staten forholder sig neutral under konflikter

Jensens Bøfhus har søgt om lønkompensation via den hjælpepakke, som er aftalt mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Beskæftigelsesministeriet oplyste i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg 19. marts, at virksomheder i konflikt ikke kan få del i lønkompensationsaftalen:

Det er et generelt princip, at staten skal forholde sig neutral under en arbejdskonflikt

“Det er et generelt princip, at staten skal forholde sig neutral under en arbejdskonflikt. Det vil derfor ikke være muligt for en virksomhed at anvende lønkompensationsordningen i forhold til de stillingskategorier på virksomheden, som er omfattet af konflikten,” skrev beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i sit svar til udvalget.

Først lockout - nu blokade og strejke

23. marts lockoutede Jensens Bøfhus de ansatte, der var medlemmer af 3F, i et forsøg på at frigøre sig fra en overenskomst mellem 3F og Jensens Bøfhus, der har været gældende i over 30 år.

6. april meddelte Jensens Bøfhus, at man i kølvandet på den 14 dage lange lockout havde frigjort sig fra overenskomsten med 3F. Det fik 3F til at varsle øjeblikkelig blokade og strejke fra 1. juni. Som meget sandsynligt følges op af en sympatikonflikt fra andre forbund.

Det er sørgeligt at gennemføre unødvendige fyringer alene på grund af fagbevægelsens og regeringens lokumsaftale

Så Jensens Bøfhus ligger altså fortsat i den grad i konflikt. Af samme grund har Erhvervsstyrelsen under Erhvervsministeriet i dag oplyst over for Jensens Bøfhus, at virksomheden fortsat ikke kan få del i den statslige lønkompensation.

“Det er sørgeligt at gennemføre unødvendige fyringer alene på grund af fagbevægelsens og regeringens lokumsaftale,” udtaler direktør i Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, ifølge pressemeddelelsen.

"Vi pålægger det fulde ansvar for afskedigelserne på regeringen og overvejer at rejse sag mod staten for forskelsbehandling og erstatning for vort og vores medarbejderes tab," udtaler Anders Nikolaisen videre.

3F: Kom tilbage til forhandlingsbordet

3F's gruppeformand for Privat Service, Hotel og Restauration, Tina Møller Pedersen, udtaler til Fagbladet 3F:

Jeg vil gerne – endnu en gang – opfordre til, at ledelsen for en stund bilægger stridsøksen

"Det er en rigtig trist situation, som vi meget gerne vil have løst. Men ledelsen i Jensens Bøfhus har desværre valgt, at de ville have konflikten kørende, selv om der var coronakrise. Jeg vil gerne – endnu en gang – opfordre til, at ledelsen for en stund bilægger stridsøksen og kommer tilbage til forhandlingsbordet."

Tina Møller Madsen oplyser, at 3F tilbød Jensens Bøfhus en vej ud af problemerne, så de kunne få lov at modtage lønkompensation – og dermed beholde de ansatte indtil corona-krisen er ovre. Men tilbuddet blev afvist af ledelsen hos restaurantkæden, som i stedet valgte at sende alle 3F-medlemmer hjem i en såkaldt lockout:

"Vi har opfordret ledelsen i Jensens Bøfhus til at udskyde deres lockout i to måneder, så både virksomheden og medarbejderne kunne komme mere trygt gennem corona-krisen. Men ledelsen valgte at gå i konflikt mod medarbejderne ved at lockoute medarbejderne 23. marts. Det hele handler om, at de vil sætte tjenerne 20 kroner ned i timen, siger Tina Møller Madsen til Fagbladet 3F.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Solidaritet er betinget af solidaritet, og hverken dig Rasmus Paludan som kalder sig Thomas, eller Jensens Bøfhus direktør ved hvad det ord betyder!

Hej T.FUP. Du er fandmè en kylling, som gemmer syg bag psydonymet Thomas ( FUP ) , dit skvalder og bralder er sku` ulideligt, men værst af alt tør du ikke stå ved dine meninger. Du er og bliver en kæmpe TØSEDRENG. Hvis du altså er hankøn? Ellers er du sku bare en irriterende parantes.

Til Thomas Fup Negativsen, hvorfor må vi ikke kende dit rigtige navn?