Jensens Bøfhus i åben krig med 3F: Vil have ansatte ned i løn

Direktør i Jensens Bøfhus kræver ny overenskomst, som betyder 20 kroner mindre i timen for restaurantens tjenere.
Direktør i Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, kæmper lige nu aktivt for at få kædens ansatte ned i løn.

Det fremgår af en video, som direktøren har sendt ud til de 700 ansatte hos Jensens Bøfhus. Det skriver Ekstra Bladet.

I videoen beskylder direktøren desuden 3F for at have udsendt “et propaganda brev“ til de ansatte

I øjeblikket forhandler restaurantkæden med 3F om en ny overenskomst, og her arbejder direktøren for at tegne en billigere overenskomst med lavere løn for restaurantens tjenere.
 

Direktør vil have tjenere 20 kroner ned i løn

Direktøren vil have en overenskomst, som svarer til den, som konkurrenten Restaurant Flammen har fået tilbudt af 3F.

Flammens overenskomst kalder direktøren for “mere moderne og tidssvarende”, og her ligger timelønnen for tjenere 20 kroner under den, som de ansatte får hos Jensens Bøfhus i dag.

I videoen beskylder direktøren desuden 3F for at have udsendt “et propaganda brev“ til de ansatte, som han mener “rummer en hel del misinformation”.

3F har ikke ønsket at kommentere på hverken videoen eller beskyldningerne om misinformation, mens der stadig er mulighed for at forhandle.


Frygter A- og B-hold 

Hvis Jensens Bøfhus overgår til den billigere overenskomst, vil nye tjenere få de vilkår, som gælder for Restaurant Flammen og dermed gå til en lavere løn. De nuværende ansatte vil kunne fortsætte på den gældende overenskomst, lyder det fra direktør Anders Nikolaisen.

I videoen åbner direktøren også op for, at nye ansatte måske slet ikke kommer til at have overenskomst efter 1. marts.

Jeg vil have det enormt dårligt med at arbejde sammen med nye kolleger, der får 20 kroner mindre i timen end mig

Sinem Demir har været værtinde på Jensens Bøfhus i syv år og er tillidsrepræsentant for 3F. Hun frygter for, at det vil skabe et A- og et B-hold på arbejdspladsen, hvis nye kollegaer skal gå til en dårligere løn.

“Jeg vil have det enormt dårligt med at arbejde sammen med nye kolleger, der får 20 kroner mindre i timen end mig. Og omvendt frygter jeg også for mit eget job, hvis jeg er så meget dyrere. Jeg tror, at jeg kan vinke farvel til ekstratimer,” siger hun til Ekstra Bladet.

Forskel på 800 kroner

Sinem Demir arbejder 40 timer på en måned, og hvis hun siger ja til den billige overenskomst fra Flammen vil det koste hende 800 kroner om måneden.

Forskellen mellem de to overenskomster i bunder i, at Restaurant Flammen fungerer som en buffet, mens man hos Jensens Bøfhus får serveret maden ved bordene.

Derfor er det klart, at vores løn er højere

Men ledelsen i Jensens Bøfhus vil gerne have tjenerne væk fra tjeneroverenskomsten, og det mener Sinem Demir ikke er rimeligt.

“Det er ikke usædvanligt, at jeg betjener op til ti borde og sørger for, at de har, hvad de skal bruge. Det er jo et langt større ansvar, end hvis gæsterne selv henter deres mad. Derfor er det klart, at vores løn er højere,” siger hun.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvordan fanden kan 3F accepterer at Flammens ansatte får mindre i løn?
Hvorfor ønsker 3,F at skabe et a og b hold på arbejdsmarkedet?
Ikke mærkeligt at medlemmerne løber skrigende bort fra den politiske fagbevægelse!

Det er super, at 3F kæmper for bedre og flere lønmodtagerrettigheder.

En skam 3F ikke er solidariske med alle, de stakkels medarbejdere på Flammen.
Ikke mærkeligt at medlemmerne løber skrigende bort fra den politiske fagbevægelse!

Restaurant Flammen har ikke tjenere og følger derfor ikke tjeneroverenskomstens lønninger. Det har Jensens Bøfhus.

Restaurant Flammen har ikke tjenere og følger derfor ikke tjeneroverenskomstens lønninger. Det har Jensens Bøfhus. Hvis Jensens Bøfhus fik Flammens overenskomst, uden tjenerlønninger, ville tjenerne gå 20 kr. i timen ned i løn. For en studerende på 40 timer om måneden er det 800 kr. hertil kommer feriepenge (12,5 %) og evt. pension (8 %). For en fuldtidsansat er det 3.896,019 kr. (inkl. feriepenge og pension).

Lige løn for lige arbejde, uanset køn. Man skal selvfølgelig have en løn der passer til ens faglige uddannelse. Og der er da helt klart forskel på buffet og bordservering. Lige som der er forskel på selvbetjening og personlig betjening. Det har intet at gøre med hvor meget en medarbejder er værd.

Annonce