Jensens Bøfhus lukker midlertidigt i København City

Ansatte på restauranterne på Vesterbrogade og på Axeltorv har fået at vide, at restauranterne holder midlertidigt lukket fra 1. november
Foto: Jan Kjærgaard/Netavisen Pio
Jensens Bøfhus på Axeltorv i København City
Jensens Bøfhus’ restauranter på Axeltorv og Vesterbrogade i København lukker midlertidigt fra 1. november.

Ansatte på de to restauranter har således fået at vide, at sidste arbejdsdag er 31. oktober. De ansatte vil - efter det oplyste - modtage de formelle opsigelser i næste uge.

Lukningen vil foreløbig vare mindst tre måneder, forlyder det.

Det oplyser kilder over for Netavisen Pio.

Netavisen Pio har forelagt oplysningerne for Jensens Food Groups’ koncernindkøbschef, Henning Aae. Men denne afviser at be- eller afkræfte oplysningerne:

Det kan jeg ikke udtale mig om,

“Det kan jeg ikke udtale mig om,” siger Henning Aae til Netavisen Pio. Han henviser i stedet til bøfkædens administrerende direktør Anders Nikolaisen, der imidlertid ikke har reageret på vores henvendelser.

Ifølge Netavisen Pio’s oplysninger lukker bøfkædens restaurant i Silkeborg også midlertidigt.

Bøfkædens flagskibe

Begrundelsen for den midlertidige nedlukning af de to restauranter i København er en meget markant omsætningsnedgang særligt i september - samtidig med at sammenlignelige restauranter i København City er langt mindre hårdt ramt af coronakrisen.

Jensens Bøfhus ligger i øjeblikket i konflikt med fagforbundet 3F

Jensens Bøfhus ligger i øjeblikket i konflikt med fagforbundet 3F, fordi Jensens Bøfhus har konfliktet sig ud af overenskomsten med 3F.

Som led i konflikten har Fødevareforbundet NNF erklæret sympatikonflikt. Det betyder blandt andet, at medlemmer af forbundet ikke må udføre konfliktramt arbejde på leverandør af forarbejdet bøfkød til Jensens Bøfhus A/S, Jensens Foods A/S i Struer.

Det handler konflikten om

  • Konflikten mellem fagforebundet 3F og Jensens Bøfhus bunder i, at Jensens Bøfhus vil have samme overenskomst med 3F, som restaurantkæden Flammen har. Flammen aflønner såkaldte "enhedsmedarbejdere" i restauranten 20 kroner lavere i timen end tjenerne - også kaldet værtinder - på Jensens Bøfhus.
  • Restaurant Flammen har buffet og ikke bordservering som på Jensens Bøfhus. Derfor mener 3F, at tjenerarbejde skal aflønnes som tjenerarbejde – ikke som en afrydder/opvasker.
  • I marts lockoutede Jensens Bøfhus de ansatte, der er medlem af 3F. Formålet med lockouten var at frigøre sig fra overenskomsten. I april viklede Jensens Bøfhus ude af den overenskomst, de har haft i mere end 30 år med 3F.
  • 3F og Jensens Bøfhus mødes 22. oktober i Arbejdsretten, hvor 3F kræver bøfkæden idømt en bod for brud på konfliktreglerne i forbindelse med Jensens Bøfhus’ varsel om lockout i foråret.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Mon ikke det lille mindretal der har taget det store flertal som gidsler i 3Fs mafia lignende sag imod Jensen bøfhus ryger ud;-)

Annonce