Jordemødre og fødende i opråb: SF kræver hurtig hjælp

SF vil styrke pressede fødeafdelinger og kræver nu handling fra regeringen. Socialdemokratiet er klar til at finde flere penge
Foto: William Vest-Lillesøe
Pia Olsen Dyhr, formand for SF
Efter flere eksempler på hårdt pressede fødselsafdelinger og kaotiske forløb for fødende kræver SF nu hurtig handling fra regeringen.

“Vi har længe ønsket bedre forhold på fødegangen, men nu rykker vi altså regeringen for at sikre nogle tiltag, jeg tror havde gjort en forskel for dem af jer, der har haft en skidt oplevelse,” lyder det fra SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, på Facebook.

Nu rykker vi altså regeringen for at sikre nogle tiltag

 

placeholder
 

 

Partiet foreslår at afsætte op mod 150 millioner kroner hurtigst muligt til at styrke fødeafdelingerne i hele landet - ikke mindst i Region Hovedstaden, hvor der er størst pres.

Vil have ro på fødegangen

SF-formanden fremhæver, at Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen for to år siden i udspillet "Tid til omsorg" lovede fødende ret til "at blive på sygehuset eller et barselshotel i to dage".

SF vil have garanteret forældre- og fødselsforberedelse, mere jordemodertid før, under og efter fødslen for at sikre ordentlig amning og omsorg, ret til ophold på barselshotel eller sygehus i to dage samt øget støtte i form af sundhedsplejerskebesøg og gratis ammehjælp de første syv dage efter fødslen.

Der skal ro på fødegangen!

“Der skal ro på fødegangen!” som SF’s gruppeformand, Jacob Mark, udtrykker det på Facebook.

 

placeholder
 

 

Voldsomt pres på fødegangene i hovedstaden 

Særligt i Region Hovedstaden er presset på fødeafdelingerne i perioder voldsomt.

Noget af presset kommer fra travlhed på fødeafdelingerne, mens andet kommer fra fødselsforberedelsen og opfølgningen efter fødslen.

Der skal være tryghed, nærhed og moderne rammer omkring fødslen i Region Hovedstaden, lyder det nu fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fælles ambition om at gøre fødeområdet bedre i Region Hovedstaden

“Vi har en fælles ambition om at gøre fødeområdet bedre i Region Hovedstaden, så vi får ordentlige tilbud til alle gravide og fødende, og bedre arbejdsmiljø for jordemødrene,” lyder det fra Sophie Hæstorp Andersen på Facebook.

 

placeholder
 

 

S: Klar til at finde flere penge

Onsdag mødtes regionsrådsformanden til te med næstformanden for Jordemoderforeningen, Mette Rotesan, og kredsformanden for Hovedstadskredsen, Birgit Plough, samt jordemoder Stine Balle Roswall.

Her drøftede de, hvordan Region Hovedstaden konkret kan løse udfordringerne med både at fastholde flere jordemødre og udvikle faget til gavn for de fødende og deres familier.

Så ideerne kan blive til virkelighed

“Jeg og Socialdemokratiet er klar til at finde flere midler, så ideerne kan blive til virkelighed,” fastslår Sophie Hæstorp Andersen på Facebook.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce