Journalist-formand: Medie-udspil ren copypaste fra private medie-arbejdsgivere

De private medie-arbejdsgivere jubler: ”Vi er glade,” siger direktør hos Danske Medier, Ebbe Dal
Kulturminister Mette Bock og regeringens medieudspil ”Nye medier – nye vaner – nye tider” er ren copypaste fra de private medie-arbejdsgivere i Danske Medier, mener formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

”Regeringens medieudspil handler nok så meget om balancen mellem offentligt ejede og privatejede medier. De private medie-arbejdsgivere i Danske Medier har i årevis turneret med synspunktet om, at de statsejede medier har vokset sig for store. Det er i den grad lykkedes Danske Medier at overbevise særligt den borgerlig fløj om rigtigheden i det grundsynspunkt. Det er næsten som om, Danske Medier har fået lagt det ind i munden på borgerlige politikere. Jeg må erkende, at Danske Medier har været ganske dygtige til at præge dagsordenen,” siger Lars Werge til Netavisen Pio.

Jeg må erkende, at Danske Medier har været ganske dygtige til at præge dagsordenen

”Regeringen ønsker at nedbringe antallet af statsejede medier. Man vil sælge TV2, man vil beskære TV2-regionerne, man vil beskære DR’s budget meget kraftigt. Antallet af DR-kanaler skal værre færre. Det er et udtryk for, at de statsejede medier skal være mindre, at de statsejede medier skal fylde mindre. Det er helt efter Danske Medier-melodien. Det kunne ikke være sagt og skrevet bedre hos Danske Medier i Skindergade," lyder det fra Lars Werge.

Danske Medier: Statslige medier fylder for meget
Direktøren hos de privatejede mediers brancheorganisation, Danske Medier, Ebbe Dal, er ikke specielt uenig:

”Vi er i hvert fald rigtig glade for, at regeringen har blik for, at der bør skabes en bedre balance mellem statslige og private medier. Vi er glade for, at man er enige med os i, at de statslige medier er kommet til at fylde for meget i medielandskabet,” siger Ebbe Dal til Netavisen Pio.

I og med at der ifølge regeringens-udspillet skal skæres kraftigt hos DR, at TV2-regionerne skal spare, at TV2-del skal sælges og DR have færre kanaler, så har Danske Mediers synspunkter i den grad nydt fremme?

"Jo, det kan man godt sige. Regeringens udspil har mange gode takter, og vi er rigtig glade for, at regeringen er enige med os i, at de private medier bør fylde mere i medielandskabet,” siger Ebbe Dal, der samtidig glæder sig over, at regeringsudspillet lægger op til at give de private medier bedre rammevilkår.

Vi er rigtig glade for, at regeringen er enige med os i, at de private medier bør fylde mere i medielandskabet

Ebbe Dal nævner en enkelt tidsel i medieudspillet:

”Vi er betænkelige ved den meget store public service-pulje, der indgår i udspillet.”

Ifølge regeringens medieudspil ’ Nye medier – nye vaner – nye tider’ skal public service-puljen seksdobles fra de nuværende 35 mio. kr. årligt til ca. 220 mio. kr. i slutningen af aftale-perioden.

Forhandlingerne om regeringens medieudspil fortsætter fredag.

 

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce