Joy Mogensen indstillet til folketingskandidat for S i Slagelse

Kulturministeren indstillet af alle tre partiforeningsbestyrelser: "Jeg glæder mig til at sætte Slagelse og Sjælland på dagsordenen," siger Joy Mogensen
Foto: Pressefoto
Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S)
Socialdemokratiets partibestyrelser i Slagelse indstiller Kirke- og Kulturminister som ny folketingskandidat for Slagelsekredsen.

Kredsens tre partiforeningsbestyrelser har alle sagt god for Joy Mogensens kandidatur. Den endelige vedtagelse finder sted på kredsens repræsentantskabsmøde den 17. august, der afholdes efter generalforsamlinger i de tre partiforeninger.

”Vi kan præsentere en kandidat fra øverste hylde. Det er en kandidat der står mål med kredsens størrelse og vores ambition om at have et folketingsmedlem, der sætter aftryk og er med i inderkredsen af Socialdemokratiet og medlem af regeringen,” forklarer Tony Bomholt Rasmussen, kredsformand for Socialdemokratiet i Slagelse Kommunekreds.

For Joy Mogensen betyder kandidaturet en mulighed for at repræsentere den del af landet, hvor hun hele sit politiske liv har arbejdet:

”Jeg har kæret mig om Sjælland hele mit liv. Det er et område af Danmark, der har brug for Socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og fritidsliv. Jeg glæder mig meget til at sætte Slagelse og Sjælland på dagsordenen, og til at arbejde for liv og muligheder med en stærk og dedikeret socialdemokratisk kreds.”

i et område med en stærk socialdemokratisk identitet. En kreds med både energi og fællesskabsfølelse

"Jeg har levet det meste af mit liv på Sjælland. Jeg er sjællænder med stort S. Så det er afgørende for mig at stille op på Sjælland. Og i et område med en stærk socialdemokratisk identitet. En kreds med både energi og fællesskabsfølelse. Og i et område med store og små lokalsamfund," siger Joy Mogensen til Netavisen Pio og føjer til:

"Jeg er stolt og beæret over at de tre partiforeninger har indstillet, og ydmyg over for den opgave, der venter."

På Facebook takker Joy Mogensen for opbakningen fra de tre partiforeninger:

"Tak for opbakningen til Slagelse, Skælskør og Korsørs partiforeninger.

I løbet af ugen har jeg haft den ære, at blive indstillet til folketingskandidat i Slagelse Kredsen af bestyrelserne i kredsens tre partiforeninger.

Jeg har boet på Sjælland fra jeg var helt lille, og jeg har som politiker engageret mig i udviklingen her. Så jeg glæder mig til at komme rundt og møde de mange lokalsamfund og ildsjæle, der været udviklingen.

Men også her er der brug for socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og et godt fritids- og foreningsliv.

Det ser jeg frem til at arbejde for, og det giver ny energi at mærke, at jeg er kommet til stærke og dedikerede socialdemokratiske organisationer med den lokale borgmester, John Dyrby, i spidsen."

placeholder

 

Borgmester i otte år

39-årige Joy Mogensen var borgmester i Roskilde fra 2011 til juli 2019, hvor hun blev udnævnt til kulturminister.

Ved kommunevalget i 2017 hentede Joy Mogensen næsten 15.000 personlige stemmer i Roskilde og sikrede absolut majoritet til sit parti i byrådet.

Joy Mogensen har været medlem af Roskilde kommunalbestyrelse siden 2006.

I 2010 var Joy Mogensen konsulent hos Teknologisk Institut. Fra 2007 til 2010 var hun konsulent hos Rambøll.

Joy Mogensen er bachelor fra Roskilde Universitet i kultur- og sprogmødestudier.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce