Jubelbrev fra ministeren - kun til privatskolerne

Folkeskolerne får intet takkebrev fra undervisningsministeren. "Vi er glade for, at vi bliver husket", siger formanden for Danmarks Private Skoler
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) sendte 16. august et varmt takkebrev ud til skoleledelser, lærere og skolebestyrelser på landets privatskoler og friskoler:

"Jeg vil bruge skolestarten som anledning til at takke jer for den store og vigtige indsats, I hver dag yder til gavn for jeres elever," skriver ministeren blandt andet i sit takkebrev.

I knokler hver dag for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse

"Men et mangfoldigt skolesystem kommer ikke af sig selv. Det er resultatet af jeres og engagement. I knokler hver dag for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse og dannelse og dermed det bedst mulige grundlag for deres videre færd i livet," lyder det videre i ministerens rose-brev til de private grundskoler.

Undervisningsministeren har ikke sendt et tilsvarende takkebrev til ledelserne, lærerne og skolebestyrelserne på landet folkeskoler. Det viser Netavisen Pio's rundspørge til en række folkeskoler, som bekræfter, at de ikke har modtaget noget tilsvarende takkebrev.

Glæde hos de private skoler

Formanden for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, er glad for takkebrevet:

"Det er første gang ministeren vælger at sende et brev til de frie skolers ledere, lærere og bestyrelser. Det er fint at få at vide, at man set fra ministerens synsvinkel kan se, at vi gør et godt stykke arbejde for grundskolen i Danmark."

Hvad mener du om, at ministeren ikke har sendt et tilsvarende takkebrev til folkeskolens ledelser, lærere og skolebestyrelser?

"Jeg synes jo, der bliver lavet et godt og flot stykke arbejde i folkeskolerne. Det er første gang, vi får et takkebrev fra ministeren. Det har folkeskolen fået de tidligere år. Vi er glade for, at vi bliver husket, og at vi bliver rost for vores arbejde, og at vi bliver husket som en vigtig del af det danske grundskolesystem," siger Karsten Suhr til Netavisen Pio.

"Det er super positivt"

Formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, er tilsvarende begejstret for minister-rosen:

"Jeg tror, hun har sendt brevet for at betrygge os private i, at vores frihed ikke er truet. Men det er jeg nu ikke sikker på, at jeg tager for gode varer. Men jeg hilser det selvfølgelig super velkommen, at hun roser lærerne, ledelserne og skolerne. Det tager jeg ad notam. Det er super positivt."

Ministeren har så ikke sendt et tilsvarende takkebrev til folkeskolerne. Hvad siger du til det?

Det er da dybt uheldigt, at hun ikke roser folkeskolen

"Det er da dybt uheldigt, at hun ikke roser folkeskolen. Men så vidt jeg husker, så modtog folkeskolen et rosende brev fra ministeren sidste år," siger Uffe Rostrup til Netavisen Pio.

325 millioner til privatskolerne

Regeringen har siden 2015 øget statstilskuddet til privatskolerne med 325 millioner kroner - og sat den såkaldte koblingsprocent, der regulerer støtten til privatskolerne op fra 71 til nu 76 procent.

Undervisningsminister Merete Riisager har udtalt, at hun og Liberal Alliance gerne ser statsstøtten til privat- og friskolerne sat endnu højere op. Hun og hendes parti ønsker således koblingsprocenten sat op til 80 procent.

Læs her det fulde brev fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) til landets privatskoler og friskoler:

 

Netavisen Pio har forelagt undervisningsminister Merete Riisager artiklen - og vi afventer hendes kommentar.

Forsidebillede: Pressebillede, Liberal Alliance

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce