Kæmpe stigning i nationale test og amerikansk forsoning

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vores folkeskoleelever bliver testet som aldrig før og så rækker den amerikanske udenrigsminister hånden ud efter Trumps udbrud.

Her er vores nyhedsoverblik.

Eksplosion i antallet af nationale tests

Folkeskolerne har nemlig øget antallet af de frivillige nationale test på fire år med 33 procent, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det skriver Altinget.

Det er bekymrende at bruge en masse ressourcer

Tallene vækker bekymring hos regeringens støttepartier, der under regeringsforhandlingerne blev enige med S-regeringen om at afskaffe de nationale test i de små klasser.

”Det er bekymrende at bruge en masse ressourcer på testene for testenes skyld mere end for børnenes skyld,” siger Jacob Mark.

I 2015 blev der i alt gennemført 436.370 frivillige nationale test, og det tal var i 2018 vokset til 581.323.

 

Yderligere to mænd efter eksplosion ved Skattestyrelsen

Svensk politi har anholdt og sigtet to nye mænd i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det oplyser politiet i Malmø. Københavns Politi bekræfter anholdelserne på Twitter.

placeholder

Efter Trump-stunt: Samtale mellem dansk og amerikansk udenrigsminister

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har i et opkald til Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), onsdag aften diskuteret et øget sikkerhedssamarbejde mellem USA og Danmark. Det skriver TV 2.

Døren står altid åben

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofoed fik også en stående invitation til at komme på officielt besøg.

Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod til TV 2 dagen efter det aflyste statsbesøg fra præsident Donald Trump.

”Døren står altid åben. Det var vigtigt at understrege og samtidig få bekræftet det gode forhold mellem Danmark og USA”, siger Jeppe Kofod, der også havde emner som arktiske forhold og Mellemøsten på blokken.

Kartelfirmaer får millionbøde

Tre firmaer skal betale samlet 6,4 millioner i bøder efter, at de har indrømmet at have udvekslet priser før de bød på nedrivningsbranchen. Det skriver DR Nyheder.

Bøderne kommer, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i efteråret 2015 tog på uanmeldte kontrolbesøg hos en række virksomheder i branchen.

”Efter de indledende undersøgelser anmeldte Konkurrencerådet i april 2016 sagerne til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). SØIK har siden efterforsket sagerne og rejst tiltale”, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

 

Stort fremmøde til Lars Larsens bisættelse

Dynekongen Lars Larsens blev torsdag bisat i Sejs-Svejbæk Kirke tæt på erhvervsmandens hjem.

Blandt gæsterne er erhvervsminister Simon Kollerup (S), Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V), tidligere landsholdsspiller og tidligere sportschef i Silkeborg IF Ebbe Sand og bokseren Brian Nielsen. Det skriver Politiken.

Uden for kirken var en stor gruppe Jysk-ansatte mødt op i lyseblå Jysk-skjorter før bisættelsens begyndelse. Med sig havde de 600 blå roser for at mindes den afdøde Jysk-stifter.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce