Annonce

Kære medier, tag skattekommissionen alvorligt

Jeg stiller mig ubetinget til rådighed for skattekommissionen. Og min appel til de danske medier er at tage kommissionen alvorligt
Tirsdag den 11. juni skrev dagbladet Politiken og dagbladet Børsen, uafhængigt af hinanden, stort set samme leder, med efterlysning af at tidligere skatteministre skulle udtale sig om den kommende skattekommissions arbejde. Man kunne som læser af lederartiklerne få den opfattelse, at det kun var Kristian Jensen og Holger K. Nielsen, der hidtil har ville udtale sig. Jeg vil ikke tage andre tidligere skatteministre til indtægt for noget, men konstaterer stilfærdigt, at DR den 16. maj i år bragte artiklen ”Fem forhenværende skatteministre: Vi bærer alle et ansvar for skandalerne”. Jeg husker det ret præcist, for jeg er selv citeret i artiklen.

Jeg husker det ret præcist, for jeg er selv citeret i artiklen.

Jeg har fuld forståelse for at medierne, ligesom alle andre i det danske samfund, gerne vil i dybden med hvad der siden start 00’erne er gået så galt i Skat. Jeg hilser en skattekommission velkommen og stiller mig ubetinget til rådighed for dens arbejde. I sagens natur vil alle kunne følge med i de svar, jeg kommer til at give på de spørgsmål, som kommissionen måtte finde behov for at stille mig.

Jeg gentager gerne mit synspunkt for mediernes skyld
Jeg har sagt det før, blandt andet den 16. maj 2017, men jeg gentager gerne mit syn på problemerne i SKAT, så lederskribenterne på hverken Politiken eller Børsen er i tvivl: Alle har et medansvar, både jeg og alle andre der har været ministre, og de politiske partier, der har været med i aftaler gennem tiden, for at vi står, hvor vi står i dag. Mange ting havde eksempelvis været lettere, også i min tid som minister, hvis ikke vi skulle bakse med problemer med ejendomsvurderingssystemet og inddrivelsessystemet EFI – for blot at nævne to at de største problemer.

Derfor sagde jeg også allerede som minister, at hvis jeg skulle kunne nå at rette op på problemerne i SKAT ville det kræve mindst to hele valgperiode, så store var udfordringerne

Derfor sagde jeg også allerede som minister, at hvis jeg skulle kunne nå at rette op på problemerne i SKAT ville det kræve mindst to hele valgperiode, så store var udfordringerne. Jeg tror desværre min spådom kommer til at holde stik. Der er sat en delvis genopretning af SKAT i gang. Som bekendt mener jeg og mit parti, at den nuværende plan for genopretning ikke er tilstrækkelig. Der bør tilføres yderligere 1.000 medarbejdere fordelt på fire nye skattecentre, så vi undgår snyd, fusk og fejl i fremtiden. Så for at svare direkte på en af Politikens efterlysninger, medvirker jeg gerne til at rette op på problemerne i SKAT.

Lad kommissionen arbejde i fred
Når det handler om skattekommissionens arbejde, vil den måde, jeg bedst kan bidrage til dens arbejde, være ved at svare kommissionen når den spørger mig, men derudover lade den arbejde i fred.

Så min appel til de danske medier skal være, at tage skattekommissionen alvorligt. Det gør jeg og det er min vurdering, at det gør de der har været skatteministre før og efter mig også.

Benny Engelbrecht, Folketingsmedlem fra Sønderborg (S) og forhenværende minister

Klummen er alene udtryk for forfatterens egen holdning.

 


Flere artikler om emnet