Annonce

Kampen mellem DF og Nye Borgerlige bliver indædt

Kampen ude på det yderste højre i dansk politik - Nye Borgerlige og DF - spidser til efterhånden som et folketingsvalg presser sig mere og mere på
Kampen ude på det yderste højre i dansk politik spidser til efterhånden som et folketingsvalg presser sig mere og mere på. Altså kampen mellem Dansk Folkeparti og udfordreren, Nye Borgerlige.

Alt tyder på at kampen bliver benhård og tonen bliver ganske indædt. Både på landsplan og særligt i Sydjyllands Storkreds, hvor både DF's formand, Kristian Thulesen Dahl og Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, opstiller.

Nye Borgerlige mener at have fundet et hul i dansk politik ude på den yderste højrefløj. Partiet vil føre klassisk borgerlig økonomisk politik - a la Liberal Alliance. Og så en stram udlændingepolitik - a la Dansk Folkeparti, blot skal linjen være endnu strammere.

Kampen mellem DF og Nye Borgerlige vil - målt på de sammenstød vi har set indtil nu - især udfolde sig omkring udlændinge-politikken. Og her vil Nye Borgerlige efter alt at dømme igen og igen udfordre DF.

Et eksempel på karakteren af den infight kan man finde på de sociale medier.

"Fake News, Pernille Vermund"
Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe skriver i et af hans seneste opslag på sin Facebook-profil "Fake News, Pernille Vermund".

Baggrunden er at Nye Borgerliges Pernille Vermund og næstformand Peter Sejr Christensen i debatindlæg i JyskeVestkysten og Avisen Danmark har påstået, at Dansk Folkeparti "har været med til at godkende 66 islamiske trossamfund".

Et udsagn, som Christian Langballe bestemt ikke er enig i:

"Det ville vi ALDRIG gøre - selv hvis vi kunne! Når jeg tænker på, hvad jeg igennem tiden har sagt om islam - også dengang før 2015, hvor Pernille Vermund var konservativ og ikke mælede et kritisk ord offentlig om islam og indvandring. Nå, men til sagen. Det er kirkeministeriet - og ikke folketinget - som godkender trossamfund, og det har kirkeministeriet gjort i en menneskealder," skriver Christian Langballe på sin facebook-profil og fortsætter:

"Den pågældende lov, som Pernille Vermund refererer til, handler om, at kirkeministeriet nu kan fjerne godkendelsen igen, hvis trossamfundene forbryder sig imod imamlovene. Det har faktisk været sådan, at når kirkeministeriet først havde godkendt et trossamfund, så kunne godkendelsen IKKE fjernes igen. Det har vi i DF fået lavet om, ja, det var faktisk vores ide. Loven, som Pernille Vermund refererer til, er et led i de stramninger, som vi fik indført med imamlovene."

 

Men den melding gør ikke indtryk på Nye Borgerlige eller Pernille Vermund. Her fastholder man, at Dansk Folkeparti kunne have benyttet lejligheden til at stemme imod loven - eller i det mindste forholdt sig kritisk over for loven.

Pernille Vermund svarer igen på twitter:

 

Over for Netavisen Pio uddyber Pernille Vermund i en skriftlig kommentar således:

"DF fik i december sidste år muligheden for at sætte foden ned og bremse støtten til 66 muslimske trossamfund i Danmark, som har både skattefordele, vielsesret og lov til at importere sharia-imamer på særlige vilkår, men DF svigtede. Resultatet er blevet, at danskerne fortsat tvinges til indirekte at finansiere sharia-moskeer og løn til sharia-imamer via skatten."

Dansk Folkeparti er ikke overraskende lodret uenige:

"Det lyder nærmest som en vittighed, at hun får det til at handle om, at vi i DF sidder og godkender islamiske trossamfund. Fake News, Pernille Vermund," lyder den afsluttende hard talk-svada fra DF's Christian Langballe.

Nye højre-ansigter
I de seneste meningsmålinger foretaget af Voxmeter står Nye Borgerlige til at få maksimalt en procent af stemmerne, og dermed når partiet ikke op over spærregrænsen på to procent. Men det er alt for tidligt at afskrive Nye Borgerlige. Når vi nærmer os et valg kan det hurtigt vise sig, at Nye Borgerlige stiger i tilslutning.

Hvis Nye Borgerlige lige netop når op over spærregrænsen ved det kommende folketingsvalg, vil partiet opnå fire mandater. De fire mandater vil sandsynligvis gå til partiets formand, Pernille Vermund, partiets byrådsmedlem i Hillerød, Mette Thiesen, partiets næstformand Peter Sejr Christensen (Bror til Saxo-bankstifter og Liberal Alliances helt store bidragyder, Lars Sejr Christensen) og tidl. medlem af Århus Byråd for Nye Borgerlige, Lars Bøje Mathiesen.

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund: Fotograferet af Cathrine Gildum Wetlesen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet