Annonce

Kampklar Lars Løkke: Jeg søger genvalg som formand

Venstres formand i offensiv: Ønsker partiets landsmøde fremrykket, men nævner ikke næstformand Kristian Jensen med et ord i Facebook-opslag
Ledelseskrigen i Venstre raser videre.

Seneste nye er at Lars Løkke Rasmussen (V) genopstiller som Venstres formand ved partiets næste landsmøde.

Det slår Løkke fast søndag aften i en video på Facebook:

”Jeg ønsker at fortsætte som formand for Venstre og tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. Jeg ønsker at fortsætte med tegne partiet udadtil og sikre maksimal indflydelse for partiet. Derfor vil jeg søge genvalg som formand og opbakning til min politiske linje ved landsmødet,” skriver Lars Løkke Rasmussen i det tilhørende Facebook-opslag.

placeholder

 

Samtidig foreslår Løkke  at fremrykke partiets landsmøde fra medio november til afholdelse før Folketingets åbning først i oktober. Forslaget skal drøftes på et møde i Venstres hovedbestyrelse lørdag:

”Ukampdygtige som parti”

”Der er lige nu et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse. Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt. Det kan vi selvfølgelig i længden ikke være tjent med. Derfor må diskussionen bringes til konklusion hurtigst muligt – og det kan kun ske på et landsmøde,” skriver Lars Løkke.

Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt

Løkkes melding kommer oven på møder i Venstres regioner, der kun har haft et punkt på dagsordenen: Ledelseskrisen i Venstre. Men svarene fra møderne er ikke entydige, og den situation udnytter Lars Løkke nu i det Politikens politiske analytiker, Kristian Madsen, betegner som et ”overraskelsesangreb”:

”Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lancerede søndag aften et politisk overraskelsesangreb, der skal nedkæmpe det omsiggribende krav om hans afgang.”

Lars Løkke nævner intet om Venstres næstformand, Kristian Jensen i Facebook-opslaget - eller i den tilhørende video.

Kristian Jensen meddelte i forbindelse med partiets sommergruppemøde, at han søger genvalg som partiets næstformand. Det skete kort efter, at en række gruppemedlemmer havde givet Kristian Jensen tørt på for at have kritiseret Lars Løkke offentligt, nemlig i et længere interview i Berlingske. Kritikken lød, at Kristian Jensen i stedet burde have fremlagt sin kritik inden døre, altså i folketingsgruppen.

Under pressemødet vedgik Kristian Jensen beklagende, at han burde have fremlagt sin ”analyse” over for V-gruppen – og ikke i Berlingske.

I minutterne efter pressemødet kastede Lars Løkkes tro væbner og bulldozer, Claus Hjort Frederiksen, sig ud i et voldsomt angreb på Kristian Jensen for rullende kameraer. Kristian Jensen burde trække sig både fra posten som næstformand og fra posten som gruppeformand. Kristian Jensen ”underløb” Venstres formand, lød det fra Hjort.

Og nu må Kristian Jensen så lide den tort at se Lars Løkke søge genvalg som formand – men uden at Løkke nævner noget som helst om Kristian Jensen.

Kristian Jensen tavs

Flere medier har søndag og mandag forgæves bedt Kristian Jensen svare på, om han fortsat planlægger at genopstille som næstformand på landsmødet. Men det svarer han ikke på.

Derimod siger han til TV2, at han støtter Lars Løkkes ønske om at få landsmødet fremrykket:

”Jeg synes, det er godt at få en afklaring, inden Folketinget åbner. Derudover har jeg ingen kommentarer,” siger Jensen til TV2.

Jeg synes, det er godt at få en afklaring, inden Folketinget åbner. Derudover har jeg ingen kommentarer

Kristian Jensen har været næstformand i Venstre siden 2009.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, siger til Ritzau, at han støtter genvalg af Lars Løkke, og at han også støtter genvalg af Kristian Jensen som næstformand - forudsat han genopstiller.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ak ja mig selv mig selv mig selv først. Er der virkelig ikke noget poser mere i venstre Er Løkke med al hans svigt virkelig det bedste V kan komme med.stemmes for det, så ligger vi som de har redt.

Ak ja mig selv mig selv mig selv først. Er der virkelig ikke noget poser mere i venstre Er Løkke med al hans svigt virkelig det bedste V kan komme med.stemmes for det, så ligger vi som de har redt.