Kim Christiansen (DF): Gider ikke bruge sit liv på ”3F og hysteriske tøser”

”Jeg vil ikke tegne overenskomst med 3F,” fastslår folketingsmedlem Kim Christiansen, der mener at ny faglig tvist er et hævntogt fra 3F’s side
Kim Christiansen og Pia Adelsteen, begge medlemmer af Folketinget for Dansk Folkeparti, ligger - igen - i strid med fagforbundet 3F. Striden handler om en tidligere ansats ret til sygedagpenge.

Den ansatte har tidligere været ansat på Kim Christiansens og Pia Adelsteens fælles restaurant, A Porta, i Mariager ved Hobro.

3F er nu klar til at stævne DF-parret. Kim Christiansen mener derimod, at hele sagen er et hævntogt fra 3F’s side, fordi han ikke vil tegne overenskomst med 3F:

”Jeg vil ikke tegne overenskomst med 3F. Denne her nye sag er så nok bare en udløber af det. Derudover har jeg ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt,” siger Kim Christiansen til Netavisen Pio.

3F: Den ansatte var fastansat

3F kræver på sit medlems vegne, at Kim Christiansen og Pia Adelsteen skal betale 15.500 kroner til Christinna Jereminsen, som i august blev sygemeldt med stress. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Christinna Jereminsens ansættelseskontrakt har hun ikke ret til løn under sygdom. Men i sygedagpengeloven står der, at en lønmodtager, som ikke får udbetalt fuld løn under sygdom, har ret til sygedagpenge fra arbejdsgiveren i 30 kalenderdage fra første fraværsdag.

Så kan 3F komme med alt deres fagforeningslort bagefter

Kim Christiansen hævder, at Christinna Jereminsen, ifølge ansættelseskontrakten, er løst ansat.

”3F ved, de ikke har en sag. Hun skal ikke have sygedagpenge, når hun ikke er ansat på fast tid. Så kan 3F komme  med alt deres fagforeningslort bagefter,” siger Kim Christiansen til Ekstra Bladet.

3F afviser den fremstilling.

Fik vagtplaner for tre måneder

Christinna Jereminsen fik nemlig i maj tilsendt vagtplaner fra Pia Adelsteen. Vagtplanerne løb frem til udgangen af august. Altså mindst tre måneder frem.

”Det er ikke at være løstansat,” konstaterer faglig sekretær i 3F, Karsten Mølgaard Sørensen, over for Ekstra Bladet.

Kim Christiansen siger, at han "lukker hellere restauranten", end at han vil bruge sit liv "på 3F og hysteriske tøser, som ikke gider arbejde". Og han betegner faglig sekretær Karsten Mølgaard Sørensen som "dybt debil" ('Debil' betyder lettere retarderet, red.).

Christinna Jereminsen oplyser til Ekstra Bladet, at syv timers vagter ofte og uden varsel blev lavet om til 12 timers vagter. Hun oplyser, at hun over en arbejdsdag på 12-13 timer var alene om at lave mad, servere den, servere drikkevarer i baren og vaske op:

”Man render frem og tilbage i pendulfart. Nogle dage på 12-13-timers vagter, hvor man ikke havde tid til at sætte sig ned og holde spisepause,” fortæller hun til avisen.

Christinna sygemeldte sig 5. august.

Hentet i ambulance

"Jeg fik hjertebanken og blev svimmel. Til sidst kunne jeg næsten ikke stå på mine ben," siger Christinna til Ekstra Bladet.

Hendes tilstand var så alvorlig, at hun blev hentet af en ambulance på DF-parrets restaurant

Hendes tilstand var så alvorlig, at hun blev hentet af en ambulance på DF-parrets restaurant og bragt direkte til Aalborg Sygehus.

"Lægerne på sygehuset kunne ikke komme med et bedre bud end stress. Dagen efter var jeg hos min egen læge. Hun mente, at det var arbejdsrelateret stress," forklarer Christinna Jereminsen, der derefter sygemeldte sig for 14 dage.

Opdateret kl. 09.45 6. oktober med oplysningen om, at DF-parrets ansatte blev hentet af en ambulance på restauranten og kørt direkte til Aalborg Sygehus.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Skal han repræsentere os danskere ?

Annonce