Kim Christiansen har været til samtale hos partitoppen

Kaldte faglig sekretær hos 3F for ”dybt debil”: ”Jeg tror godt Kim kan se, at det ikke er klæder nogen at hæfte den slags etiketter på folk”
Dansk Folkepartis trafikordfører og medejer af restauranten Á Porta hjemme i Mariager har haft en ’samtale med partiet’, efter at han i Ekstra Bladet fredag betegnede faglig sekretær hos 3F i Mariager Fjord, Kasten Mølgaard Sørensen, som ”dybt debil”.

Det oplyser DF’s gruppeformand, Peter Skaarup, over for Netavisen Pio.

”Jeg tror godt Kim kan se, at det ikke klæder nogen at hæfte den slags etiketter på folk. Jeg tror godt Kim kan se, at den slags bestemt ikke ser godt ud på tryk,” siger Skaarup og understreger, at han aldrig selv ville have udtrykt sig på den måde:

”Nej, sådan ville jeg bestemt ikke have udtrykt mig. Der er i det konkrete tilfælde en uenighed. Den må man så sætte sig ned og forsøge at finde en løsning på. Kan man ikke blive enige i den pågældende sag vedrørende en medarbejder, så må man få sagen afgjort ved retten. Der er ingen grund til at komme sådanne tillægsord på folk. Jeg tror godt Kim kan se, at det er lidt for farverigt,” siger Skaarup.

Jeg tror godt Kim kan se, at det er lidt for farverigt

DF: Kim skal overholde lovene

Peter Skaarup vil i øvrigt ikke blande sig i den faglige tvist mellem 3F og Kim Christiansen:

”Vi vil ikke pålægge Kim at drive hans virksomhed på en bestemt måde. Ud over at han selvfølgelig skal holde landets love, herunder love om dagpenge, sygedagpenge og feriepenge.”

DF vil ikke anbefale Kim og andre DF-folketingsmedlemmer at tegne overenskomst med eventuelle ansatte?

”I nogen tilfælde kan det være en god ide at tegne overenskomst, i andre tilfælde er det måske ikke nødvendigt. Hovedsagen er, at man har nogen arbejdsforhold, der er gode og fornuftige for ens medarbejdere. Det må det være styrende. Vi kan ikke gøre os til dommere over en bestemt virksomhed. Uanset om det er Kim Christiansens restaurant, en kiosk, eller hvad det nu kan være. Vi kan ikke gå ind og bestemme, at der skal tegnes en bestemt overenskomst med en bestemt fagforening. Det går vi ikke ind og pålægger folk,” siger Skaarup.

Bragt i ambulance til sygehuset

Den aktuelle faglige tvist mellem den lokale 3F-afdeling, 3F Mariager Fjord, og ejerne af restauranten, Kim Christiansen og ægte- og gruppefællen Pia Adelsteen, handler om udbetaling af sygedagpenge i 30 dage til en nu tidligere ansat, Christinna Jereminsen. Beløbet udgør 15.500 kroner.

Kim Christiansen vil ikke betale sygedagpengene til Christinna Jereminsen, fordi han opfatter hende som løst ansat. En påstand som 3F pure afviser. 3F henviser til, at hun tilbage i maj fik vagtplaner for mere end tre måneder.

3F’s faglige sekretær, Karsten Mølgaard Sørensen, meddelte mandag over for Netavisen Pio, at 3F nu udtager stævning mod restauratør-parret så Christinna kan få sine sygedagpenge.

Christinna blev 5. august alvorligt syg under en vagt på Kim Christiansens og Pia Adelsteens restaurant:

”Jeg fik hjertebanken og blev svimmel. Til sidst kunne jeg næsten ikke stå på mine ben," udtalte Christinna fredag til Ekstra Bladet.

Hendes tilstand var så alvorlig, at hun blev hentet i ambulance og kørt direkte til Aalborg Sygehus. Hendes ildebefindende skyldes sandsynligvis arbejdsrelateret stress konstaterede både lægerne på sygehuset og senere også hendes egen læge.

”Man render frem og tilbage i pendulfart. Nogle dage på 12-13-timers vagter, hvor man ikke havde tid til at sætte sig ned og holde spisepause,” har Christinna fortalt til Ekstra Bladet om forholdende på Kim Christiansens og Pia Adelsteens restaurant.

Den manglende overenskomst påkalder sig selvfølgelig på ny vores udtalte interesse

I begyndelsen af året var 3F og Kim Christiansen også på kant med hinanden, fordi Christiansen ikke ville tegne overenskomst med 3F. Christiansen meddelte dengang, at han ville bortforpagte restauranten - og derfor forfulgte 3F ikke sagen nærmere. Nu hvor det viser sig, at Christiansen alligevel ikke bortforpagtede restauranten, skærper 3F tonen betydeligt:

"Den manglende overenskomst påkalder sig selvfølgelig på ny vores udtalte interesse. Vi skal i forvejen se på andre lokale restauranters manglende overenskomst. Nu ryger Kim Christiansens restaurant med i puljen,” fastslår faglig sekretær hos 3F Mariager Fjord, Karsten Mølgaard Sørensen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

DF vil ikke lovgive i detaljer omkring overenskomst - men hån
dtryk - der er så langt nede i detaljer at det skal være uden handsker. De er virkelig til grin.

DF vil ikke lovgive i detaljer omkring overenskomst - men håndtryk - der er så langt nede i detaljer, at det skal være uden handsker. De er virkelig til grin.

DF vil ikke lovgive i detaljer omkring overenskomst - men håndtryk - der er så langt nede i detaljer, at det skal være uden handsker. De er virkelig til grin.

DF vil ikke lovgive i detaljer omkring overenskomst - men håndtryk - der er så langt nede i detaljer at det skal være uden handsker. De er virkelig til grin.

Annonce