Annonce

Kimes ned af folk der vil frem i vaccinekøen: Mange ringer fra Gentofte og Holte

Formanden for praktiserende læger advarer: Det blokerer for, at syge mennesker kan få fat i egen læge
Praktiserende læger landet over bombarderes i øjeblikket med telefonopkald og mails fra borgere, der meget gerne vil have en vaccine mod coronavirus.

Men det skal folk holde op med for det blokerer for eller vanskeliggør, at mennesker, der faktisk er syge, kan få fat i deres egen læge, lyder det advarende fra De Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

“En lang række mennesker henvender sig til lægerne for at blive skrevet op til at få en vaccine, fordi de siger, at de er så og så syge eller så og så vigtige,” siger PLO-direktør Jonatan Schloss til DR Nyheder og fortsætter:

De mange opkald fra folk, der gerne vil foran i vaccine-køen, finder sted over hele landet, men ifølge Jonathan Scloss er det især et storby-fænomen - og særligt mange fra områderne nord for København holder sig ikke tilbage:

Men i Holte og Gentofte er der rigtig mange mennesker, der ringer

“Hvis man tager til Holstebro, er der ikke så mange, der ringer. Men i Holte og Gentofte er der rigtig mange mennesker, der ringer. Det lader til at være lidt et by-fænomen. Her synes folk, at de er lidt ekstra syge eller ekstra vigtige.”

Jonthan Scloss understreger, at folk ikke får noget ud af at ringe og presse på.

Patientforening: Rigtig dårlig stil

Sundhedsstyrelsen har meddelt, at vaccinationen af borgerne kommer til at foregå efter en klart prioriteret liste.

I første omgang gælder det plejehjemsbeboere. Derefter står personer, der er over 65 år, og som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem for tur.

Derefter er folk på over 85 år, der prioriteres. Dernæst er det personale i sundheds-, ældre-, og udvalgte dele af socialsektorens tur til at modtage vaccinen mod coronavirussen.

Man vil blive kontaktet i e-Boks, når det er ens tur.

I patientforeningen Danske Patienter finder man det bekymrende, at folk prøver at komme foran i køen:

Det er rigtig, rigtig dårlig stil, at man prøver at lægge de praktiserende læger ned

"Det er rigtig, rigtig dårlig stil, at man prøver at lægge de praktiserende læger ned. Myndighederne har vurderet – med Danske Patienters fulde opbakning – at risikogrupperne er først, og det skal folk selvfølgelig respektere,” siger Klaus Lunding til DR Nyheder.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er lagt en sundhedsfaglig plan. Og her er overklasse eller penge ikke adgangsbillet. At vi alle kan være vacc. I juni ultimo er forrygende flot. Når Brian Mikkelsen fremturer med egne interesse,synes jeg han er usmagelig.

Det kommer da ikke bag på nogen, at rigmandsghettoerne i Gentofte og omegn for en sjælden gangs skyld er mega egocentrerede. Skønt, at den dagsorden er sat. Men ilde, at der er så mange rige mennesker, der ikke forstår ret meget.

Det er da utroligt, at de mest velhavende fra de rige kommuner ikke kan vise samfundssind. Jeg håber og regner med, at det bliver offentligt kendt, at nogle mennesker fra overklassen opfører sig så usolidarisk. Det er vigtigt, at de praktiserende læger ikke hopper med på den galej. Det er ganske enkelt pinligt, og jeg forstår ikke, at de mennesker, der forsøger at komme først i køen uden om de prioriterede og mest sårbare ikke skammer sig.

Det er vildt - men hvad havde vi forventet??
Begreber som solidaritet og et almindeligt menneskesyn finder du jo somikke eksisterende i disse menneskers begrebsverden.

Jeg tror det handler om social arv og almindelig opdragelse ;-)

Kenneth

Så har Holte/Gentofte fruer og herrer nok allerede kalkuleret med at de meget snart kan promovere rundt som før Corona ramte verden. Det gives der nu overhovedet INGEN garanti for. Heller ikke ved at mase sig frem i køen.

Der var også lige en opringning fra Amalienborg, på slottet holder man sig heller ikke tilbage i køen.

Havde du fulgt med i pressen for flere dage siden. Så var Dronningen ude og sige nej tak til vaccinen. Tiltrods for hun har alderen til at komme foran andre. Så mon ikke de påstand bare skal stå for din egen regning

Havde du fulgt med i pressen for flere dage siden. Så var Dronningen ude og sige nej tak til vaccinen. Tiltrods for hun har alderen til at komme foran andre. Så mon ikke de påstand bare skal stå for din egen regning

Det er da for irriterende med fjolser som dig. En simpel Google søgning viser, at dronningen blev vaccineret for en uge siden. Hvor har du dit sludder fra?

Dronningen er indenfor målgruppen og stadig landets jdronning, og forøvrigt godt hun lader sig vaccinere som godt forbillede for mange.

Dronningen er indenfor målgruppen og stadig landets jdronning, og forøvrigt godt hun lader sig vaccinere som godt forbillede for mange.

Da vores dronning er over de firs, har været alvorlig syg, bl.a. cancer tidligere, så er hun i den gruppe der står for tur, da hun endvidere er dårligt gående, så det var helt efter bogen hun blev vaccineret. Der er lagt en fornuftig plan, man kan downloade og se hvornår man kan forvente sin vacc., hvis man ønsker det. At nogle tror de er vigtige end andre er trist. De mest sårbare unge eller ældre, gamle må først, sammen med sundhedspersonalet. Derefter må det gå efter planen.

Inden i rejser en galge til overklassen. Historien er IKKE helt så SORT/HVID. De eksempler, der har været fremme, har været Gentofte/Holte borgere, der havde nære pårørende, som de blot ville sikre sig var i vaccine køen - ikke blev skubbet frem. Den gennemsnitlige Gentofte/Søllerød/Holte borger er iøvrigt både fornuftig og hæderlig. Bh Cvilingeniøren, Nærumborger og Socialdemokrat siden 1986 P.s. de har bare aupair og lidt større biler og huse end de fleste andre

Jajaja... Borgerne i Holte og Gentofte er nemlig de eneste der har pårørende langt fremme i vaccinekøen...
Hvor blåøjet tror du vi er, det her handler om ... jeg er rig, og har ikke lyst til at dø af Coronavirus lige nu, så jeg vil jerne betale de 100$ eller meget mere end det som vaccinen koster...
Det er noget ævl at skrive at de blot vil sikre sig deres nærmeste pårørende.
Os der har en hustru eller anden pårørende på et plejecenter har fået at vide at beboerne på det pågældende plejehjem bliver eller er blevet vaccineret. Jeg blev spurgt om JEG ville give tilladelse til at min demente hustru (6 hjerneblødninger) blev vaccineret, så spar mig for dit ævl... Ja, borgerne i Holte og Gentofte har større biler og huse og udnytter deres Au pair hensynsløst til arbejde de faktisk slet ikke må lave, og det får de næsten ikke noget for...
Gud fader bevare Jacob Fruergård, det må du kunne gøre bedre, og i øvrigt er gennemsnitsborgeren stok konservativ, hvilket tydeligt fremgår af de der sidder i deres byråd !!!

Kloden er et stort "TITANIC". På vej NED. Klodens befolkning kan godt forberede sig på at klamre sig grundigt til dørken, imens det synkende "skib" dykker mod det frådende hav.Om de slipper taget i dørken eller ikke gør det ,vil være det samme.