Klask i numsen: Seks gyldne citater fra Brian Mikkelsen

Lækre Lamborghinier, klask i numsen og dumme autonome. Netavisen Pio har samlet en række citater fra den ord-ekvilibristiske toppolitiker
Efter i alt 12 år som minister takker Brian Mikkelsen i dag af, når han overlader Erhvervsministeriet til sin konservative partifælle Rasmus Jarlov.

Dermed mister dansk politik endnu en farverig person, der ligesom især Søren Pind har beriget dansk politik med en hel række af gyldne citater.

Netavisen Pio har samlet en god håndfuld af dem, som vi især vil huske Brian Mikkelsen for.

1. Autonome er ikke særlig kloge

I 2009 var daværende justitsminister Brian Mikkelsen stærkt fortørnet over, at politiet ikke var gået hårdere til værks over for nogle autonome ballademagere. For politiet burde havde uden problemer kunnet håndtere dem, mente justitsministeren:

”Selv om de er mange af dem, så er de jo ikke særligt kloge. Altså, de har ikke opfundet særlig mange skarpe knive i skuffen. Og så er de heller ikke særlig stærke. De er jo skæve og vinde af - af fuld. De er jo fulde og så videre.”

2. Flere vil kunne købe en Bugatti

I 2014 var Brian Mikkelsen i Paris, hvor han så en lækker Bugatti til omtrent 10 millioner kroner. Det var ifølge ministeren et glimrende argument for at sænke afgiften på biler i Danmark, skrev han på Facebook:

”Hvis vi havde lavere, mere fornuftige registreringsafgifter i Danmark, så ville flere f.eks. købe en Bugatti som jeg den her jeg lige er gået forbi på gaden i Paris. Det vil være win win for alle.”

3. Hvad med en ’lækker Lamborghini’

Det var ikke den eneste gang, at Brian Mikkelsen luftede sin fascination for at købe dyre luksusbiler. I august 2017 fremlagde Brian Mikkelsen et forslag om en aktiesparekonto. Han understregede over for Børsen, at man selvfølgelig til enhver tid kunne hæve de penge man havde sat ind på kontoen, hvis man eksempelvis pludselig fik trang til at købe ny bil:

”Hvis man f.eks. vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det, fordi det er ens egne penge.”

 

4. Mobning af bankerne skal stoppe!

Som nytiltrådt erhvervsminister i december 2017 kom Brian Mikkelsen med sin første politiske udmelding. Trods en årrække med finanskrise, bankpakker, skandaler om skattely, stigende gebyrer og gyldne håndtryk, så mente ministeren, at kritikken af bankerne havde taget overhånd:

”Jeg kommer med nyt politisk budskab om at omfavne bankerne. Nu skal mobningen af bankerne stoppe.”

 

5. Klask i numsen efter spinning

Det har været nogle hårde år for de Konservative. Men efter at partiet i 2016 gik med i regeringen er det gået fremad, fortalte Brian Mikkelsen i et interview med Ekstra Bladet. Det mærkede erhvervsministeren meget direkte på egen krop, når han tog til spinning hjemme i Hellerup:

“Men siden vi kom i regering, er vi gået frem i alle meningsmålinger. Der er en mere positiv stemning omkring os.  Når jeg står splitternøgen ude i badet efter spinning, klasker folk mig næsten altid på numsen og siger ’hvor går det godt’”.

 

6. Har du boliglån eller lystyacht?

Det seneste citat på listen er kun godt en måned gammel. I et interview med Berlingske om boliglån fortalte Brian Mikkelsen om hvor vigtigt det er at sætte sig godt ind i sagerne, før man tager et boliglån. Det er nemlig den største investering i de fleste menneskers liv – med en enkelt undtagelse, selvfølgelig:

”Jeg går ind for, at man tjener penge, men også for at priserne bankes nedad. Boliglån er det største lån i de flestes liv, medmindre man køber en stor lystyacht, og så skal man bruge fem minutter mere på at finde det bedste tilbud.”


placeholder

Annonce