Men nu har virksomhederne valgt at stoppe forhandlingerne og afvist yderligere dialog.
”Jeg er meget overrasket over virksomhedernes måde at drive forretning på. De ansatte, der arbejder i Tivoli Food Hall har jo også ret til anstændige forhold, selv om de kommer fra Argentina eller studerer på universitet,” siger John Ekebjærg-Jakobsen, der er formand for 3F København, i en pressemeddelelse.
”Desværre er virkeligheden, at der ofte gives en meget lav løn. De ansatte har typisk ingen ret til løn under sygdom eller hvis deres barn bliver syg, De får ikke tillæg for at arbejde på skæve tider af døgnet og har f.eks. ingen pensionsopsparing. Det er også helt standard, at de ansatte ikke ret til et fast antal påregnelige timer, så de ved, hvad de har at gøre med i næste måned.”
"Vi har opfordret virksomhederne til at vende tilbage til forhandlingsbordet, men de har desværre afvist dialog," siger han.
Derfor tager 3F København nu lovlige faglige skridt og iværksætter konflikt mod de pågældende virksomheder. Det sker i fuld overensstemmelse med den danske model.
Konflikten trådte officelt i kraft fredag den 24. januar, men konflikten vil blive markeret ved en aktion med faneborg den 31. januar. Konflikten indebærer bl.a., at medlemmer af 3F ikke tager eller kan få anvist arbejde på de pågældende restauranter.
”Der er tale om veletablerede og professionelle virksomheder med solid økonomi, som nægter deres ansatte at få samme løn, som man ser alle andre steder lige inden for Tivolis murer, hvor alle Tivoli-partnere har ordnede løn- og ansættelsesvilkår for de ansatte," siger John Ekebjærg-Jakobsen.
Han understreger, at konflikten ikke gælder for tre restauratører i Tivoli Food Hall. Det handler om Espressohouse, Lobster Shack og Letz Sushi, der allerede har overenskomst.
Tivoli Food Hall, der åbnede i november 2017, ligger på hjørnet af Bernstoffgade og Vesterbrogade, og der er i modsætning til resten af Tivoli, fri adgang fra gaden.
Kommentarer
Så er mafiaen igang igen igen, det er som om de tror de har et eller andet monopol i Danmark, glæder mig til det arbejdende flertal får nok, og tager afstand fra denne voldlige organisation!
Thomas, voldlige organisation bør du nok uddybe, den danske model, som både arbejdsgivere og arbejdstager værner om er vel ikke mafia, arbejdsgiverne kan lockoute og arbejdstagerne kan strejke, det er spillereglerne i dette land, sådan er det og det pudsige er at sådan er det i alle de nordiske lande.
Danske model Jesper?
Der er jo adskillige eksempler på at den ekstremistiske røde fagbevægelse har været voldlige og har udøvet hærværk!
Den ekstremistiske røde fagbevægelse har i adskillige år troede at de kunne opføre sig som en mafia lignende organisation med vold hærværk og trusler!
Ja Thomas. Det er jo en rigtigt liberal kommentar du kommer med. Det er typisk for de liberale erhverv at være grådige og ikke tænke på anstændige forhold til de ansatte. Så hvem er det lige som opfører og bruger mafia ligende metoder. Det er da arbejdsgiverne.
Claus fortæl fortæl endelig mere om arbejdsgivere?
Deres ansatte gider ikke 3F og deres mafiametoder, det har jo intet med gode arbejdsforhold, men 3Fs ønske om et monopol, til skade for de danske arbejdere!
Ikke mærkeligt at opbakningen til den knaldrøde fagforening er støt faldende!
Socialisterne har bare ikke forstand på økonomi!