Annonce

Københavnske daghøjskoler reddet

Med en feberredning har et alternativt flertal på Københavns Rådhus fundet penge, så fem daghøjskoler og 300 elever får et økonomisk pusterum
De fem københavnske daghøjskoler er reddet.

Daghøjskolerne har hidtil fået tilført 23 millioner kroner årligt, men forliget herom udløb i år. Og i det netop aftalte budgetforlig for de kommende fire år manglede ti af de 23 millioner kroner.

Men et alternativt politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet har med en feberredning reddet de fem københavnske daghøjskoler.

”Vi er rigtig glade for at det fem minutter i tolv er lykkedes at redde de københavnske daghøjskoler,” siger politisk ordfører for Socialdemokratiet, Jonas Bjørn Jensen, til Netavisen Pio.

Vi er rigtig glade for at det fem minutter i tolv er lykkedes at redde de københavnske daghøjskoler

Forligskredsen har rent teknisk aftalt at låne 10 millioner kroner fra den varige 2020-bevilling til daghøjskolerne:

”På den måde får vi givet de fem københavnske daghøjskoler et økonomisk pusterum, sådan at daghøjskolerne har de samme midler til rådighed i 2019, som de har været vant til i den forrige fire-årige budgetperiode. Og så håber jeg, at vi sammen finder en varig løsning for daghøjskolerne i løbet af det kommende år,” siger Jonas Bjørn Jensen.

”Jeg er ekstra glad over, at det her lykkedes, fordi daghøjskolerne både har elever, som er meget dedikerede og med liv og sjæl går op i det fag, som de har valgt, men der går også nogen udsatte, som via daghøjskolerne nu er kommet på rette kurs,” siger Jonas Bjørn Jensen.

Jubel på Film- og Fotoskolen

På en af de fem daghøjskoler, Københavns Film- og Fotoskole, er man lykkelige over, at der er fundet en løsning, der redder daghøjskolerne:

”Det er en rigtig dejlig nyhed. Det er en sejr for de 308 elever, der går på skolerne, og det er en sejr for demokratiet. Det viser, at det kan nytte at råbe politikerne op. Vi siger tak til de partier – der på tværs af den kreds, der står bag budgetforliget for 2019 – er gået sammen, og vi tror nu på, at der kan findes en varig løsning,” siger skoleleder på Københavns Film- og Fotoskole, Søren Bak Sørensen, til Netavisen Pio.

Det er en sejr for de 308 elever, der går på skolerne, og det er en sejr for demokratiet

Daghøjskolerne tilbyder elever et grundforløb på typisk fem måneder og en overbygning på andre fem måneder, hvor man specialiserer sig i et fag – på Film- og Fotoskolen f.eks. klipper, fotograf, journalist osv.

Den gennemsnitlige alder på Film- og Fotoskolens elever ligger på 23 år.

Skolen har opgjort at 71 procent af de elever, der gennemførte et forløb på Film- og Fotoskolen i 2002 – 2016 i dag har arbejde inden for mediebranchen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet