Kofod bløder op omkring tidlig grænseåbning og Thorning i spil til topjob

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Jeppe Kofod bløder nu op omkring tidlig grænseåbning, Helle Thorning-Schmidt er nu kandidat til et topjob i Afrika, og regeringen og Venstre vil satse på BRT-busser.

Velkommen til dagens Aktuelt.

Udenrigsministeren er åben for tidlig grænseåbning

Efter EU-Kommissionen direkte opfordring til Danmark om at åbne grænserne hurtigst muligt, er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) nu åben for en tidligere grænseåbning.

Sådan skriver DR.

Udover Tyskland, Norge og Island har regeringen indtil nu holdt fast i, at danskerne bør blive i Danmark frem til den 31. august, men nu er der altså håb i forhold til at komme ud at rejse før da.

Hvis du også drømmer om at komme ud at rejse før 31. august, er der også lys for enden af tunnelen.

”Vi deler EU-Kommissionens ønske om så hurtigt som muligt at komme tilbage til en normaltilstand, som vi havde før corona – herunder også, at der ikke er restriktioner for at tage ud og rejse,” siger Jeppe Kofod til DR.

Læs mere her.

Helle Thorning som kandidat til topjob i Afrika

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er nu i spil til et topjob som såkaldt fredsmægler i konflikten i Libyen.

Det oplyser unavngivne diplomater fra FN til Reuters.

Ifølge Reuters er det specielt embedsfolk fra USA, som er interesserede i at have Helle Thorning-Schmidt som kandidat til posten, som skal deles med Hanna Tetteh, der er Ghanas tidligere udenrigsminister.

Siden Muammar Gaddafi blev afsat, har der været borgerkrig i Libyen, hvor en international mission med dansk deltagelse fandt sted i 2011, da Helle Thorning-Schmidt stadig var statsminister.

Læs mere her.

Regeringen og Venstre vil satse på såkaldte BRT-busser

Regeringen og Venstre satser på at få flere “tog” på gummihjul.

Det skriver Jyllands-Posten.

Helt konkret foreslår Venstre at give tilskud på 25-50 procent til projekter med moderne busser i stedet for tog eller letbaner. Transportminister Benny Engelbrecht (S) støtter idéen.

Venstre vil ikke have nye jernbaneprojekter, men foreslår til gengæld, at man på nogle af de nedslidte jernbaner udskifter toget med moderne superbusser: de såkaldte BRT-busser.

Transportminister Benny Engelbrecht vil gerne være med til at opbygge en statslig pulje til at støtte BRT-bus-projekter.

“BRT-busser har meget interessante perspektiver, og jeg vil tage Venstre på ordet og få analyseret, hvordan vi kan opbygge en statslig pulje,” siger han til Jyllands-Posten.

SF’s transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, mener ikke, at busser kan erstatte lokaltog.

Læs mere her.

Vanopslagh smider nyt medlem på porten efter blot fire dage

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, kyler ny nyt medlem af partiet ud efter interview.

Alex Vanopslagh har nu fortalt tidligere DF’er, Anni Grimm, at hun efter sine kontroversielle udtalelser om homoseksuelle ikke længere er velkommen i partiet.

Det skriver Berlingske.

Anni Grimm, som er tidligere DF’er og nuværende 2. viceborgmester i Vejen, nåede kun at være medlem af Liberal Alliance i fire dag, før hun blev smidt på porten af Alex Vanopslagh.

Ekstra Bladet spiller en rolle i udsmidningen, som Alex Vanopslagh nu også har takket avisen for. Anni Grimm ville nemlig i et interview med Ekstra Bladet ikke helt afskrive sine tidligere holdninger om homoseksuelle, og det har så ført til hendes hurtige exit fra Liberal Alliance.

Alex Vanopslagh vil nu indstille til hovedbestyrelsen, at Anni Grimm bliver ekskluderet fra partiet.

Læs mere her.

SF vil forsøde danskernes ferierejser

Karsten Hønge fra SF vil gøre sommerpakken grøn med forslag om flere billigere togrejser og at gøre det gratis at medbringe cyklen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fra SF’s side foreslår man nu flere billige togbilletter og gratis cykelbillet i sommerferien, fordi der skal være bedre muligheder for at holde grøn ferie i Danmark i år. SF foreslår derfor gratis cykeltransport og mange flere lavprisbilletter hos DSB i sommerperioden.

“Langt de fleste danskere skal holde ferie i Danmark i år. Derfor foreslår vi at gøre det billigere at komme rundt og opleve landet på en grøn og bæredygtig måde. Derfor vil vi både gøre det billigere at rejse med tog i ferien på udvalgte afgange og gøre det gratis at tage cyklen med,” siger Karsten Hønge.

I de her dage og uger byder Folketingets partier ind med forslag til regeringens såkaldte sommerpakke. Sommerpakken skal være et slags plaster på såret, efter mange danskere har fået deres ferie ødelagt af rejserestriktioner og økonomiske konsekvenser på grund af coronakrisen.

Læs mere her.

Festivaler får hjælpepakke, men musikerne ender med overrevne kontrakter

Regeringen hjælper nu de danske festivaler, men det er kunstnerne, der betaler prisen, lyder det fra danske musikbookere.

Det skriver DR.

En helt ny hjælpepakke til de aflyste festivaler kan ende med at få alvorlige konsekvenser for musikkunstnerne.

Det mener Danske Agenters Sammenslutning (D.A.S.), som er en organisation for bookerne, der forhandler kontrakter på vegne af musikkunstnerne.

Erhvervsministeriet lancerede hjælpepakken mandag og opfordrer nu arrangørerne til at annullere de allerede indgåede kontrakter med henvisning til ‘force majeure’, der vil medføre, at kunstnerne og deres ansatte ikke får nogen form for betaling fra arrangørerne.

D.A.S. mener, at musikkunstnerne bliver smidt under bussen, og at en branche, som ellers arbejder tæt sammen, bliver revet over i to. Organisationen forstår ikke, hvorfor regeringen kun hjælper den ene part.

“Man vælger at dele branchen på midten og behandle os ekstremt forskelligt,” siger Jimmi Riise, som er medlem af D.A.S. og direktør i bookingbureauet Copenhagen Music, til DR.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce