Kofod fordømmer Erdogan og glemsomme Søren Brostrøm får international toppost

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af vores lille nyhedsoverblik Aktuelt. På Netavisen Pio er der i dag nyt om både EU-mindsteløn, borgmestervalg i København, nyt om borgmesteren på Frederiksbergs boligkøb og meget andet. Men i nyhedsoverblikket har vi historier om en sur Jeppe Kofod, en glad, men glemsom, Søren Brostrøm og Venstre, som er både sure og glade på samme tid.

Tak fordi du læser med.
 

Kofod fordømmer Erdogan

Udenrigsminister Jeppe Kofod, "fordømmer" den tyrkiske præsident Erdogans adfærd i sagen om de fransk Muhemmed-tegninger.

“Det her er på ingen måde i orden. Vi fordømmer den form for adfærd, siger han til TV2 efter en række mellemøstlige lande har opfordret til at boykotte franske varer.

Det sker, efter at præsidenten, Emmanuel Macron, har slået fast, at franskmændene skal have lov til at vise Muhammed-tegningerne i Frankrig. Det fik den tyrkiske præsident Erdogan til at sige, at Macron burde mentalundersøges.

Efterfølgende er franske varer blevet fjernet fra hylderne i en lang række muslimske lande, ikke ulig den situation Danmark oplevede under Muhammedkrisen.

Læs hele historien her.

 

Brostrøm i WHO’s bestyrelse

Danmark har ved et kampvalg vundet en plads i verdenssundhedsorganisationen WHO's globale bestyrelse.

Til at varetage pladsen i bestyrelsen har Danmark indstillet Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

”Det er en stor nyhed, at Danmark har vundet afstemningen om en plads i WHO’s bestyrelse. Det bringer Danmark med helt forrest i drøftelsen af global sundhed, en dagsorden som sjældent har været vigtigere," siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Til møderne i WHOs globale bestyrelse kan coronageneral Brostrøm så underholde sine kolleger med historien om, hvordan manden der gentagne gange har understreget vigtigheden af at holde coronareglerne, også selv kan komme til at glemme dem.

Læs hele historien her.

 

Venstre sender forklaringsbrev til medlemmer: Derfor er vi med i aftale

 

Partiet Venstre har under hele forhandlinger om en ny coronahjælpepakke været stærkt kritisk over for regeringens tilgang til at hjælpe erhvervslivet.

Alligevel var partiet med i aftalen. Partiet har sendt et nyhedsbrev til sine medlemmer, hvor Venstre kritiserer regeringen for stadig ikke at gøre tilstrækkeligt for erhvervslivet.

Det skriver Berlingske.

Men når Venstre alligevel er med i aftalen, skyldes det ifølge partiet, “at alternativet var ringere”.

“Vi har opnået en betydeligt bedre aftale end den, som regeringen lagde op til, fordi vi har taget ansvar og været konstruktive.”

PÅ den måde beviser Venstre, at det er muligt både at blæse og have mel i munden.

Læs hele historien her.


 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Søren Brostrøm glemte at afspritte en fittnesmaskine. Jamen, herre Gud. Hvor småt kan det blive. For Ekstrabladet er intet for småt at slå op med store pløkker - måske lige med undtagelse af deres egen opførsel, som blev blotlagt for et par uger siden omkring den lumre sekteriske stil, der hersker dér.
Lad EB fare med deres små ligegyldige historier og lad dem i stedet bruge ressourcer på større og mere væsentlige emner....Det ville klæde EB og vi andre slap for info om småfejl, som næppe mejsles ind i Danmarkshistorien som væsentlig.

Man kunne vel forvente at en person, som selv har indført reglen om at spritte af både før og efter brug af motionsredskaber, selv var i stand til at overholde påbudet/anbefalingen.

Annonce