Annonce

Kofod på vej til comeback, V-profil sender regeringsinvitation og populær S-borgmester gravid

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet mandag og Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt er tilbage med de vigtigste små og store nyheder fra Christiansborg og omegn.

I dag kan du læser om en socialdemokrat som rygtes tilbage til Bruxelles, en Venstre-profil, der sender regeringsinvitationer ud til de konservative, om Nye Borgerlige, der mister endnu et byrådsmedlem, en ny formand for Kvinderådet og så om dansk politiks superduo, der deler en glædelig nyhed.

Tak fordi du læser med.

 

Kofod måske på vej tilbage

Tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) blev ikke valgt ind i Folketinget i november. Han er pt inde som suppleant for sygemeldte Mette Gjerskov.

Og nu er Jeppe Kofod måske på vej tilbage til Bruxelles og Europa-Parlamentet.

I hvert fald, hvis man skal tro dagsordenen til tirsdagens generalforsamlingen i Socialdemokratiets kommuneforening på Bornholm.

Her fremgår det, at partiets kommunebestyrelse foreslår Jeppe Kofod som kandidat til det kommende europaparlamentsvalg næste år.

"Jeg har fået mange opfordringer til at stille op til EP (Europa-Parlamentet, red.) i 2024, hvor jeg bl.a. som tidl. udenrigsminister igennem 3 1/2 år vil kunne gøre en forskel for Danmark. Derfor er jeg glad for bestyrelsens indstilling til kandidat. Jeg har ikke yderligere kommentarer før Socialdemokraterne på Bornholms generalforsamling," skriver Jeppe Kofod i en mail til TV 2/Bornholm.

Der skal være valg til Europa-Parlamentet næste år i maj.

Læs hele historien her.


V-profil vil have K i regering

Venstres gruppeformand Lars Chr. Lilleholt sender nu en åben invitation til De Konservative om at gå med i regeringen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Til dem siger Lilleholt, at alt imens det er nemmere at stå ude på sidelinjen og skælde ud på dem, der tager ansvar, havde han personligt gerne set, at De Konservative var gået med i regeringen.

"Det er ikke noget, der lige er aktuelt, men der er ingen tvivl om, at hvis De Konservative ønsker at komme med i regeringen, så kommer de det," siger Lars Christian Lilleholt.

Læs hele historien her.

 

Nye Borgerliges aarhusianske medlem siger stop

 

Nye Borgerlige eneste byrådsmedlem Henrik Arens forlader Nye Borgerlige. Dermed har partiet slet ikke noget byrådsmedlem i en af de fire byer.

Det skriver DR.

"Jeg kan desværre ikke længere se mig i Nye Borgerlige, og har derfor i dag meldt mig ud. Jeg fortsætter arbejdet for en borgerlig liberal politik i Aarhus byråd. Derfor fortsætter mit daglige arbejde uændret," skriver ifølge DR i en pressemeddelelse.

Henrik Arens udmelding betyder, at Nye Borgerlige ikke er repræsenteret i hverken København, Odense, Aalborg eller Aarhus.

De seneste uger har partiet desuden mistet sin eneste repræsentant i byrådene i Varde og i Assens.

Ser man på antallet af medlemmer har partiet også store problemer. Fra folketingsvalget frem til midten af marts havde partiet mistet omkring 2.000 medlemmer, lød det fra Lars Eldrup, der er sekretariatschef.

Læs hele historien her.

 

Ny forkvinde for Kvinderådet erstattet tidligere S-folketingsmedlem

Maria Jose Landeira Østergård blev søndag valgt til ny forkvinde for Kvinderådet. Hun afløser tidligere folketingsmedlem Yildiz Akdokgan (S), der kun fik et år på posten.

Hun er til daglig senior manager hos Topsøe A/S og har mange års bestyrelseserfaring fra internationale virksomhedsbestyrelser og har en ph.d. i metallurgi.

Hun er tidligere international præsident for organisationen Zonta – som også har indstillet hende til posten i Kvinderådet.

”Jeg kommer fra en verden, hvor fakta taler. Og når et problem er solidt dokumenteret, er det indstillingen, at det skal løses. Den tilgang vil jeg også gå til arbejdet med ligestilling med. Skævhederne mellem køn er jo dokumenteret. Lønforskellene ER der. Det vil jeg som forkvinde ikke bruge min tid på at diskutere. Vi skal i gang. Fx med at skabe større lønåbenhed på de danske arbejdspladser," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Yildiz Akdogan var udpeget af Socialdemokratiet til Kvinderådet, men ifølge A4 Medier, så blev hun ikke genudpeget af den socialdemokratiske hovedbestyrelse. Den udpegede i stedet den yidligere DSU-formand i København, Cecilie Sværke, til styrelsen.

Cecilie Sværke blev landskendt, da hun var med til at fjerne partifællen Frank Jensen fra overborgmesterposten efter en stribe #metoo-anklager.

Læs hele historien her.

 

Holbæk-borgmester er gravid

Vi slutter i den lykkelige afdeling. Holbæks populære socialdemokratiske borgmester Christina Kryzrosiak Hansen er nemlig gravid.

Det skriver hun på Facebook.
 
"Jeg er gravid og til sommer kommer der en lille dreng til verden ❤️☺️ Jacob og jeg er simpelthen så glade og glæder os helt vildt!

Til maj kommer der derfor en sag på kommunalbestyrelsens møde om, at jeg går på barsel fra sommer og de politiske rokader, der følger med 😊," lyder det kortfattet fra den socialdemokratiske stemmesluger, der personligt fik 46 procent af alle stemmerne i kommunen ved sidste kommunalvalg.

Christina Kryzrosiak Hansen kæreste med SF's folketingsmedlem Jakob Mark, der på samme sociale medie skriver, at "jeg føler mig som verdens heldigste".

Et stort tillykke skal der lyder til dem begge.

placeholder

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet