Koldings borgmester: Vi støtter Obama-arrangement med skatteyder-penge

Men Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V) vil ikke oplyse beløbet - endnu
Kolding Kommune er parat til at støtte det lukkede VIP-arrangement med den amerikanske eks-præsident Barack Obama med skatteyder-penge.

Det bekræfter Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) over for Netavisen Pio. Hvor meget kommunen vil støtte arrangementet med er dog ind til videre hemmeligt:

"Jeg kan bekræfte, at Kolding Kommune støtter Obama-arrangementet økonomisk. Selvfølgelig gør vi det. Arrangementet vil i enestående grand brande Kolding, så det bakker hele byrådet op om, det kan jeg garantere dig."

Men hvor meget støtter Kolding Kommune så med?

"Det kan jeg ikke sige dig endnu. Vi har endnu ikke modtaget nogen ansøgning, men jeg ved, at den er på vej. Vi drøfter ansøgningen i økonomiudvalget. Først derefter går vi ud i offentligheden med beløbet."

Men taler vi om ti millioner? Om fem? Om to?

"Det bliver selvfølgelig hverken ti eller fem millioner. Og heller ikke to. Og så kommer vi det ikke nærmere her."
Selv Enhedslisten er med

Hvorfor skal skatteyderne i Kolding yde støtte til et lukket VIP-arrangement? Bill Clinton optrådte i april i Bella Center i København - København ydede mig bekendt ingen støtte til arrangementet.

"Altså når dronningen besøger Kolding, så støtter vi da også dét økonomisk - selv om ikke ret mange får lejlighed til at tale med dronningen. Men selvfølgelig kan man da diskutere om sådan noget her burde være 100 procent bruger-finansieret, men her i Kolding vil vi meget gerne støtte op om arrangementet. Selv Enhedslisten er med," siger Jørn Pedersen til Netavisen Pio.

Men selvfølgelig kan man da diskutere om sådan noget her burde være 100 procent bruger-finansieret

Jørn Pedersen henviser også til, at Frederikshavn Kommune støttede økonomisk, da en privat organisation - Frederikshavn Event - hentede eks-præsident Bill Clinton til Frederikshavn tilbage i 2006.

Barack Obama holder fredag den 28. september et oplæg om lederskab i Kolding - på invitation fra det lokale erhvervsråd, Kolding Business. Senere samme dag smutter Obama til Amsterdam i Holland, hvor han også skal holde et oplæg om internationalt lederskab.

Der bliver tale om et lukket VIP-arrangement for Business Koldings medlemmer og særligt indbudte. Business Koldings direktør Morten Bjørn Hansen ønsker ikke at oplyse størrelsen på et eventuelt deltager-gebyr.

Business Kolding har også ansøgt Region Syddanmark om 750.000 kroner i økonomisk støtte til Obama-arrangementet.

Regionens forretningsudvalg tager stilling til ansøgningen på onsdag. Regionsrådsformand Stephanie Lose har udtalt sin støtte til ansøgningen. Socialdemokratiet tager stillingen til ansøgningen i aften. SF har endnu ikke taget stilling til sagen.

 

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce