Kommentatorens dagbog: Frokost med Mogensen

Netavisen Pio bringer endnu en gang uddrag fra Thomas Larsens hemmelige dagbøger.
Kære dagbog,

Mandag: Efter min lille smutter sidste uge var jeg bekymret, om de stadigvæk kunne lide mig ovre i Venstres pressetjeneste, men mandagskagen dukkede atter op. De virkede dog meget glade, da jeg ringede for at høre om, hvordan det går med finansloven. Og de kunne fortælle at Venstres atter engang spiller forløbet helt suverænt, så det faktum vil jeg tage udgangspunkt i.

Skal stadigvæk vænne mig til, at det ikke længere er som under Anders, hvor jeg ikke behøvede at ringe men altid fik at vide, hvad jeg skulle skrive i god tid (Den slags giver bare respekt blandt kollegerne..).
Spurgte også lige Tom Jensen, om han var enig i at Venstre gjorde det godt. Det var han og kunne endda lægge oveni at regeringen gør det dårligt, så det tager jeg også med i analysen!

Tirsdag formiddag: Mødte Tom Jensen. Han spurgte, om jeg havde fået en kage af Venstres Pressetjeneste. Jeg måtte skuffe ham og sige, at jeg havde spist den i går.

Tirsdag eftermiddag: Færdig med rundvisning af folkeskoleelever på redaktionen. Underligt at Tom mente, at jeg skulle gøre det.

Onsdag: Havde frokostmøde med Peter Mogensen. Altid en fornøjelse, fordi han har rigtigt meget indsigt i, hvad der sker i alle lejre. Han må virkelig have mange kilder og - selv om det er hårdt at indrømme - sikkert også flere end jeg har. Frokost tager altid lang tid, fordi Peter jo er lidt spøjs: Han havde svært ved at beslutte sig for, hvad han skulle have at spise. Tjeneren så meget mærkelig ud, da Peter begyndte at tale om ”et pund kød og/eller bløde løg, måske?”. Han endte med at få en hakkebøf, som han gættede på helt sikkert måske var en flæskesteg. Eller måske culotte? Peter var overbevist om, at der kom en finanslovsaftale med Venstre og/eller Enhedslisten eller måske Dansk Folkeparti. Der kunne også blive udskrevet valg, hvis noget af det andet skete eller måske gjorde? Det er klogt, at han er blevet ansat i den tænketank, for han har virkelig mange tanker. Vi kunne have talt længe, men Mogensen havde vist en aftale med sin frisør.

Torsdag: Blev kontaktet af Venstres EU-ordfører Lykke Friis. Hun fortalte først noget om et nyt talent på FC Bayerns juniorhold, og derefter at statsministeren havde truet med at nedlægge veto nede i EU, hvis Danmark ikke får en rabat på én milliard. Lykke Friis sagde, at det var bemærkelsesværdigt, at Thorning, der normalt er meget EU-positiv, lige pludselig er så hård i sin retorik. Hun mente også, at der var en god chance for, at Thorning kunne få sin rabat, men at hun gamblede og kunne ende med at fremstå som en taber herhjemme, hvis hun ikke fik rabatten. Jeg talte derefter med Lene Espersen, der jo også ved meget om udenrigspolitik, og hun bekræftede min analyse, som jeg indtalte til praktikanten. Vores nye procedure, hvor jeg ikke længere skriver selv, men bare lader mig interviewe, er meget bedre. Tom siger, at så mindsker vi risikoen for smuttere. Han er en klog mand.

Fredag: Så for pokker! Gårsdagens nyhed om, at regeringen nu forhandler finanslov med Dansk Folkeparti, kom virkelig som en overraskelse! Dog ikke for alle, må jeg desværre indrømme, for jeg modtog et begejstret opkald fra Peter Mogensen, der jublede ”Hvad sagde jeg! Hvad sagde jeg! Det er præcis som jeg forudså i onsdags!” Mon han har bedre kilder end jeg? – og er nogen af dem endda en del af regeringen….? Heldigvis havde han ikke tid til at hovere alt for længe. Han skulle til frisør og have ugens hårkur: ”Man får jo ikke så lækkert et garn af at ringe rundt til tilfældige kilder”, som han afsluttede med at sige. Gad vist hvad han mener med det?

 

Advarsel: Visse dele af ovenstående er baseret på fri fantasi og spekulation. Lidt ligesom Thomas Larsens politiske analyser.

 


placeholder

Annonce