Kommentatorer: Mette F. pønser på at udskrive valg til efteråret

Kommentatorer vurderer, at statsministeren overvejer at indkassere den mandat-gevinst, som S står til i meningsmålingerne - og udskrive folketingsvalg i utide
Foto: Socialdemokratiet
Midt i Venstres åbenlyse dybe krise og store spændinger i blå blok spekulerer flere kommentatorer i om statsminister Mette Frederiksen vil indkassere den markante mandat-gevinst Socialdemokratiet står til og udskrive folketingsvalg til efteråret.

Politisk kommentator Noa Redington noterer i Politiken (Findes ikke i online-udgave, red.), at “Socialdemokratiet cruiser mod 35 procent i målingerne” - scoret ikke mindst på baggrund af stærk coronahåndtering, men også “modstandernes strukturelle elendighed”.

hun får næppe et mere gunstigt øjeblik til at smadre - som i knuse, mase, destruere - det borgerlige Danmark end de kommende måneder

“(....) hun får næppe et mere gunstigt øjeblik til at smadre - som i knuse, mase, destruere - det borgerlige Danmark end de kommende måneder,” vurderer Redington.

Han noterer, at der er kommunalvalg 16. november:

“Hvorfor ikke profitere på den nye følelse af fællesskab,” spørger Redington og fortsætter:

“Hvorfor ikke slå de to valg - til Folketinget og kommunerne - sammen i et skæbnevalg om fremtidens velfærd og indløse billet til et socialdemokratisk hegemoni, der ikke er set siden 1950’erne,” spørger Noa Redington.

Venstre famler rundt som en groggy bokser

Chefredaktør på A4 Medier, Nicolai Kampmann, vurderer i en blog, at Venstre lige nu famler rundt som en groggy bokser:

“Løkkes afgang er en kæberasler af den anden verden for Venstre. På et tidspunkt, hvor partiet famler rundt som en groggy bokser efter at have skubbet Inger Støjberg væk som næstformand og med et diffust politisk projekt og en atomiseret blå blok.”

Kampmann vurderer, at netop den situation kan give Mette Frederiksen mod på et efterårsvalg:

der findes måske ikke et bedre tidspunkt at indkassere på end kort efter corona-pandemien fader ud

“Skal hun søge at udnytte kaos i blå blok og sikre sig fire år mere, for eksempel i forbindelse med kommunalvalget i november? Hun står uantastet som landets politiske leder, og der findes måske ikke et bedre tidspunkt at indkassere på end kort efter corona-pandemien fader ud og danskerne vil belønne hende for håndteringen.”

Politiske redaktører: Udstiller V som et svækket og kaotisk parti

Vurderingerne af et muligt folketingsvalg i utide i november kommer på baggrund af voldsomme begivenheder i Venstre op til og lige efter nytår.

En benhård magtkamp i toppen af Venstre resulterede 29. december i at Venstres næstformand, Inger Støjberg, smed håndklædet i ringen og trak sig som næstformand for Venstre.

1. januar meddelte Venstres tidligere formand, tidligere statsminister Lars Løkke, at han melder sig ud af Venstre. Han fortsætter i Folketinget som løsgænger, men Løkke flirter samtidig åbenlyst med tanken om at stifte et nyt parti, der skal arbejde hen over midten.

placeholderJyllands-Postens politiske redaktør, Marchen Neel Gjertsen, mener, at begivenhederne udstiller Venstre som et svækket og kaotisk parti:

“Uanset hvem der bærer skylden, og at alting er nuanceret, så udstiller det her Jakob Ellemann-Jensens ledelse og Venstre som svækket og kaotisk, når først han må fyre sin næstformand den ene dag, og få dage efter får han et adios fra sin forgænger.”

Politikens politiske redaktør, Anders Bæksgaard, er meget enig:

Venstre ligner et parti, der langsomt krakelerer

“Venstre ligner et parti, der langsomt krakelerer. Lars Løkkes exit kommer kun få dage, efter at Inger Støjberg blev fyret som næstformand på en måde, som gør det svært at se hende blive i Venstre. Det er ikke kun et voldsomt signal fra Løkke, det efterlader også indtrykket af en formand, der ikke kan holde sammen på sit parti.”

Ellemann: Massive udfordringer

Også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, erkender, at partiet står over for massive udfordringer:

Vi står med nogle massive udfordringer, det kan en blind jo føle med sin stok

"Vi står med nogle massive udfordringer, det kan en blind jo føle med sin stok. Vi har lige taget afsked med vores næstformand, nu tager vi afsked med vores tidligere formand og statsminister. Så ja, vi er presset," siger Jakob Ellemann-Jensen til DR Nyheder.

Socialdemokratiet står ifølge den seneste Voxmeter-måling foretaget for Ritzau, der blev offentliggjort 21. december, til at få 32,8 procent af stemmerne - mod 25,9 procent ved folketingsdvalget 5. juni 2019.

De 32,8 procent vil udløse 59 mandater - mod de 48 mandater Socialdemokratiet opnåede ved valget i 2019.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Åh alle de gisninger 😰😰

Åh alle de gisninger 😰😰

Åh alle de gisninger 😰😰

Åh alle de gisninger 😰😰

Åh alle de gisninger 😰😰

Jeg vil advare mod den 16. November, hvor det er valg til kommunal- og regionsråd. Jeg vil gerne forklare hvorfor. Det tabte Nyrup på i 2001 !
F. K.
🌹

Jeg vil advare mod den 16. November, hvor det er valg til kommunal- og regionsråd. Jeg vil gerne forklare hvorfor. Det tabte Nyrup på i 2001 !
F. K.
🌹

Flemming Knudsen har fuldstændig ret. Valg skal ikke udskrives som taktisk kneb. Men når det parlamentarisk nødvendigt. Det smarte gennemskuer vælgerne som en manøvre. Og den bliver straffet!

Flemming Knudsen har fuldstændig ret. Valg skal ikke udskrives som taktisk kneb. Men når det parlamentarisk nødvendigt. Det smarte gennemskuer vælgerne som en manøvre. Og den bliver straffet!

Flemming har fuldstændig ret.
Der var engang noget der hed kaospiloter - et tredje valg til november vil blive for Kamikazepiloter, for ganske vist står MF langt mere solidt en PNR nogensinde gjorde, men den dag og aften og nat i 2001 var totalt kaos og ikke et demokrati værdigt. Det var en demonstration af HVOR stærkt vores valgsystem er; men viste også grænsen for dets formåen.

Nej det gør hun ikke, kommunalvalg for sig, og folketingsvalg når det er klogest. Der er flere ting der skal på plads først. Sundhedsreform, velfærdsreform, arbejdsmiljø, klima især, så nej. Hun får alligevel fire år mere. Der er intet alternativ der kan magte den opgave der vil komme de næste seks år, så lad hende blive og sikre ro og stabilitet.

Nej det gør hun ikke, kommunalvalg for sig, og folketingsvalg når det er klogest. Der er flere ting der skal på plads først. Sundhedsreform, velfærdsreform, arbejdsmiljø, klima især, så nej. Hun får alligevel fire år mere. Der er intet alternativ der kan magte den opgave der vil komme de næste seks år, så lad hende blive og sikre ro og stabilitet.

Fantastisk, så kan vi få genoprettet tilliden til myndighederne!
Det bliver fantastisk med en borgelig regering der tænker på hele Danmark og alle danskere!

Danmark trænger til samling, ikke flere grundlovsbrud og magtarrogance!

Inger Støjberg har ikke begået et grundlovsbrud,
kun et ganske gement lovbrud, samt at have løjet
overfor Folketinget, det må man altså ikke.
Ombudsmanden har da også udtalt kritik af
Inger Støjberg, fordi hun ikke har sørget for, at
han fik alle relevante oplysninger, når han siger
FY - FY - SKAMME så har hun at rette ind.
Men Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kan ikke
forstå, at hun har begået fejl, hun har kun forsøgt
at dræne den sump, som Dansk Folkeparti står midt i,
man har vel lov til at hjælpe et støtteparti.

Arne ok!
Hvad mener du så om Mette Frederiksens grundlovsbrud?
Enhedslisten og SF kan åbenbart ikke forstår hun har begået lovbrud!
Mette Frederiksen bør trække sig tilbage, så tilliden til myndighederne kan genoprettes!

Jens Peder Nielsen Jeg kender godt vores Grundlov,
og for at vi kan se på sagen skal vi være enige om hvilken
paragraf det er tale om, Det kan under ingen omstændigheder
være Grundlovens § 73 som omhandler Ejendomsrettens ukrænkelighed,
da det i lovforslaget af 10 november, som er vedtaget af folketinget
står at minkavl kun er forbudt indtil 31-12-2021.
Og mink er reguleret ved lov om dyrehold, og det har intet med
grundloven at gøre, hvis der er et udbrud af fugleinfluenza, bliver
alle dyr aflivet, efter regler i lov om dyrehold, som er en
del af veterinær loven om bekæmpelse af smitsomme sygdomme og
spredning af zoonotiske smitstoffer, som er en del af § 30 i loven
om dyrehold. I den nye lov nr. L 77 er det pointeret, at det er en
ny hovedlov om hold af mink, og som giver lov til aflivning af
alle mink, dette fremgår dog også efter de regler som var
gældende før 4 november, men som præciseres ved den nye lov.
Læs § 1 i den nye lov, som er en præcisering af vigtigheden af
midlertidigheden i hold af mink. Håber ikke det lyder for indviklet.

Det blev jo først vedtaget efter Mette Frederiksen havde givet en ulovlig ordre, og minkavlerne var blevet tvunget til at dræbe deres mink!

Tror du man kan lave lovgivningen med tilbagevirkende kraft?

Håber ikke du ønsker at Danmark skal være en bananrepublik!

Lidt ynkeligt at du har så travlt med Støjberg!
Dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt, hvis det ikke lyder for indviklet!

Jens Peder ja man kan lave lovændring med tilbagevirkende kraft. Det lykkedes da i 2009 for Kristian Jensen. Dog fik han en næse for at ignorere advarslen om grundlovsbrud der var sendt fra justitsministeriet. Men det var jo en krise og der skulle handles. Det beklagede han efterfølgende og loven kom på plads. Det samme er ved at ske nu mht Mette. Vi mangler bare at hun skal have en næse og så ellers fortsætte uden anden straf. De blå partier har vist vejen for brud på grundloven.

Kommentatorerne snakker og snakker. Det er jo det som de lever af. Sjælden er de i stand til at tage bestik af virkeligheden, fordi de befinder sig så langt væk fra almindelige vælgeres liv. “Hvordan inddæmmer vi den her variant af corona-virus”, spørger de i tv-avisen om den smitsomme corona-variant fra England. “Den smitter meget mere. Tiden er knap”, siger eksperten på virus. Mette Frederiksen sagde i marts 2020 at virusets farlighed ville bevirke fejl i håndteringen af pandemien. Vi har haft fire alvorlige fejl. En fra sundhedsmyndighederne. Og en fra politiet. En fra fødevareministeren. Og en fra statsminister Mette Frederiksen selv. Mette fik således ret i sine forudsigelser! Det er først nu at pandemien for alvor slår til! Mutationerne kommer i rækkefølge som man så det under den spanske syge! Men det interesserer naturligvis ikke de politiske kommentatorer. December-smittetallene i Danmark fik lov at blive alt for høje, fordi Mette Frederiksen for længe har lyttet på oppositionen og især til Venstre. Den konservative sundhedsordfører kommer til at gå ud af pandemien som den store vinder! Det kommer vælgerne til at blive gjort opmærksom på under den næste folketingsvalgkamp. Og jo værre det går her i foråret, jo større bliver de konservative når folketingsvalget skal gøres op. Minkskandalen har politisk indhold nok til Venstres politiske budskaber i den næste folketingsvalgkamp. I Holstebro og Viborg kommune kommer vælgerne til at gå i stor vælgerflugt fra sidste valg. I Vestjylland kommer der desuden gang i vælgerne når Gødstrup skal tages i brug. Her venter en politisk regning. Spørgsmålet er netop nu om Socialdemokraterne i det hele taget magter at håndtere 3. og 4. bølge af coronaen og dens mutationer. Allerede 1. december gik statsministeren i pit, hvad coronaen angår. Smittetallene spredte sig eksplosivt i København og på Vestegnen. Når det endelig går op for DF og NB at indvandrerkvarterer ,
hvor de forståeligt nok ikke forstår dansk, var hovedårsagen til at grund-smitteniveauet med corona var alt for højt, alt imens vi danskere gik stille og roligt ind i det nye år, ja, så er helvede løs! Der hvor de politiske kommentatorer længe har dømt DF og Tulle ude, ja, så får vi igen et indvandrervalg. Land følg eller land fly! Vi etniske danskere forstod hvad Mette og sundhedsmyndighederne sagde, og reagerede derefter! Selv minkavlerne uden at der var lovhjemmel!?! Men store grupper af indvandrere i Københavnsområdet er fortsat uden for pædagogisk rækkevidde. Dronningen talte 17. marts: “ Min opfordring gælder naturligvis ikke kun de unge! Man kan stadig se grupper i alle aldre, som opholder sig for tæt sammen. Nogle holder endda stadig fest og runde fødselsdage. Det synes jeg ikke man kan være bekendt! Det er tankeløst! Det er først og fremmest hensynsløst!” Og så sidder alle de lovlydige igen her i januar 2021 i lejligheder og parcelhuse og prøver at passe deres arbejde digitalt, alt imens de forsøger at hjælpe egne børn med lærernes digitale opgaver. Ingen må besøge nogen. Ingen kan komme til sport eller kulturelle arrangementer. Ingen kan besøge de gamle, de syge. Alle dem der byggede velfærdssamfundet op. Hvad siger dine naboer, når du tager en lille snak hen over hundehovederne! Siger de at de vil stemme socialdemokratisk!?! Vi går meget usikre måneder i møde. Erna Solberg har lukket Norge helt ned. Her er smittetallene og de indlagte og de døde langt under de danske. I Norge findes der reelt tvangsisolation! Det kommer til at koste Socialdemokratiet dyrt, at vi ikke for længst har indført det. Vi tager en sludder for en sladder og tror at indvandrerne har forstået budskabet. Men smittetallene taler deres eget sprog! Det ved de godt hos de konservative! De venter blot på folketingsvalget! Aktierne stiger i øjeblikket! Selv investorerne tror at Mette Frederiksen og regeringen har sejret! Men coronaen ved bedre! Vælgerne ved bedre! Hver familie ved præcist hvilken indsats og hvilke ofre de betalte og betaler her under pandemien. Alligevel gik smittetallene den forkerte vej allerede i slutningen af 2020. Der er en pris der skal betales! Meningsmålinger fortæller om den taknemmelighedsfølelse som vælgeren har lige i øjeblikket. Tak fordi vi er overlevet og ikke kender nogen der er døde, det vil sige, vi kender faktisk nogen - mindst en. Altså tak lige her i momentet! Et valg derimod er en hel analyse af en lang proces og indsats. I den ligning indregnes, hvad den enkelte og vedkommende vælgers familie har bidraget med og hvilken belønning de forventer for deres del af indsatsen. Herudfra sætter de krydset ved det næste folketingsvalg. I øjeblikket ser det sort ud for Danmark og den enkelte vælger. Coronaen har fat i den lange ende! Og de politiske kommentatorers kommentarer fortæller hvorfor statsminister Mette Frederiksen tager sig en alvorlig blunder, netop som 3. bølge kaster sig over landet. Hvornår kommer den 4? Den 5? Der venter mange fejl af statsministeren før det er slut med corona og evt. hele hendes statsministerperiode. Mette har således allerede to store fejl på statsminister CV’et. I børnehaven spurgte en 4-årig pige pædagogen: “ Når coronaen er forbi, kan der så komme flere coronaer? En skarpsindig politisk kommentator, der inddrager dagen, morgendagen og fremtiden. Se, det må man mindst kunne forvente af en politisk kommentator, om man hedder Noa Redington eller Nicolai Kampmann. Virkeligheden bestemmer vælgernes stemmeafgivning! Politisk fnidder på Christiansborg er det kommentatorer lever af. Løkke blev dømt ude! Han fik en fremgang på 9 mandater ved sidste folketingsvalg. Hvor blev han i øvrigt af i ligningen? De herrer? Den eneste politiker der har turdet kritisere Mette Frederiksens håndtering af coronaen. Lars Løkke kan gå til valg blot med kritikken af hendes håndtering af pandemien. I øjeblikket behøver han intet at gøre, intet at sige, intet at kommentere. Smittetallene tæller stille og roligt på hans vælgerbarometer. Jo flere arbejdsløse, jo flere konkurser, jo flere sygeplejersker der får inddraget ferier og overtidsbetaling, jo flere stemmer tikker stille og roligt ind hos Lars Løkke Rasmussen. Danskerne har allerede fået nok! Især de offentligt ansatte der betaler prisen hver dag med omlagt arbejde, omlagt hjemmeliv, omlagt fritidsliv, osv. Alle de privatansatte og ejere i servicebranchen får ikke svært ved at finde Lykkeknappen, når valget udskrives. På tv fortalte tv-lægen Peter Qvortrup Geisling at Mette Frederiksen vandt første halvleg med 14-4 i kampen mod coronaen sammenlignet med Norge. Omkring 1. december havde Norge allerede udlignet til 14-14, fortalte tv-lægen. Stillingen står i øjeblikket 14-28 i Erna Solbergs favør. Hun er borgerlig statsminister! Det vil Lars Løkke forstå at udnytte, hvis han er kløgtig. I foråret sammenlignede han Mette Frederiksens indsats med den socialdemokratiske statsminister Lövens indsats i Sverige. I Sverige er snart 10.000 døde af coronaen. Der var ikke mere at komme efter! Derfor rejste Løkke over Atlanten for at gennemtænke sin manglende politiske tæft - var det en engangssmutter? Hvordan kunne en midtersøgende, svensk socialdemokrat med to borgerlige støttepartier i regeringen tage så grueligt fejl. Fænomenet han havde beskrevet i sin bog og gået til valg på. Men paradoksalt nok! I øjeblikket arbejder virkeligheden for Lars Løkke og Erna Solberg. Statsminister Mette Frederiksen er simpelthen oppe imod virkeligheden. Derfor bliver der først tidligst valg når den tid kommer. Churchill vandt krigen, men tabte valget! Selv en blind kan føle med sin stok, at der er ingen folk på gader og stræder. Hvorfor mon? Velkommen til virkeligheden Noa! Det sidste par mink er sendt med båd til Letland! Utak er verdens løn. For minkavlere. For statsministre. For politiske kommentatorer. Closter 5 mutationen smittede ca. 20 danskere og lukkede Nordjylland og hele minkavlen i Danmark. B 117 varianten fra England har ifølge myndighederne allerede smittet 800 danskere. “Danskerne vil belønne hende (statsministeren) for håndteringen”. Ja, netop. Noa tror at coronaen fader ud med vaccinerne! Præcis som Mette Frederiksen! Socialdemokratisk selvtilfredshed! Jürgen Klopp og Liverpool tabte her i aften til Southampton. Coronaen er ti gange mere uforudsigeligt end fodbold og dobbelt så uforudsigeligt som dansk politik. Hvad bliver smittetallene i april? Hvem er politisk leder hos de radikale i maj? Vi er alle i samme båd, sagde en af de røde partiledere forleden. Noa er allerede begyndt at fortælle, hvem der skal ombord. Ved næste valg. To lykkelige socialdemokrater, to kvindelige radikale, ingen Venstre-folk, ingen minkavlere og ingen mink. Det spændende er om Noa har plads til to spindoktorer og to politiske kommentatorer. Efter pandemien. Coronaen. Closter 5. B 117. Sydafrika-varianten. Og snart venter klimakrisen med 2 meter højere vandstand. Måske verdens to sidste klimatosser også lige når at komme ombord. Valg er spændende og uforudsigelige. Men ikke for Noa! Han fortæller hvem der skal ombord ved næste valg!

Per Larsen altså... hold dig til korte indlæg, og hold dig til debetten i tråden og lad være med at brede dig ud over noget du alligevel ikke forstå...

Forleden ville du være statsministerkandidat, og da jeg så dig i TV2 kunne du ikke stoppe din foflommede ordstrøm så du måtte stoppes på en brutal måde... du er til grin... 2 meter højre vandstand i furesøen.. Bla bla bla.. Du er sgu træls !!!

Jeg minder lige stilfærdigt om Theresa May, der havde så god en parlamentarisk basis, at hun troede den ville blive bedre med et valg. Det blev den så ikke. Opportunistiske valg i utide lønner sig sjældent.

Annonce