Kommunalt ansatte vil have ekstra tid til forhandlinger

Efter maratonforhandlinger i Forligsinstitutionen ønsker de kommunalt ansatte lidt mere tid til forhandlinger, så en eventuel konflikt kan undgås
Et overenskomst-resultat kan være tæt på og derfor opfordrer FOA-formand Dennis Kristensen Forligsmanden til at udskyde konflikten endnu en gang.

”Vi har set, at arbejdsgiverne har bøjet sig, og vi har også bøjet os. Så jeg synes, at vi skal bruge lidt ekstra tid på at nå et forlig,” sagde Dennis Kristensen til TV2 News, efter at parterne havde forhandlet et næsten et døgn.

Opfordringen til at få ekstra tid til forhandlinger kommer kort før, at Forligsmandens frist for at nå et resultat udløber tirsdag. Natten til mandag har parterne på det kommunale område blandt andet forgæves forsøgt at nå til enighed om en arbejdstidsaftale for lærerne.

”Hvis vi på nogen måde kan få det sidste til at flytte sig, så skal vi gøre det, så vi kan give den en ekstra skalle,” siger Dennis Kristensen, der oplyser, at opfordringen til at give ekstra tid er støttet af den samlede gruppe af LO-forbund, der i disse døgn forhandler i Forligsinstitutionen.

En forhandlet løsning er i alles interesse
Et af de forbund er Socialpædagogerne, som også mener at en aftale er tæt på, men at tidsfristen alligevel er for kort.

"Arbejdsgiverne har bevæget sig så meget, at det efter min bedste overbevisning bør være muligt at lave en aftale, som gør, at vi får opfyldt vores krav," siger formand, Benny Andersen, til sl.dk.

Ifølge Benny Andersen kan det måske blive svært at nå til enighed i løbet af de næste 24 timer. Men parterne er så tæt på hinanden i de centrale spørgsmål nu, at det ville være en skam ikke at give forhandlerne en sidste chance til at rykke sig det sidste stykke, mener han:

"Kan vi lave en aftale, som opfylder vores krav, så er det det bedste for alle parter. Det er det bedste for vores medlemmer, for danskerne og for den danske model. En forhandlet løsning er i alles interesse, og derfor anbefaler jeg, at vi udskyder konflikten," siger han.

Fristen udløber tirsdag
Tirsdag aften ved midnat udløber fristen for at nå til enighed om en ny overenskomst for de offentligt ansatte. Ellers træder de varslede strejker i kraft fra søndag den 22. april og en omfattende lockout fra den 28. april.

Ifølge flere medier er der fortsat spørgsmålet om lærernes arbejdstid, der skiller parterne. KL har tilbudt en såkaldt årsnorm, mens de kommunalt ansatte ønsker, at arbejdstiden skal opgøres kvartalsvis.

Ifølge Avisen.dks oplysninger har KL endnu ikke taget stilling til, om man på linje med FOA-formanden vil anbefale en udskydelse af de varslende konflikter.

Forhandlingerne på det regionale område gik i gang mandag morgen og mandag eftermiddag skal forhandlerne på det statslige område stille i Forligsinstitutionen.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook