Konference: Europa efter Brexit - stadig ledige pladser

Stigende EU-skepsis, muligt Brexit og bekymringer over hele Europa. Netavisen holder konference den 21. juni og søger nye løsninger sammen med LO, AOF og Socialdemokratiet.
Den samlede venstrefløj er rykket markant i pro-europæisk retning de sidste 25 år. Tiden hvor Svend Auken og Holger K. Nielsen talte dunder mod EF er således for længst forbi. Men samtidig viser den danske EU-afstemning i december, englændernes mulige "Brexit" og en stigende skepsis over hele Europa, at venstrefløjens med dens EU-positive tanker støder dele af befolkningen fra sig.

Men hvad er svaret på den stigende EU-skepsis? Skal partierne til venstre for midten genfinde fordums skepsis eller løsningen stærkere europæisk sammenhold? Vi går i dybden med den stigende skepsis, det mulige brexit og de strategiske handlemuligheder for Socialdemokratiet og resten af centrum-venstre.

Netavisen Pio invitere sammen med AOF, LO og Socialdemokratiet til en halvdagskonference den 21. juni - to dage før briterne går til stemmeurnerne. Det er gratis at deltage, men af hensyn til planlægningen skal du tilmelde dig i forvejen. Tilmeldingsfristen er fredag den 17. juni.

Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet på: redaktion@piopio.dk

invitation_europakonference3 (1)


PROGRAM FOR 21. JUNI:

12.30 Velkomst og sandwich
13.00 Indledning ved Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen (15 min)
13.15 Tristram Hunt (MP): Erfaringerne fra Labours favntag med Brexit og stigende brtisk skepsis
Tristram Hunt er medlem af det britiske parlament, hvor han er ordfører for uddannelse. Han er uddannet historiker og har været vært på en række programmer om britisk historie. 
 
14.00 Hovedtalere
Gitte Seeberg: Grænseoverskridende udfordringer – grænseoverskridende løsninger
Bud på hvor vi har brug for mere Europa ved Gitte Seeberg generalsekretær for WWF og tidligere EP-medlem for de konservative.
Marlene Wind: Europa rykker mod yderfløjene
Den europæiske centrifugalkraft, den ansigtsløse integration og Europadomstolens rolle ved Marlene Wind, professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik.
Arne Grevsen:  Den fri bevægeligheds skyggesider 
Social dumping, arbejdskraftens frie bevægelighed og globaliseringens konsekvenser for lønmodtagerne ved Arne Grevsen, næstformand for LO..
15.00 Pause
15.15 Paneldebat: Sådan håndtere vi den stigende skepsis?
Debat mellem Holger K. Nielsen (SF), Nick Hækkerup (S), Catharina Sørensen (Tænketanken Europa) og Arne Grevsen (LO).
16.15 Opsamling ved Europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) og folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S)
16.30 Afslutning
Arrangementet finder sted hos LO,  Islands Brygge 32D, 5. sal

Kommentarer fra Facebook

Annonce