Konflikt mod jyske hoteller og læge tiltalt for grov forsømmelse

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
S-regeringen vil halvere Rigspolitiet - så der kan blive penge til nærpoliti og flere landbetjente. Faktisk var det tidl. justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der var først fremme med et forslag om at slanke Rigspolitiet, men nu hvor S-regeringen i den grad bider til bolle, så er Pape-Poulsen pludselig slet ikke så sikker på, at det er så god en ide at slanke Rigspolitiet. Den historie kan du læse mere om her.

I Københavns Lufthavn startede onsdagen med en strejke blandt security-medarbejdere. En strejke, der nærmest lammede lufthavnen i flere timer.

Men der er også sket andre ting i løbet af dagen, som du kan læse nærmere om her i dagens Aktuelt.

 

Læge tiltalt for grov forsømmelse efter at 16-årig døde af meningitis

4. januar 2016 døde 16-årige Mathias Baadsgaard-Lund af meningitis.

Det skete efter flere lægefejl, som både Styrelsen for Patientsikkerhed, Patienterstatningen og Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn tidligere har kritiseret.

Nu er en af de læger, der behandlede Mathias Baadsgaard-Lund på Herlev Hospital, også tiltalt ved Retten i Glostrup for sin behandling af den syge 16-årige. Han tiltales for grov forsømmelighed.

Det fremgår af et anklageskrift, som DR har fået aktindsigt i.

Lægen er tiltalt for:

”…at have gjort sig skyldig i grovere eller gentagen forsømmelse for eller skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed, idet tiltalte gentagne gange i det ca. 3 timer lange forløb undlod at iværksætte relevant og nødvendig akut behandling af patienten,” står der i anklageskriftet.

Mathias Baadsgaard-Lunds far, Niels Boje Lund, finder det rigtigt, at der nu er rejst tiltale mod lægen.

“Det betyder for mig, at vi viser hinanden, at vi skal lære af vores fejl, og hvis ikke vi lærer af vores fejl, så skal der ultimativt være en konsekvens,” siger Niels Boje Lund til DR.

Men samtidig mener han, at den læge, der nu er tiltalt, ikke bør bære ansvaret alene.

“Jeg synes, der er flere, der burde være med i den proces, hvor den ene læge nu står i front. For mig at se er der et kæmpet ledelsesmæssigt ansvar, som fuldstændig glipper,” siger Niels Boje Lund.

DR har været i kontakt med den tiltalte læges advokat, der oplyser, at lægen ikke ønsker at udtale sig. Herlev Hospitals vicedirektør, Jan Toftholm, skriver i en mail til DR:

“Vi beklager forløbet dybt. Mathias’ tragiske død for fire år siden medvirkede til, at der blev sat gang i et stort arbejde bl.a. i forhold til at skærpe diagnosticering og behandling af meningitis. Vi er som hospital og ledelse meget bevidste om vores ansvar, ikke mindst i forhold til læring.”

Læs mere her.
 

Konflikt mod jyske hoteller: Ringe arbejdsvilkår for kokke og tjenere

Ingen pension. Ingen tillæg ved overarbejde. Ingen fast arbejdstid.

I Løgstør har den lokale 3F-afdeling mistet tålmodigheden og varslet konflikt over for Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro ved Aarhus.

“Vi synes, at det er nogle besynderlige ansættelsesforhold i forhold til de normale vilkår på området,” siger Alex Pedersen, næstformand 3F Midtfjord til Fagbladet 3 F og henviser til overenskomsterne mellem arbejdsgiverforeningen Horesta og 3F.

Ifølge ansættelseskontrakter, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af, har ansatte intet fast timetal. De ved altså ikke, hvor meget arbejde, der er til dem.

Ifølge 3F's overenskomst med arbejdsgiverforeningen Horesta, som dækker området, skal man som deltidsansat mindst arbejde i fire timer om dagen og mindst 60 timer på fire uger.

De ansatte får ikke ekstra betaling for overarbejde eller weekendarbejde, som det ellers er almindeligt i overenskomsterne. De oppebærer heller ikke pension.

Ifølge kontrakten er der også kun fem ugers ferie om året og ikke seks, som det er kutyme i 3F's overenskomster, hvor der også er yderligere fem feriefridage.

“Det er ren løndumping og forskelsbehandling,” siger Alex Pedersen.

Han har kendskab til en ansat, der gik i to måneder uden at få én eneste vagt.

“Det svarer jo til en nul-timers kontrakt,” siger Alex Pedersen.

De sidste ni måneder har 3F Midtfjord flere gange henvendt sig til virksomheden for at få dem til at tegne overenskomst eller melde sig ind i Horesta. Uden held. Og nu har afdelingen mistet tålmodigheden og har varslet konflikt mod virksomheden.

Læs mere her.


 

Politisk ordfører slipper for retssag

Alternativets nye politiske ordfører, Torsten Gejl, slipper for en lurende retssag om injurier. Det skriver han på Facebook.

Sagen var rejst af en anden alternativist, den tidligere folketingskandidat for partiet, men nu udmeldte Kim Hyttel, oven på et offentligt skænderi i foråret.

“Det glæder mig at meddele nedenstående:

Vi har sat os sammen og lyttet til hinanden og er enige om vigtigheden af, at den politiske dialog foregår i en ordentlig tone. Vi har givet hinanden hånden herpå, og Kim har efterfølgende besluttet at lukke den retssag, han har rejst mod Torsten,” skriver Torsten Gejl på Facebook.

 

 

Injuriesagen startede i forbindelse med, at de to kom voldsomt op at toppes i foråret før valget.

Her sagde Kim Hyttel offentligt, at han mente, at daværende politisk leder for Alternativet Uffe Elbæk burde gå af efter en stribe sager i partiet om blandt anklager om regnskabsrod, dyr kontorindretning, anklager om en seksuel krænkelse og en opfordring til medarbejdere om at sende billeder af deres penis til brug i en gave.

Torsten Gejl kaldte ifølge Ekstra Bladet kritikken for “en gal mands værk”, hvilket Kim Hyttel altså mente, var så injurierende, at han stævnede Torsten Gejl.

Læs mere her.
 

Fremtrædende LA’er ekskluderet

Ledelsen i Liberal Alliance har netop ekskluderet Søren Kenner, der tidligere har stået i spidsen for partiets såkaldte visionsgruppe. Og han har været en bærende kraft i det liberale parti.

Det skriver Søren Kenner selv i et opslag på Facebook:

“Har netop fået at vide, at jeg er ekskluderet af Liberal Alliance.

Begrundelsen er “at du gentagne gange har kritiseret partiets politik, har været kritisk overfor udmeldinger fra partiets folketingsgruppe og har bragt “dårlige nyheder” om partiet (som fx elendige meningsmålinger) på sociale medier”.

 

 

Søren Kenner konkluderer, at der åbenbart ikke længere er højt til loftet i Liberal Alliance:

“Det er åbenbart slut med højt til loftet i den (stadigt mindre) liberale højborg. Dengang Anders, Lars, Simon, Leif og jeg løb projektet i gang var åbenhed, fri debat, anerkendelse af forskellighed og tro på fremtiden nøgleordene,” skriver Søren Kenner med henvisning til tidligere formand Anders Samuelsen, erhvervs-milliardæren Lars Seier Christensen, tidligere gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll-Bille og tidligere landsformand Leif Mikkelsen.

På vejen ud af partiet smækker Søren Kenner med døren og betegner den nye partiledelse med Alex Vanopslagh i spidsen for “tøsedrenge”:

“En anden ting jeg er lidt kritisk overfor, er at man sender en lakaj for at smide mig ud. Ingen i ledelsen har åbenbart mandsmodet til at tage snakken direkte. Tøsedrenge,” skriver Søren Kenner i Facebook-opslaget.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook