Konfliktramt pizza-restaurant og burgerbar har fået udbetalt lønkompensation

Gorms og Cocks & Cows i Tivoli Food Hall oplyste ikke Erhvervsstyrelsen om, at de er i konflikt med 3F: Minister lover, at Erhvervsstyrelsen ser på sagen
Foto: Tivoli.dk
Virksomheder, der ligger i konflikt med et fagforbund, kan ikke få udbetalt lønkompensation på grund af statens neutralitetsprincip.

Alligevel har pizza-kæden Gorms og burger-baren Cocks & Cows i Tivoli Food Hall, der er blandt de 14 mad-steder i mad-hallen, der ligger i konflikt med fagforbundet 3F, fået udbetalt lønkompensation.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) bekræfter over for Netavisen Pio, at virksomheder normalt ikke kan få udbetalt lønkompensation, hvis de er konfliktramte:

Men reglerne er sådan, at virksomheder ikke kan få lønkompensation for konfliktramte stillingskategorier

”Lønkompensationsordningen har holdt hånden under mere end 300.000 danske lønmodtagere under corona-krisen. Men reglerne er sådan, at virksomheder ikke kan få lønkompensation for konfliktramte stillingskategorier. Eller sagt med andre ord: Hvis eksempelvis nogle af folkene i fabrikshallen strejker og er i arbejdskonflikt, så står det ikke i vejen for, at chaufførerne eller sekretærerne på samme arbejdsplads godt kan komme på lønkompensation. Sådan er reglerne, og der gøres ikke forskel på virksomhederne.”

Erhvervsministeren bekræfter, at de to mad-boder i Tivoli Food Hall har fået udbetalt lønkompensation, men alene fordi virksomhederne har undladt at oplyse styrelsen om, at de har ligget i konflikt med 3F siden marts 2019:

Når denne kompensation er uberettiget, skal der selvfølgelig ske modregning i efterkontrollen

“I de her konkrete tilfælde med virksomheder i Tivoli Food Hall fortæller Erhvervsstyrelsen mig nu, at styrelsen ikke er blevet meddelt om netop dét, og at virksomhederne derfor har fået udbetalt kompensation. Når denne kompensation er uberettiget, skal der selvfølgelig ske modregning i efterkontrollen,” skriver Kollerup i en mail.

Erhvervsstyrelsen vil følge op

Simon Kollerup understreger, at Erhvervsstyrelsen vil følge op på sagen.

Erhvervsstyrelsen foretager i april-maj en efterkontrol af udbetalt lønkompensation i 2020, så senest her vil styrelsen gå kompensations-udbetalingerne til Gorms og Cocks & Cows efter i sømmene.

3F København gjorde i april sidste år Erhvervsstyrelsen opmærksom på, at 3F ligger i konflikt med 14 madboder i Tivoli Food Hall. Heriblandt Gorms og Cocks & Cows.

"Jeg er tryg ved, at Erhvervsstyrelsen i sidste ende får styr på sagen, sådan at reglerne om statens neutralitet overholdes," siger formanden for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, til Netavisen Pio.

Netavisen Pio har bedt direktøren hos Gorms, Christian Madsen, forklare, hvorfor Gorms i sin ansøgning om lønkompensation undlod at oplyse Erhvervsstyrelsen om, at Gorms i netop Tivoli Food Hall ligger i konflikt med 3F.

Netavisen Pio afventer Christians Madsens reaktion.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Og det er Gorms som føre sig frem alle steder hvor dygtige de er ! De skal bare tvinges til at betale det hele tilbage og have en bøde oven i det er jo snyd med hjælpepakker og det skal koster dyrt at de bevist har snydt !!

Annonce