Konservativ ideologi står over 30 menneskeliv

Til trods for at de nyoprettede fixerum har reddet 30 menneskeliv og skabt større tryghed, er Tom Behnke (K) imod tiltaget.
Jeg gentager lige: De Konservative mener det er ’fint og godt’ at 30 menneskers liv er blevet reddet, men de har lige en ideologi fra 1800-tallet, der tilsiger noget andet.

Som MetroXpress berettede i onsdags, er 30 menneskers liv sandsynligvis blevet reddet på grund af det fixerum, der åbnede for 6 måneder siden på Halmtorvet i København. Jeg ved godt, at det var regeringspartierne og Enhedslisten, der gennemførte politikken, men man kunne måske håbe at de borgerlige partier alligevel ville kalde en spade for en spade og en succes for en succes. Men nej.

Med en stålsat og gammel-konservativ vilje lykkedes det De Konservatives socialordfører Tom Behnke at fortsætte sin benhårde modstand mod den røde ondskab:

Jeg er stadig modstander af fixerum. Misforstå mig ikke. Det er fint og godt, at man har afværget de her dødsfald. Men det er ikke løsningen, udtaler Tom Benhke til Metroxpress.

Jeg gentager lige: De Konservative mener det er ’fint og godt’ at 30 menneskers liv er blevet reddet, men de har lige en ideologi fra 1800-tallet, der tilsiger noget andet.  Fint og godt er normalt betegnelser man bruger om det danske sommervejr og vel ikke en passende beskrivelse af en foranstaltning, der har reddet 30 menneskers liv. Men bare rolig. Tom Behnke har flere argumenter klar:

De her mennesker er blevet reddet den dag fra det fix, men hvad med i morgen når de ikke når hen til fixerummet med deres stoffer og tager en overdosis?

Det giver ingen mening at sætte kikkerten for det blinde øje og lukke virkeligheden og fornuften fuldstændigt ude. Ved nogle enkelte tilfælde kan man faktisk få for meget ideologi.

Undskyld, hvad for noget? Måske forstår Tom Behnke ikke situationens alvor, men de 30 mennesker ville jo netop ikke være i live i dag, hvis det ikke havde været for fixerummene. Hvis man ikke er i live findes i morgen ikke. Det burde være rimelig logisk for de fleste.

Ikke kun narkomanerne og folk, der sætter pris på menneskeliv, kan være glade for fixerummene. Som tidligere beskrevet af Politiken er der blevet markant færre gener for beboerne på Vesterbro. Kanyler og lignende flyder i mindre grad i gaderne, og folk kan færdes tryggere i deres lokalområde.

Ingen tvivl om at dansk politik har brug for mere ideologi. Der er for meget teknokrat-snak og for lidt fokus på værdier og visioner. Men helt ærligt. Det giver ingen mening at sætte kikkerten for det blinde øje og lukke virkeligheden og fornuften fuldstændigt ude. Ved nogle enkelte tilfælde kan man faktisk få for meget ideologi. De sidste par dage har De Konservatives leveret et konge-eksempel på dette.


Kommentarer fra Facebook