Konservativ skattepakke er ren overklassefest

Hvem er Danmarks overklasse parti nr. 1? Nyt udspil skyder konkurrencen mellem de gammelrige konservative og de nyrige hos LA igang.
Med Papes skatteplan er kampen om overklassen skudt igang, og det varer sikkert ikke længe før Liberal Alliance forsøger at overbyde De Konservative i hvem der kan udskrive flest skattesænkninger.

Pape vil sætte festerne på Strandvejen på repeat

Som sædvanlig er det dig der kommer til at betale for overklassens fest, så lad dig ikke snyde af Søren Papes lune smil og midtjyske dialekt. There is no such thing as a free lunch. Papes skattepakke er først og fremmest en fest for overklassen. Det er skattesænkninger først og velfærd til aller sidst. I Papes plan er der lidt til os alle og meget til toppen. Med penge, der kunne være gået til vores børn, ældre, syge og socialt udsatte, vil Pape sætte festerne på Strandvejen på repeat.

De sidste rester af efterlønnen ødelægges

Finansieringen skal blandt andet ske med næsten halvdelen af det økonomiske råderum I 2027 og ved at ødelægge de sidste rester af efterlønnen, så tilgangens toppes fra 2021. Det kommer til at gøre rigtig ondt på de mest nedslidte danskere, der allerede nu har svært ved at se hvordan de skal klare et liv på arbejdsmarkedet med en pensionsalder der bare stiger og stiger.

Det er noget gedigent svineri, at bruge de milliarder på skattesænkninger

De milliarder af kroner De Konservative nu vil bruge på skattesænkninger, er bl.a. skabt som følge en en lang række smertefulde reformer, hvor argumentet hver eneste gang handlede om, at Danmark skulle være i stand til at finansiere velfærden I en fremtid med store generationer der går på pension. Det er noget gedigent svineri, at bruge de milliarder på skattesænkninger, og det er et utilgiveligt vælgerbedrag at lade skattesænkningerne finansieres af en urimeligt høj pensionsalder.

De borgerlige rammer aldrig bunden

Konsekvenserne bliver ikke til at tage fejl af. Hvis Christiansborg ikke overholder sit løfte og øger det offentlige forbrug, så vil velfærden blive ringere. Pape peger glædeligt på hvor skatten skal ned, vil han også udpege hvilke dele af vores velfærd der skal forringes? Det vil sandsynligvis være vores ældre, der kommer til at holde først for. Jeg troede faktisk at det var en konservativ dyd, at vi først og fremmest tog os ordenligt af vores ældre.

Måske skulle De Konservative tale med vores ældre, der har brug for hjemmepleje, vores dygtige personale på ældrecentrene eller nogen af de pårørende, der fortæller om at de er nervøse for at ressourcerne ikke er nok. Så ville han vide at der ikke er råd til skattesænkninger.

Måske skulle De Konservative tale med vores ældre, der har brug for hjemmepleje

De borgerlige rammer aldrig bunden. For dem er der altid en skat eller en afgift der er for høj. Frem mod valgdagen vil den borgerlige overbudspolitik tage til i styrke. Hvergang vil de forsøge sig med opfindsomme argumenter om, at vi alle sammen bliver meget rigere, hvis overklassen får meget mere.

Rødvinsreformen gjorde ikke velfærden bedre

I Danmark har vi prøvet det borgerlige eksperiment, da Løkke gennemførte sin rødvinsreform. Nu må vælgerne endnu engang spørge sig selv, om velfærden er blevet bedre af at skatten er blevet sænket.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alexander Grandt er Kommunikationschef i tænketanken Cevea. 


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce