Konservative fortsætter fremgangen

Partiet står i ny måling fra Voxmeter til 9,6 procent af stemmerne: Højeste niveau i ti år - fortsat massivt rødt flertal
Foto: Pressefoto, Andreas Houmann, Det Konservative Folkeparti
De Konservative fortsætter fremgangen i en ny måling foretaget af Voxmeter for Ritzau. Ifølge målingen står partiet nu til 9,6 procent af stemmerne - svarende til 18 mandater. Seks mere end partiet opnåede ved valget Folketingsvalget sidste år.

Partiet står dermed til at bliver Folketingets tredje største parti. De Konservative overhaler således både De Radikale, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten rent mandatmæssigt.

De 9,6 procent er en fremgang i forhold til sidste uges måling, hvor De Konservative stod til ni procent af stemmerne - svarende for 14 mandater.

Men ellers er der ikke meget at glæde sig over i den blå blok.

Dansk Folkeparti fortsætter nemlig nedturen

Dansk Folkeparti fortsætter nemlig nedturen. Fra sidste uges 7,1 procent til nu kun  6,7 procent. Svarende til kun 12 mandater - mod 16 ved folketingsvalget juni 2019.

Liberal Alliance er nu faretruende tæt på spærregrænsen med en tilslutning på kun 2,4 procent - mod sidste uges 2,4 procent.

Nye Borgerlige står til 4,3 procent af stemmerne - det samme som sidste uge. Svarende til otte mandater.

Venstre kan spore en lille fremgang på 0,7 procentpoint i forhold til sidste uges Voxmeter-måling. Venstre står lige nu til 19,3 procent af stemmerne. Mod 18,6 i sidste uge.

19,3 procent udløser 35 mandater. Otte færre end ved valget sidste år.

Ved mere om eventuelle Arne- og Morten-effekter næste uge

I rød blok går Socialdemokratiet et procentpoint tilbage i forhold til sidste uge og står nu til 31,4 procent af stemmerne. Stadig markant mere end ved folketingsvalget sidste år, hvor S fik 25,9 procent af stemmerne.

De 31,4 procent giver Socialdemokratiet 57 mandater - mod kun 48 ved valget.

Voxmeter-målingen er foretaget 5. til 10. oktober, så en eventuel positiv effekt af aftalen om tidlig pension - Socialdemokratiets vigtigste valgløfte - vil først vise sig næste uge.

De Radikale står til en tilbagegang på 0,7 procentpoint i forhold til sidste uges måling

De Radikale står til en tilbagegang på 0,7 procentpoint i forhold til sidste uges måling, således at partiet nu står til 7,8 procent. Det udløser 14 mandater - mod 16 ved valget.

En del af tilbagegangen kan skyldes ledelseskrisen hos De Radikale og stormen omkring Morten Østergaard, men om partiet står over for en egentlig nedtur vil formentlig først slå igennem i næste uges Voxmeter-måling.

Ude på venstrefløjen er der en lille tilbagegang for SF i forhold til sidste uges måling, som til gengæld opvejes af en mindre fremgang til Enhedslisten. Men mandatmæssigt står de to partier samme sted som ved folketingsvalget i 2019:

14 mandater til SF og 13 mandater til Enhedslisten.

De Radikale står til en tilbagegang på 0,7 procentpoint i forhold til sidste uges måling

Samlet scorer rød blok 98 mandater, mens blå blok kun kan mønstre 77 mandater.

Den statistiske usikkerhed er angivet til maksimalt 2,9 pct. Målingen er foretaget mellem 5. - 10. oktober.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det lyder jo fantastisk, dette gamle parti: Konserves, Konservere, Konservativ - det lugter lidt af naftalin og velduftende balsamering.

Det er godt gået af Pape, får se om det holder vand fremover.

Det ville jo - set fra en gammelkonservativ position - være dejligt, hvis Sørens Papes parti også var et ægte konservativt parti. Der er desværre langt igen; men den nye "mr. 10%" er da ved at nå sin maksimumsgrænse. Til lykke til ham.

Tillykke til Pape & Co. Det giver pote at være næsten fast inventar på DR Aftenshowet...! Spændende at se resultat af næste måling efter pensionsforliget (godt gået!)og uro hos De radikale.

Annonce