Konservative går til angreb på "røde fagforeninger"

For lidt relevans og splittende retorik, lyder det konservative angreb på de røde fagforeninger. S og SF går til modangreb
Foto: Sten Brogaard
Erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, Mona Juul.
De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, har fået ørerne i maskinen efter et indspark i debatten om de såkaldt røde og gule fagforeninger på det danske arbejdsmarked.

“De røde kalder sig de rigtige fagforeninger. De gule får nye medlemmer... siger det bare. På Radio4 i dag. Handler for mig at se om relevans og retorik. Det første er der for lidt af, og det andet handler om rigtig og forkert i stedet for fælles bedste,” lyder det fra Mona Juul på Twitter.

Det første er der for lidt af

placeholder

Den konservative erhvervsordførers angreb på de røde fagforeninger har fået flere folkevalgte politikere fra Socialdemokratiet og SF til at gå til modangreb.

“De røde fagforeninger varetager det fælles bedste”

Marianne Vind, der er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, kan ikke forstå Mona Juuls udmelding og beder hende forklare, hvad hun mener med, at “de rigtige fagforeninger ikke arbejder for det fælles bedste, men fokuserer på rigtigt og forkert”.

“Fælles bedste er da netop overenskomstforhandling, trepart, efteruddannelse. Alle ting som gule ikke gør,” skriver Marianne Vind på Twitter.

placeholder

“Jeg synes næsten dit spørgsmål giver svaret. Du mener kun de røde fagforeninger er rigtige,” lyder svaret fra Mona Juul.

placeholder

Det svar vil Marianne Vind dog ikke acceptere.

Hvordan mener du ikke de gør det?

“Ahr - Jeg stiller dig et oprigtigt spørgsmål til hvad du selv skriver. Det er da for nemt bare at glide af på den måde. Jeg mener, de røde fagforeninger varetager fælles bedste ved at bruge ressourcer på fx overenskomst, trepart, efteruddannelse og andet. Hvordan mener du ikke de gør det?” spørger Marianne Vind.

placeholder

“Ok jeg opfattede det nok knap så oprigtigt. Men har ingen intention om at glide af. De røde mister medlemmer - mit bud er at de ikke får forklaret hvad de kan og dermed ikke er relevante. Fokus på egne medlemmer, men ikke et samlet billede. Fx ingen kompensation til konfliktramte,” lyder svaret Mona Juul.

placeholder

“Relevans og retorik forklarer ingenting”

Rasmus Stoklund, der er folketingsmedlem for Socialdemokratiet, mener - modsat Mona Juul - ikke, at relevans og retorik forklarer noget som helst.

Som de gule free rider på

“De rigtige fagforeninger skaber offentlige goder (overenskomster, erhvervsuddannelser, arbejdsmiljø mv.), som de gule free rider på; derfor kan de naturligvis have lavere kontingent. "Relevans og retorik" forklarer ingenting,” lyder det fra Rasmus Stoklund på Twitter.

placeholder

En udmelding, der får Mona Juul til at gå Rasmus Stoklund på klingen.

“Men hvis det er så enkelt hvorfor tages de gule så ikke med i loopet? Og er du sikker på det bare skyldes lavere kontingent, når nu der er så meget at være solidarisk om? Anfægter i øvrigt ikke den danske model,” skriver Mona Juul.

 

placeholder
 

 

“Siden hvornår er man begyndt at invitere dem med, der ikke bidrager? Skal DI's medlemmer også invitere arbejdsgivere med, der ikke er medlem af DI, når der er OK-forhandlinger eller bestyrelsesmøde på erhvervsskolen? Eller er det kun lønmodtagere der skal acceptere free ridere?” spørger Rasmus Stoklund.  

Siden hvornår er man begyndt at invitere dem med, der ikke bidrager?

 

placeholder

 

“Ødelæggende for de danske lønmodtagere”

Også det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg tager del i Twitter-fejden om de røde og gule fagforeninger.

De gule lyver og påstår at de med en lavere pris kan tilbyde det samme som rigtige fagforeninger

“Det er jo fordi, de gule lyver og påstår at de med en lavere pris kan tilbyde det samme som rigtige fagforeninger. Det kan godt være, at det er god forretningsmodel, men det er ødelæggende for den danske model og for de danske lønmodtagere,” skriver han.

 

placeholder
 

 

“Det er falsk varebetegnelse”

Jacob Mark, der er folketingsmedlem for SF, er direkte chokeret over, at Mona Juul kan “finde på at skrive at foreninger og organisationer der varetager overenskomster, uddannelse og arbejdsmiljø ikke har relevans?”.

Noget, der ifølge Jacob Mark har været - og fortsat er - afgørende i “det trygge samfund, vi bor i”.

 

placeholder
 

 

Det afviser Mona Juul dog at have sagt eller skrevet.

“Jeg bliver spurgt til hvorfor der er medlemsflugt. Det tror jeg er fordi de røde fagforeninger ikke formår at være relevante for deres medlemmer,” skriver hun.

 

placeholder
 

 

Den forklaring er Jacob Mark uenig i.

I kan få det samme produkt til en lavere pris her

“Det handler da om at de gule i årevis har sagt; se; I kan få det samme produkt til en lavere pris her. Men det er jo falsk varebetegnelse,” lyder det.

 

placeholder
 

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvis man ønsker et balanceret arbejdsmarked, så må det bero på ligeværdige parter.
Hvis de konservative ikke kan se, at de gule ødelægger den ligeværdighed, når de ikke har foreningsdemokrati og forhandlingsret, så er partiet jo tilbage til dengang de var glade for de ikke drak whisky i Kanslergade.

De har forhandlingsret;-)
De politiske fagforeninger skulle måske droppe deres mafiametoder med hærværk, vold og trusler!

Hvad betyder forhandlingsret? Hvis de gule har medlemmer, der er omfattet af en overenskomst, som en anden fagforening har forhandlet, så kan en gul organisation ikke rejse denne sag fagretligt. De kan godt rejse et krav direkte mod en arbejdsgiver på baggrund af en overenskomst, men hvis arbejdsgiveren siger "sådan skal man ikke læse teksten i overenskomsten", så kan en gul fagforening ikke komme meget længere, fordi de har ikke adgang til at diskutere, hvordan en OK skal forstås. De kan med andre ord groft sagt kun forhandle med dem, der har lyst til at forhandle med dem - og den ydelse er ikke meget værd, deraf den lave pris.

Prisen siger nemlig det hele.

Så 3F gider bare ikke kæmpe medlemmernes interesser?

Mona Juul - "Handler for mig at se om relevans og retorik. Det første er der for lidt af, og det andet handler om rigtig og forkert i stedet for fælles bedste."

Det er vist snart tiden, at fagbevægelsen markerer sig - og det vil sige en generalstrejke...

God ide, så ville det gå op for den politiske fagbevægelse hvor lille indflydelse de har!

Jeg har selv været medarbejder i en fagforening og jævnlig fået personer i telefonen som ønskede hjælp, men når vi kom til cpr. Nr. For at finde medlemmet kom problemet at man i mellemtiden havde valgt vores fagforening fra grundet prisen (tidligere medlem) og tiggede om hjælp bare lige nu, hvor jeg måtte fortælle at dem der betalte min løn jo ikke kunne være tjent med hun ønskede hjælp, så svaret var nej. Hvad ville de øvrige medlemmer sige til man kunne luske ind af bagdøren, når den nye (fag)forening ikke kunne yde den hjælp som før havde været muligt.
Tænk jer om og undersøg hvad der er muligt, tænk også over afstanden da de jo ikke har et kontor tæt på.

Sådan er det ofte med de politiske fagforeninger!
Når medlemmerne har problemer, er det ikke lige deres politik, også må de gå tigger gang hos de rigtige fagforeninger!

Jeg kender selv flere hvor det faglige hus har taget de sager som 3F nægter, selv om de var nyoprettet medlemmer!

Ikke medlem, men ikke-medlem. Dem, der melder sig ind i de gule foreninger, ringer nemlig tilbage til de fagforeninger, de har meldt sig ud af, når de opdager, at de ikke fik hjælp hos de gule.

Det går nu som regel den anden vej, FH forbundene lover medlemmerne en helt masse, med medlemmerne finder hurtigt ud af at 3F og FH er en politisk organisation, som skider på medlemmerne!

Jeg har selv været medarbejder i en fagforening og jævnlig fået personer i telefonen som ønskede hjælp, men når vi kom til cpr. Nr. For at finde medlemmet kom problemet at man i mellemtiden havde valgt vores fagforening fra grundet prisen (tidligere medlem) og tiggede om hjælp bare lige nu, hvor jeg måtte fortælle at dem der betalte min løn jo ikke kunne være tjent med hun ønskede hjælp, så svaret var nej. Hvad ville de øvrige medlemmer sige til man kunne luske ind af bagdøren, når den nye (fag)forening ikke kunne yde den hjælp som før havde været muligt.
Tænk jer om og undersøg hvad der er muligt, tænk også over afstanden da de jo ikke har et kontor tæt på.

Der har lige været overenskomstforhandlinger på det offentlige
arbejdsmarked, er der nogen der har hørt til hvem de "gule" har
forhandlet med, nå har de ikke forhandlet med nogen, det var da
underligt, er det fordi ingen offentlige ansatte er medlem hos
de gule fagforretninger.!!!!!
Hvem er i grunden forhandlingsleder hos de gule, nå de har ingen
forhandlingsleder, er det fordi de gule fagforretninger!!! også
organiserer arbejdsgiverne, så forhandlingslederen sidder på
begge sider af bordet.???

Du har helt ret, selvfølgelig bør de rigtige fagforeninger også være tilstede!

Men socialisterne i på begge sider har valgt demokrati og frihed fra!

Pape mener det er misundelse, når man tillader sig at mene, at indkomst erhvervet ved arv, helt som al anden indkomst, selvfølgelig bør beskattes.
Og denne Mona Juul mener nu, at arbejdsgivernes forlorne fagforeningssurrogat, der jo et A/S med det formål, at underminere de helt rigtige fagforeningers faglige kamp, i nogen måde skulle være relevante uden lige netop den "splittende" retorik, der ikke bare plaprer arbejdsgiverne efter munden, men netop varetager lønmodtagernes centrale kamp for respektable arbejdsforhold og andel i værdien af produktionen.
Tænk at nogen gider stemme eller bare lytte på dette platte parti, hvis eneste mission i verden er at bevare og udbygge privilegiestrukturen økonomisk og politisk for den til enhver tid velsituerede overklasse, helt uafhængigt af, hvordan de iøvrigt gjorde sig fortjent til at komme i den situation.
Men det er da også enormt ubegavet, at man som lønmodtager hopper på den limpind, at man tror, at bare fordi man kan købe medlemskabet til discountpris, så er man nu medlem af en fagforening, der fremmer ens centrale interesser. Der er jo tale om et fake fupnummer i Trumpske dimensioner. Så vågn dog op.
Lønmodtagernes forhold bedres ikke af en virksomhed med en ansat direktør, der intet foretager sig, der strider imod arbejdsgivernes interesser, og derfor kun udmærker sig som trojansk hest for arbejdsgiverinteressen i lønmodtagerhavet og ved at tilbyde luftydelserne til discountpris.

Jeg har oplevet det samme som Vibeke, da jeg var næstformand i en chaufførfagforening, hvor tidligere medlemmer opdagede, at de ikke kunne få hjælp af de gule snyltere, de havde ladet sig lokke af deres løgne, de er jo ikke en fagforening med medlemsmøder og generalforsamling. 3 F kradser flere millioner ind hvert år for underbetaling og arbejdsskader til deres medlemmer. Når jeg fik det spørgsmål -hvorfor skal man være medlem, stillede jeg det spørgsmål til medlemmet, har du kaskoforsikring på din bil, så var svaret, at det var man da nødt til hvis der opstod en skade, var mit svar, netop derfor er det vigtigt for dig at være medlem, så vi kan hjælpe dig, når du evt. er kommet til skade, eller er blevet underbetalt af din arbejdsgiver, så dækker dit kontingent vores hjælp til dig, da vi er en solidarisk forening. Så hold jer fra de gule snyltere.

Det har jeg også, når 3F ikke politisk kunne kæmpe for medlemmerne, stod de hos de rigtige fagforeninger og græd, fordi de var blevet ført bag lyset af en mafia lignende organisation der bruger hærværk, vold og trusler i deres politiske kamp!

Sikkert derfor medlemmerne vælger det lort fra!

Jens Peder Nielsen - Trollen over alle trolle...
:-():-():-():-():-():-():-():-():-():-():-():-()

Bjarne prøv at Google Troll!

I guder hvor er niveauet lavt på Pio Pio!

Aldrig har jeg hørt være vrøvl fra et parti der skulle stå nær arbejdsgiverne i Danmark. Lad mig slå fast at siden den frie Fagbevægelse(det som den erhvervs ordførende kalder røde fagforeninger) indgik en aftale med arbejdsgiverne - september forliget hvor vi fik stoppet at anarkiet stoppede vores gensidige samarbejde i at få rejst et konkurrencedygtigt arbejdsmarked. Og lønmodtagerne igennem overenskomster blev sikret lønforbedringer. og arbejdsgiverne ikke skulle se deres forhold undergravet af uorganiserede arbejdsgivere. Røde frie fagforeninger lagde med den aftale til at vi kunne med organiserede arbejdsgivere opbygge velfærdsmodellen som har ført til at vi har fået universelle rettigheder med det fællesskabte. En samfundskontrakt hvor erhvervsaktive via skattebetalinger financierer offentlige udgifter og overførsler til børn og unge samt ældre. Til gengæld fik nde erhvervsaktive offentlige ydelser, da de var børn og unge. Se det var til gavn for alle danskere at vi fordelte den værdiskabelse vi i fællesskab skabte i vore virksomheder. Her var de røde de frie fagforeninger sammen med organiserede arbejdsgivere fundamentet. Mod to fjender de gule snyltere og deres ejere, samt de uorganiserede arbejdsgivere.

Heldigvis er der et alternativ hos de rigtige fagforeninger!
Ikke den politiske bevægelse du lige har fremhævet!

Mon Mona Juul også mener vi skal melde os ud af NATO, og spare militærudgifterne, fordi vore naboer jo ikke vil acceptere at fælles fjender besætter Danmark, og derfor vil forsvare os alligevel.

Poul nu gør NATO jo rent faktisk noget godt!
Har du drukket tæt nede på bænken, før du kom med den sammenligning?

Mon Mona Juul også mener vi skal melde os ud af NATO, og spare militærudgifterne, fordi vore naboer jo ikke vil acceptere at fælles fjender besætter Danmark, og derfor vil forsvare os alligevel.

Jeg har læst alle de forskellige indlæg, og kom til at mindes dette!

Solidaritet er en god ting, jeg siger til, når jeg får brug for den,

til eftertanke,
Asger Pritzl ingeniør LBD

Jeg har læst alle de forskellige indlæg, og kom til at mindes dette!

Solidaritet er en god ting, jeg siger til, når jeg får brug for den,

til eftertanke,
Asger Pritzl ingeniør LBD

Annonce