Konservative nedtoner grøn profil: Der er ikke stemmer i det

De konservative vil ikke længere bruge kræfter på miljø og klima, fortæller partiformanden
Der er ikke stemmer i den grønne dagsorden, og derfor vil de konservative i stedet bruge kræfterne i den kommende valgkamp på at promovere partiets synspunkter på andre områder.

Sådan lyder budskabet fra den konservative partileder Søren Pape Poulsen i et interview med Berlingske tirsdag, forud for partiets sommergruppemøde.

”Vi har en tro på, at vores holdninger til miljø og klima sidder godt fast i de borgerlige vælgere, for hvem det er vigtigt. Dér skal vi ikke bruge vores kræfter. For andre borgerlige vælgere er det her bestemt ikke et »top-of-mind«-emne,” siger partiformand Søren Pape Poulsen til Berlingske.

Det er ikke stort nok til, at det her parti vokser sig større.

Og derfor vil det være spild af ressourcer at bruge tid på klima og miljø, lyder hans vurdering.

”Det er ikke stort nok til, at det her parti vokser sig større. Og det er min opgave, at partiet gør netop det, hvis vi skal have et mere borgerligt samfund.”

De konservative har ellers, gennem en længere periode, forsøgt med at markedsføre sig selv som ”det grønne parti i den blå blok”. Partiet vil i stedet fokusere særligt på lavere skat, sundhed og familieliv samt lov og orden.
S: Trist og uforståeligt

Hos oppositionen kalder Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen, meldingen fra Søren Pape Poulsen, for trist og uforståelig.

”Søren Pape og konservative vil ikke længere have klima og miljø som topprioritet. Blå bloks grønne parti har hejst det hvide flag. Trist og uforståeligt i en tid, hvor klimaudfordringerne tårner sig op. Nu er valget endnu klarere i dansk politik. Socialdemokratiet vil en stærk grøn kurs for Danmark,” skriver han i en kommentar på Twitter.

Også hos de radikale er der tristesse over meldingen fra de konservative.

”Neeeeej, I må ikke droppe den grønne dagsorden, konservative - vi og klimaet har så meget brug for jer i den grønne kamp,” skriver miljøordfører Ida Auken i en kommentar på Twitter.
Connie Hedegaard: Pape har misforstået noget

Den konservative formand har misforstået noget, hvis han tror, der er en stor gruppe borgerlige, som er ligeglade med klimaet. Det mener den tidligere konservative miljøminister Connie Hedegaard.

"Jeg ved ikke, hvad det er for nogle rådgivere, der har fortalt dem, at der er en hel masse borgerlige vælgere, der ikke synes, det her er vigtigt," siger hun til altinget.dk, og kalder Papes pointer "kluntet formuleret".

Hun tror ikke på K-ledelsens vurdering af, at borgerlige vælgere er uinteresserede i miljø- og klimaspørgsmål:

"Det er en alvorlig fejllæsning af det borgerlige Danmark. Jeg tror ikke, Venstre havde ændret signaler på det område, hvis ikke de havde kunnet se i deres målinger, at moderne borgerlige mennesker forventer, at deres partier tager klima, miljø og ressourcer alvorligt," siger Connie Hedegaard med henvisning til, at Venstre også er begyndt at interessere sig for den grønne dagsorden.

Ordfører: Miljø er stadig vigtigt

Hos de konservative fik de kommentarer politisk ordfører Mette Abildgaard på banen. Hun forsikrede, at partiet ikke nedtoner de grønne ambitioner, men at man blot opjusterer på andre vigtige områder.

De konservative holder sommergruppemøde torsdag i denne uge i Silkeborg.

 

Artiklen opdateret med kommentar fra Connie Hedegaard.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce