Konservative og Nye Borgerlige større end Venstre

Det viser ny meningsmåling foretaget af Electica for Alliancen - Fødevareforbundet NNF, Blik & Rør, Dansk El-Forbund og Malerforbundet
En ny meningsmåling foretaget af instituttet Electica for Alliancen viser, at Venstre fortsætter nedturen.

Nu er Venstre ikke alene mindre end de konservative. Venstre bliver også overhalet af Nye Borgerlige.

Venstre står således efter målingen til kun 9,8 procent af stemmerne, mens de konservative står til 12,6 og Nye Borgerlige står til 11 procent af stemmerne.

Baserer sig på svar fra mere end 4.100

Meningsmålinger baserer sig normalt på svar fra 1.000 til 2.000 personer. Men mere end 5.000 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i Electicas undersøgelse.

Ud over politisk ståsted har de adspurgte svaret på en række samfundsmæssige emner. Frasorteret adspurgte under 18 år har mere end 4.100 svaret på spørgsmålene om politisk ståsted.

Undersøgelsen vil løbe fast to gange årligt, og vil bidrage til at sætte fokus på den brede befolknings virkelighed samt forventninger og krav til politikerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Alliancen, der er et samarbejde mellem fire fagforbund: Fødevareforbundet NNF, Blik & Rør, Dansk El-Forbund og Malerforbundet.

De første resultater viser blandt andet, at 10 procent af danskerne er meget nervøse for, om de har kompetencerne til at klare sig på fremtidens arbejdsmarked. Derudover giver undersøgelsen et større indblik i danskernes syn på nedslidning, arbejdsmiljø, dagpenge, EU, klima samt hvilke politiske emner, der bør være fokus på de kommende år.

Formålet for de fire forbund i Alliancen er at sætte faglærte og ufaglærtes virkelighed på dagsorden i den politiske debat og give ordet til de oversete danskere.

Alliancen for værdig tilbagetrækning

I efteråret råbte ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’ politikerne op og satte fokus på nedslidning og behov for tidligere tilbagetrækning til dem med de hårdeste arbejdsliv.

"Det er vigtigt for os i Blik og Rør, at den almindelige dansker - på tværs af uddannelse, fag og politisk ståsted - kommer til orde i den offentlige debat," siger forbundsformand Henrik W. Petersen.

Konstitueret forbundsformand i Malerforbundet, Tonny Olsen, ser frem til, at Malerforbundet sammen med Alliancen fremover og løbende vil bruge resultaterne fra undersøgelserne til at sætte fokus på blandt andet arbejdsmiljø, nedslidning, pensionsalder og dagpenge:

"Med så solide data i ryggen bliver det svært for politikerne på Christiansborg ikke at tage højde for danskernes virkelighed og krav, når de regulerer og lovfæster fremover," siger Tonny Olsen.

Rød blok: 51,5 pct - blå blok: 43,8 pct.

Electicas meningsmåling viser i øvrigt, at Socialdemokratiet står til 32,6 procent - mod 25,9 ved valget i juni 2019.

De radikale står til 4,0 procent mod 8,6 ved valget i 2019. SF står til 7,2 procent - mod 7,7 procent ved valget. Mens Enhedslisten står til 7,7 procent - hvor partiet opnåede 6,9 procent ved valget i juni 2019.

I blå blok står Dansk Folkeparti til 7,6 procent - mod 8,7 procent ved valget. Liberal Alliance står til 2,8 procent - mod 2,3 procent ved valget i 2019.

51,5 procent står bag rød blok bestårende af S,SF, Enhedslisten og de radikale, mens 43,8 procent står bag blå blok bestående af de konservative, Nye Borgerlige, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Venstre ønsker ikke at kommentere meningsmålingen.

Det fremgår af en sms, som Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, har sendt til Avisen Danmark, der tirsdag omtaler meningsmålingen:

"Vi kommenterer ikke på målinger, der er er købt og betalt af den socialdemokratiske del af fagbevægelsen."

Den maksimale statistiske usikkerhed er på +/- 1,5 procentpoint. De 5000 adspurgte er kontaktet i perioden 1. - 14. februar. Frasorteret adspurgte under 18 år har 4.138 besvaret spørgsmål om politisk ståsted.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Spændende med et nyt analyseinstitut, og tallene flugter heldigvis stort set gennemsnittet af de øvrige opinionsmålinger. Socialdemokratiet holder sig solidt omkring den ene tredjedel af vælgerne, og Venstre er nu et ubrugeligt parti. Det har unge Elleman-Jensen virkeligt gjort godt.

Tror ikke på den måling 51,5 og 43,8 hvor er resten henne? Det giver 95,3prc. Venstre på 9 prc. Nej og jeg stemmer ikke blåt

Stemmespild på partier, der ikke står til at komme i folketinget. Det er både Alternativet, Veganerpartiet, Kristeligt Folkeparti og Stram Kurs.

Det blå kompagni venter med længsel på at få Mette Frederiksen væltet. Pernille Vermund vil være en af de første til at skubbe til tronstolen.Som hun gerne overtager. Bliver det nogensinde muligt at føre RØD politik
i Danmark ? Ikke meget tyder på det. Man ser kun omrokering på omrokering. Blå og røde brikker sat op imod hinanden. Med en farve der vinder over en anden. Et strategisk spil hvor rød farve generelt altid er i stor fare for at tabe på forhånd. Taberne er de samme hvergang. Alting handler kun om PENGE. Og det er for let at vinde.

Sikke en gang vrøvl. Kan du ikke prøve at forklare, hvad du mener med opslaget ?

Hold dig til BT Hans Henrik Hansen hvis du ikke forstår dig på det der bliver skrevet her.

Ika du kan heller ikke forklare det ævl;-)

Magen til børnehave som venstre viste her til aften i folketinget, har jeg ikke set siden samrådet med Uffe Elbæk. De var bøvede og høre på, og DF Messerschmidt tror Folketingets talerstol er på bakken. En charletan er han og høre på. Med den scene de opførte før man med bredt flertal vedtog epidemiologisk, var yderst beskæmmende for demokratiet. Løkke optrådte også på slap line, underligt han ikke tidligere har vist den side, han er kun ude på at så splid. Kan ikke bære han ikke er i fokus mere, så laver han det selv, det virker tragisk efterhånden. At Heunicke ikke slog i bordet og sagde hold dog kæft, jeg må beundrer hans tålmod her.

Epidemiloven skal der stå

Langhåret genåbning

Pandemi og demokrati
Biologi og aristokrati
En lille dør på klem
De blå den godt ka’ glem’
“Nu må I gerne gå
I sætter processen i stå”

En genåbningsstrategi
Med lutter røde tanker indeni
B 117 er ej for børn
Eller hospitaler der ta’r deres tørn
“Det er bedst I går jeres vej
Uden at skabe stor ståhej”

Udenfor døren de alle står
Med nyfriseret og kortklippet hår
Christiansborg er en egen boble
Der de blå vil sammenkoble
TV2 news gi’r lang taletid
Til genåbningens politikerstrid

Alle mand blev inviteret
Facts blev veldokumenteret
Alle partier lagde ideer frem
Så viser Nick klør fem
“Forhandlingen er slut
Hjemad I alle ka’ smut”

Nu sidder de røde og sveder
Med eksperterne som vejleder
Hvad tør vi risikere
Uden kroppe at dissekere
Resterende leveår at tælle
Uden det unge liv skal gælde

Frisørsaloner der åbnes op
Motionscentre for unges krop
Nej, varelagre må først ud
Inden vinterens sidste slud
Bornholm får en kattelem
Så virker genlukningen ej så slem

Efterskoler og liberale erhverv
Er de borgerliges bedste skærv
Elever ind i egen boble
Og omsætningen kan tidoble
Georg Stage på nye togter
DFs ønsker allerbedst flugter

Men de blås bud står ej i høj kurs
På trods af iværksætterkonkurs
Langhårede står vælgerne tilbage
Og må coronaens mutationer smage
Mon Socialdemokratiet igen får styr
På Christiansborgs politiske postyr

Angst er blevet hvermands eje
Forsigtighedsprincippet det skal feje
Ind under aprilsnarrenes valgbus
Sammen med skindpelsenes sidste lus
Pandemiens poststatsminister
Uden alvorlig synderegister

Haha, godt skrevet. Lidt oldschool, men ganske forfriskende.

Flot digterværk. De blå tror de vinder stemmer, det tror jeg ikke, tværtimod, sikke en børnehave de viste i V. Og det er beskæmmende at Nye Borgerlige og DF Messerschmidt er fortalere for uforskammet tone i folketinget og grov retorik uden respekt, kalder folk kommunister og nej de er stødende at overvære.

Det er på ingen måde svært at "forklare" det simple at BLÅ står stærkere end RØDT.Det så man da tydeligt på dagens pressemøde. SØRGELIGT at opleve regeringen PRESSET som den er. "Underlagt" det blå magtmonopol.

Hvad er det for en verden du lever i?

Epedemiloven er en udvandet udgave, af HVAD den oprindelig var. Udvandet efter at det BLÅ kompagni har banket den
på plads akkurat som DE vil have den.

Annonce