Kontanthjælpsloft: DF risikerer ny storm

I december fik Kristian Thulesen Dahl kolde fødder og fortrød, at han ville skære i boligydelsen for ældre pensionister. Nu risikerer partiet igen at havne i stormvejr på grund af kontanthjælpsloftet.

Annonce

I december måned kom Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti ud i et større politisk stormvejr da Dansk Folkeparti, trods løfter om det modsatte, ville skære i boligydelsen til fattige pensionister. En kombination af eksempler fra Ældre Sagen på hvordan boligydelsen ville ramme førte til vrede henvendelser fra danskerne på sociale medier, og det fik DF-formanden til at fortryde og sende besparelserne til hjørne.

Nu risikerer Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti endnu en gang at ende i et politisk stormvejr. Denne gang på grund af kontanthjælpsloftet, der vil ramme de fattigste danskere hårdt på pengepungen.

Kontanthjælpsloft skaber fattigdom
På trods af advarsler fra flere sider om, at kontanthjælpsloftet vil sende børn ud i fattigdom og ikke har den ønskede effekt på beskæftigelsen, har Dansk Folkeparti ind til videre været faste i deres støtte til regeringens kontanthjælpsloft.

Dansk Folkeparti forsvarer besparelsen med, at man ikke skærer direkte i kontanthjælpen, men i de øvrige ydelser som kontanthjælpsmodtagerne får.

- Vi er godt klar over, at folk kan opleve en nedgang i den samlede bunke af penge, som de får. Men vi skærer ikke i selve kontanthjælpsydelsen, har Marlene Harpsøe, der er formand for folketingets beskæftigelsesudvalg, tidligere sagt til avisen.dk.

Kontanthjælpsloftet vil blandt andet ramme mennesker med handicap, der ifølge Danske Handicaporganisationer vil miste flere tusinde kroner om måneden.

Det går ud over lejerne, og ifølge Boligselskabernes Landsorganisation vil 14.000 lejere risikere at ryge ud af deres lejlighed, fordi de ikke har råd til at betale deres husleje, når der ydelse falder. Og det vil gå ud over de enlige forsørgere. Eksempelvis vil en enlig mor med to børn ifølge Beskæftigelsesministeriet miste 30.000 kroner om året.

Der er i dag høring om kontanthjælpsloftet i Folketinget, og her vil oppositionen forsøge at presse Dansk Folkeparti til at indrømme, at kontanthjælpsloftet skaber fattigdom og ikke får mennesker i arbejde.

Folketinget skal endelig tage stilling til kontanthjælpsloftet den 17. marts.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook