Kontroversiel LA-politiker søger tilflugt hos konservative

Tidligere folketingsmedlem Laura Lindahl forlader Liberal Alliance og skifter i stedet til Konservative på Frederiksberg.
En ny dag, et nyt partiskifte.

Tidligere folketingsmedlem og nuværende kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg, Laura Lindahl, har besluttet at forlade Liberal Alliance og skifte til Konservative.

Det skriver hun på Facebook, hvor hun begrunder skiftet med, at hun har fået et nyt perspektiv efter at hun er blevet gift og blevet mor.

“Da jeg sad til budgetforhandlinger tilbage i efteråret og kunne mærke, at jeg brændte mere for at få flere pædagoger i daginstitutionerne end for at sænke skatten, da vidste jeg, at jeg hører hjemme hos de konservative og ikke længere i Liberal Alliance,” skriver hun, og fortsætter:

“Jeg ønsker stadig mere personlig frihed, et lavere skattetryk i Danmark og at den offentlige sektor skal drives mere effektivt. Men jeg finder det mere meningsfuldt at arbejde for pragmatiske løsninger, der kan blive til virkelighed og som kan gøre en positiv forskel. Løsninger, som rummer balancen mellem personlig frihed og ansvar for fællesskabet og for hinanden.”

Laura Lindahl meldte i foråret ud, at hun ikke genopstiller ved det kommende valg, med den begrundelse at hun ville have mere tid til familien.

“Jeg vil ikke være en af dem, der ligger på dødslejet og fortryder, at jeg ikke brugte mere tid på min familie, fordi jeg arbejdede hele tiden,” skrev hun dengang.

Nu er lysten til politik dog vendt tilbage. Laura Lindahl skriver, at hun vil stille op for de konservative til kommunalvalget i november.

Missede Folketinget med 21 stemmer

Det var med det yderste af neglene at Laura Lindahl blev genvalgt ved kommunalvalget i 2017. Liberal Alliance fik kun 3,6 procent af stemmerne, hvilket gav hende det 23. ud af de 25 mandater i kommunalbestyrelsen.

Hendes ene mandat var dog nok til at sikre den konservative borgmester Jørgen Glenthøj genvalg, og Laura Lindahl fik den lukrative post som formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg.

Laura Lindahl sad syv år i Folketinget for Liberal Alliance, hvor hun især blev kendt som en benhård, meget ideologisk beskæftigelsesordfører, der gerne svingede krabasken over arbejdsløse, offentlige ansatte og fagforeninger.

Laura Lindahl endte i en shitstorm, da hun i valgkampen i 2019 kaldte muligheden for at få lavet nye bryster, for endnu en god grund til at give skattelettelser.

"Efter jeg har ammet to børn, så hænger mine patter næsten nede ved knæene og jeg tænker, at jeg bør få lavet nogle store silikone-babser. Og jeg tænker at endnu en god grund til at sænke skatten er, at alle skal ha' råd til nye silikone-babser. #NejTakTilHængepatter🤣," skrev hun på Facebook.

Hun mistede sit mandat ved det valg, hvor Liberal Alliance i øvrigt måtte vinke farvel til 9 ud af sine 13 folketingsmedlemmer, heriblandt partiformand Anders Samuelsen.

Laura Lindahl var dog blot 21 stemmer fra at genvinde sit mandat, men hun tabte det i en hårfin afgørelse til partifællen Henrik Dahl.

Jan E. ER støttepartiet

Med sit partiskifte bliver Laura Lindahl Konservatives 12. medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Dermed er partiet kun et mandat fra at have absolut flertal i kommunen.

Med Liberal Alliance uden medlemmer af kommunalbestyrelsen, består hele den øvrige blå blok på Frederiksberg nu af en enkelt mand, nemlig Venstres Jan E. Jørgensen, der også sidder i Folketinget.

Tilgangen af den tidligere LA-profil giver et lille moralsk boost til kommunens nye konservative borgmester Simon Aggesen (K), der i offentligheden og blandt vælgerne på Frederiksberg formentlig mest er kendt for at være virkelig dygtig (og også lidt heldig) udi u ejendomshandler.

Der er kommunalvalg 16. november i år.
 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvorfor i alverden bliver Laura Lindahl kaldt "kontroversiel"? Hun er en ikke særlig kendt politiker som så mange andre, og hun er i mine øjne mindre kontroversiel end fx Pernille Skipper eller Inger Støjberg. Det bliver så forfærdelig svensk hvis alle politikere skal have et tillægsord sat på sig. I Sverige elsker medierne at opdrage læserne til at have de rette meninger, derfor sætter de gerne tillægsord, eller en etikette på folk (på svensk: epitet): fremmedfjendsk, kontroversiel, etc.

Laura startede med en sponsor ligesom kuglestøderen. Senere må de fleste ud i virkeligheden og finde et reelt arbejde og stifte familie. De fleste mennesker bliver klogere med alderen og ser livet i et større perspektiv. Nogle er heldige og kan bevare det liberale grundsyn . Men de fleste familier rammes af sygdom, arbejdsløshed og anden uheld. En livsforsikring uden at man har sikret sig selv i tide, ender med at de fleste bliver socialdemokrater - den livsforsikring som bliver mere og mere tiltrækkende med alderen og den sunde fornufts udvikling.
Laura gik fra LA til konservative
Orla gik fra de konservative
Jens gik fra Venstre til de radikale
Lars gik fra Venstre til Fornuftens Parti
Ida gik fra de radikale til Socialdemokratiet
Bevægelsesmønstret er tydeligt styret af to faktorer
1) Den personlige alder og erfaring
2) Modgang i livet.
Den dag pligterne kalder og alt ikke kører som smurt i olie, er det rart med en hjælpende hånd fra samfundet, kommunen, regionen, staten.
Man bliver villig til at betale skat.
Skat er lig en livsforsikring, hvis dækningsgrad beskrives igennem velfærdssamfundets tilbud.

At erkende hvor skattekronerne kommer fra er venstrefløjens problem.
De tror forsikringspræmien er gratis. Med alderen finder de ud af hvad skattefar reelt kræver.

Ida blev således radikal.
Jesper blev socialdemokrat
Mattias blev socialdemokrat
Astrid blev socialdemokrat

Med alderen kommer pengene til at passe. Ret og pligt. Men alderen viser at pligterne kommer først. Det ved de unge heldigvis ikke. Derfor fødes der fortsat børn i Danmark.
Nu mangler vi så blot at alle de unge kvinder i Enhedslisten og SF skal komme til fornuft i klimaspørgsmålet. De tror fortsat at penge hænger på træerne som appelsiner i Afrika.
I Venstre ved de hvor pengene kommer fra til pædagoger! Det er nu også gået op for Laura. Naive unge kvinder på såvel venstrefløj og højrefløj!
Mødes som modne mødre i midten af dansk politik. Ida og Astrid de seneste.
Venstre har fundet 5 milliarder til at købe lavbundsjord fri af CO2 udslip.
Regeringen brugte alene 19 milliarder på at købe Danmark fri af minkproduktionen.
Laura og venstrefløjskvinderne kan passende omsætte tallene til betaling af pædagoger i ti år og mødes i midten af dansk politik.
“Fornuftens Parti” alias Socialdemokratiet! Aldrig har så mange politikere kommet til fornuft, som det sker i disse år.

Skal vi ikke snart til at have transfervinduer til politikere, så deres clearingaftaler ikke går i kludder.

Hun har jo også lov at blive klogere...

Annonce