Kontroversiel tidligere topembedsmand vil nu selv være politiker

Tidligere departementchef i Skatteministeriet, der spillede central rolle i skattesagen, stiller op for Liberal Alliance. "Jeg er ikke så sart," forklarer han.
Foto: Pressefoto: Bachmann Advokaterne
Tidligere departementschef Peter Loft.
Når borgerne i Gentofte til efteråret skal til stemmeboksene for vælge en ny kommunalbestyrelse, vil der være et nyt, og måske, overraskende navn på stemmesedlen.

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft har nemlig valgt at stille op for Liberal Alliance.

Det skriver Ekstra Bladet.

Som den øverste embedsmand i Skatteministeriet i perioden fra 1993 og frem til 2012 var Peter Loft i sin tid en af hovedpersonerne i sagen om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) lækkede skattepapirer, men det afholder ham altså ikke fra søge tilbage til rampelyset.

Øvelse i at have ørene i maskinen

"Jeg har en vis øvelse i at have ørene i maskinen," siger Peter Loft til avisen.

"Jeg er ikke så sart. Men det er da rigtigt nok, at hvis man var klog, holdt man sig langt væk."

Central i skandale

Peter Loft blev i 2012, og efter regeringsskiftet året forinden, fritaget fra tjeneste som departementschef, efter Helle Thorning Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skatteoplysninger var blevet lækket til B.T. Siden fik Peter Loft kritik for at have været for tæt på hendes sag, og i 2016 blev han officielt afskediget.

Efterfølgende har Peter Loft været kommunaldirektør på Bornholm blot for at blive fyret (det blev aldrig klart, hvad fyringen skyldtes, ud over at han ifølge en pressemeddelelse fra kommunen "ikke var den rette mand til jobbet'").

Peter Loft arbejder i dag som advokat og skattespecialist i advokatfirmaet Bachmann. Desuden skriver han klummer om blandt andet skattesystemet og økonomi. Og nu skal Peter Loft altså ind i politik.

"Jeg har lovet at stille op til kommunalvalget i Gentofte," siger Peter Loft til Ekstra Bladet, men bekræfter dog, at han går efter også at blive folketingskandidat.

"Det er landspolitik, der har min hovedinteresse."

Topskatten

Ifølge den tidligere departementschef har han altid været "en varm tilhænger" af velfærdssamfundet, som vi kender det. Og at fundamentet for det samfund er skattesystemet.

Dog er Peter Loft bekymret over to ting ved velfærdssamfundet: Dels at man læser mere og mere på et system, der i forvejen er overbelastet. Og dels at problemer i dette land løses ved, at der sendes flere penge.

Samtidig bemærker han, at der er sket en ændring med Liberal Alliance, der tidligere ville gå langt for at få topskatten ned.

Det ensidige fokus på topskatten

"Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det ensidige fokus på topskatten, der var en overgang, ikke passede til mig," fortæller Peter Loft Ekstra Bladet.

"Som jeg opfatter partiets skattepolitik nu, er den mere nuanceret over en bred kam. At man gerne vil forsøge at indrette skattesystemet på en smartere måde, og nedbringe skatten på en smart måde uden, at der udelukkende er fokus på topskat."

Stærkt kort

Liberal Alliances lokale afdeling i Gentofte tror, og håber, at partiet har fået "et stærkt kort på hånden" med den tidligere departementschef.

placeholder

Liberal Alliance har i dag ingen medlemmer i Gentofte Kommunalbestyrelse, hvor Det Konservative Folkeparti sidder på et absolut flertal.

Gentoftes borgmester gennem de seneste 28 år, Hans Toft (K), meddelte tidligere på året, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg og at han samtidig trækker sig som borgmester for at overlade posten til partifællen, den tidligere håndboldlandsholdspiller Michael Fenger.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kan liberal alliance bruge sådan en mand som talte usant omkring Helles mand skatteforhold,var med til at lave den fadæse i skat da han var departementschef hvor halv delen af skats medarbejder blev fyret da de havde opfundet den vise sten,det kostede danskerne en del milliarder,skal han nu ind og suge penge fra det offentlig jeg siger hvor ynkeligt kan la da falde

Annonce