Korruption i Europa-Parlamentet: Jeg troede virkelig, vi var nået længere

Politikere og medarbejdere er angiveligt blevet bestukket af Qatar. Niels Fuglsang(S) opfordrer til strengere kontrolmekanismer for at genskabe tilliden.
Foto: Simon Læssøe
Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Niels Fuglsang.
Jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne, da jeg i fredags kunne læse, at flere medarbejdere og medlemmer af Europa-Parlamentet er blevet tilbageholdt og ransaget på baggrund af anklager om korruption.

Adskillige lokationer er blevet ransaget, og mere end 11 millioner kroner i kontanter er blevet beslaglagt. En af næstformændene i Europa-Parlamentet, og medlem af den socialdemokratiske gruppe, er blandt de anholdte. Det er simpelthen en skændsel for det europæiske demokrati og for den socialdemokratiske gruppe at se sådan en sag rulle.

Fuldstændig grotesk

Meget tyder på, at Qatar har bestukket strategisk udvalgte politikere og medarbejdere med henblik på at nedtone kritikken af regimet. Det virker for mig fuldstændig grotesk, at den form for åbenlys korruption stadig finder sted den dag i dag, men det er nu en gang den virkelighed, vi befinder os i.

Der er nu ikke andet for end at sikre fuld åbenhed omkring sagens forløb

Det må jeg, og alle andre politikere i Europa-Parlamentet tage til efterretning og agere efter. Der er nu ikke andet for end at sikre fuld åbenhed omkring sagens forløb, få alle implicerede bragt frem i lyset og foretage foranstaltninger, der sikrer, at noget lignende aldrig nogensinde sker igen.

Den største sportsskandale nogensinde

Som socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet har jeg længe ytret offentlig kritik af Qatar og det VM, som netop bliver afholdt i landet. Som jeg ser det, er VM i Qatar den største sportsskandale nogensinde, hvilket denne korruptionssag kun er med til at understrege.

Det har for mig været underligt, at kræfter i min egen socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet har forsvaret Qatar i indlæg og taler - og modarbejdet at vi skulle tage initiativ til en kritik af Qatar. Selv har jeg presset på for, at den Socialdemokratiske gruppe skulle tage initiativ til en kritisk udtalelse om Qatar og VM-slutrunden.

Europa-Parlamentet står nu over for en kæmpe opgave med at rydde op efter sig selv

Det var for at sige det mildt en proces, der var op ad bakke. Det er med stor frustration og vrede, at jeg nu kan se, at nogle af de mennesker, der talte kritikken af Qatar ned, er de selvsamme mennesker, som nu efterforskes af politiet

Europa-Parlamentet står nu over for en kæmpe opgave med at rydde op efter sig selv. Det handler fra nu af om at få genetableret tilliden til det europæiske demokrati og i særdeleshed Parlamentet som institution. Der skal simpelthen indføres strengere kontrolmekanismer mod korruption, og den aktuelle sag skal endevendes fra bunden.

Jeg er glad for, at min egen europæiske gruppe bakker op om at få lavet en grundig undersøgelse af hele forløbet, også blandt vores egne.

Alt skal frem, og alle indblandede skal drages til ansvar.

Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er nogen der aldrig kan få nok - derfor
.

Det er da godt det er ulovligt at modtage bestikkelse i EU.
Her i Danmark må folketingsmedlemmer åbenbart godt lade sig bestikke, har jeg lige hørt fra en som jeg anser for troværdig, men jeg håber stadig på at det er løgn ?

"Alle de indblandede skal drages til ansvar"
Jeg håber jeg forstår den sætning korrekt; alle de indblandede skal dømmes for korruption og hældes ud fra deres poster.

"Alle de indblandede skal drages til ansvar"
Jeg håber jeg forstår den sætning korrekt; alle de indblandede skal dømmes for korruption og hældes ud fra deres poster.

Annonce