Kortere skoledage og flere ledere på stress-kursus

Netavisen Pio samler alle de mest væsentlige historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
God eftermiddag,

Dagens medieoverskrifter er præget af den nye skoleaftale, som giver mere lokal frihed til folkeskolerne og kortere skoledage for de mindste. Men også regeringens Stresspanel har meldt et nyt forslag på banen, og denne gang vinder det opbakning hos fagbevægelsen.

Derudover er det i dag, at vi har måtte tage afsked med journalist og forfatter Jane Aamund, som blev 82 år.

Endeligt er det også kommet frem, at det danske Kongehus udstationerer Prins Joachim til Frankrig i et år, fra september, hvor han skal deltage i den højest rangerende franske militæruddannelse.

Læs mere om vores udvalgte historier herunder.

 

Ny folkeskoleaftale giver kortere skoledage for de yngste

Aftalen er indgået blandt alle folkeskoleforligets deltagere – regeringen, Socialdemokratiet, SF, Radikale og Dansk Folkeparti. Kun Alternativet og Enhedslisten står udenfor.

 

Aftalen betyder en større frihed for de enkelte skoler til at beslutte flere ting lokalt. Derudover betyder det en kortere skoledag for de mindste og flere fagtimer.

”Jeg er rigtig glad for, at vi lytter til de mange børn og forældre, der har råbt op om, at skoledagen var blevet for lang. Leg, kammerater, sport og hygge er mindst ligeså vigtige de første år i skolen, og nu sikrer vi altså en lidt bedre balance mellem den tid, der er i skolen, og den tid, der er børnenes egen,” siger Jacob Mark, skoleordfører for Socialistisk Folkeparti.

Læs mere om aftalens indhold her.

 

Stresspanel vil sende ledere på kursus

I sidste uge fik Regeringens stresspanel en blandet medfart for at sætte fokus på det digitale kommunikationsforum for danske folkeskoler, ForældreIntra. Anderledes ros får de i denne uge, hvor de har spillet ud med et forslag om at sende ledere på kursus i stresshåndtering – og forebyggelse.

 

Det glæder flere stemmer i fagbevægelsen. Næstformand i HK Privat, Marianne Vind, siger til Avisen.dk.

”Det er et kæmpestort ansvar at lede og kræver, at man har kvalifikationer og helt grundlæggende viden om, hvordan man kan forebygge problemer med det psykiske arbejdsmiljø.”

Derfor er det også positivt med et fokus på videreuddannelse. ”Hver femte leder har slet ikke nogen lederuddannelse i dag på det private arbejdsmarked. Det er et megahøjt og skræmmende tal, der illustrerer, at der er behov for handling, så jeg er 100 procent enig i Stress-panelets anbefaling,” siger hun videre.

Læs mere om forslaget her.

 

Jane Aamund er død

Hun blev 82 år. Det var mange års kræftsygdom, som til sidst sagde stop. I flere bøger skrev hun åbent om sygdomsforløbene, og oplevelserne inde og ude af hospitaler og behandlinger.

 

Hun blev særligt kendt for sine selvbiografiske romaner, ”Klinkevalstriologien” og ”Colorado Drømme”, som begge vandt priser og blev filmatiseret.  

Du kan læse om nedslag i Jane Aamunds liv og karriere hos DR.

 

Prins Joachim flytter til Frankrig

Prins Joachim er blevet inviteret af den franske forsvarsminister til at deltage i den højest rangerede franske militære uddannelse. Det meddeler Kongehuset i en pressemeddelelse.

 

Prinsen har rang af oberst, og er den første danske officer, der deltager i uddannelsesforløbet. Det betyder også, at prinsen og hans familie flytter til Frankrig fra september i år.  

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce