Annonce

Kræver mere varmehjælp: “Gør ondt på rigtig mange helt almindelige mennesker”

Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslår at hæve hjælpen til økonomisk pressede danskere med mindst 2,5 milliarder kroner
Op til fredagens forhandlinger på Christiansborg om øget varmehjælp til familier, der rammes af stigende el-priser og markant stigende priser på naturgas, opfordrer Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) til, at varmehjælpen og hjælpen til omstilling til grønne energikilder øges med mindst 2,5 milliarder kroner.

“I FH arbejder vi for, at politikerne nu afsætter mindst 2,5 mia. kr. ekstra til at hjælpe pressede husstande og til at hjælpe omstillingen væk fra fx gas på vej,” skriver formanden for FH, Lizette Risgaard, således i et opslag på Facebook.

I opslaget understreger Lizette Risgaard, at den allerede aftalte varmecheck ikke længere er nok:

“Krigen i Ukraine har sendt priserne i vejret på alt fra agurker til benzin, og regninger på el og varme eksploderer. Det gør ondt på rigtig mange helt almindelige mennesker, der pludselig oplever et hårdt pres på økonomien,” skriver FH-formanden og fortsætter:

“Prisstigninger på 5 pct. årligt betyder, at en gennemsnitlig husholdning skal betale over 15.000 kr. mere for det samme forbrug som sidste år.”

Lizette Risgaard konkluderer:

I mine øjne er varmechecken ikke længere nok

“Vi er nødt til at gøre noget. I mine øjne er varmechecken ikke længere nok. Det er en god håndsrækning, men desværre hjælper den langt fra alle, der har brug for det. Og så kommer den for sent.”

placeholder

 

Varmecheck for en milliard kroner aftalt i februar 

Regeringen aftalte sammen med de tre støttepartier SF, De Radikale og Enhedslisten samt Kristendemokraterne, Frie Grønne og Alternativet tilbage i februar at afsætte en milliard kroner i varmehjælp.

Pengene rækker til at give en varmecheck på 3.750 kroner til familier med en husstandsindkomst på op til 550.000 kroner.  

Ifølge aftalen skulle op til 320.000 familier få gavn af varmechecken. Derudover blev der afsat andre 250 millioner kroner i tilskud til omstilling til grønne energikilder.

Men nu er regeringen indstillet på at øge varmehjælpen og har indkaldt forligskredsen til forhandlinger fredag.

Regeringen vil gerne øge varmehjælpen, fordi situationen er blevet mere usikker

“Regeringen vil gerne øge varmehjælpen, fordi situationen er blevet mere usikker. Derfor samler vi partierne bag varmechecken for at se, hvor vi kan skrue op,” skrev klimaminister Dan Jørgensen (S) i et mail-svar til Netavisen Pio torsdag.

SF ønsker varmechecken øget med 1,5 milliarder

SF foreslår, at varmechecken øges med nye 1,5 milliarder kroner. Sådan at den samlede varmehjælp bliver på 2,5 milliarder kroner.

SF foreslår, at varmechecken øges med nye 1,5 milliarder kroner

SF foreslår to modeller:

  • Enten en check på 4.000 kroner til 450.000 husstande. Dermed får de oprindeligt 320.000 husstande 1.250 kroner ekstra i varmehjælp og 130.000 ekstra husstande får del i varmechecken fra varmepakke I og II.

  • Eller en check på 5000 kroner til 360.000 husstande. Men den løsning får de oprindelige 320.000 husstande 2.250 kroner ekstra i varmehjælp - og 40.000 ekstra husstande får del i varmechecken fra varmepakke I og II.

Ud over de ekstra 1,5 milliarder kroner til øget varmehjælp foreslår SF afsat en milliard kroner til de puljer hvorfra man kan søge tilskud til at få installeret varmepumpe, til isolering af huset og til tilkobling til fjernvarme.

Dermed er SF og Fagbevægelsens Hovedorganisation stort set enige.

Regeringens to øvrige støttepartier - De Radikale og Enhedslisten - er ikke umiddelbart varme på ideen om at øge varmechecken - ud over den ene milliarder kroner, der blev afsat med aftalen i februar.

De to partier er i stedet mere lune på at øge tilskuddet til at gøre husstandenes varmekilder grønne. Altså støtte en omlægning fra for eksempel naturgas til varmepumper eller fjernvarme.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske skulle danskerne bare lære, at indrette deres økonomi på en hensigtsmæssig måde?

Hvis man f.eks. indretter den, så der er råderum til diverse prisstigninger, ville mange ikke skulle klynke!

" indrette deres økonomi på en hensigtsmæssig måde".
"ikke skulle klynke".

Du p..... jo på de der ikke har noget overskud på budgetttet.

Lille-Jan, du er uden for pædagogisk rækkevidde
.

Staten skal hæve folke- og andre pensioner understøttelse samt bistandshjælpen. Fagforeningerne må så gøre deres job ved at forhandle lokale tillæg. Staten må så opkræve mere I topskat, en financial transaktion skat og hæve afgifter på vine. Afskaf kontanter eller penge ombytning vil give også kunne øge skatterne.

Hvis Putin sendte en radioaktiv støvbold ind over Danmark, som i sin egenskab kun ramte rødhårede danskere så de fleste ville dø af uforskyldte kuldegysninger!

Ville danske skatteydere så hjælpe finansielt til de pågældende hvis vi kendte en kur til 10.000 per individ?

Vi kender til bekæmpelse af kræft! Endda mange forskellige kræftformer! Kræftens bekæmpelse går foran med penge og forskning. Danske skatteydere bidrager dagligt med bidrag til storsygehuse, læger, sygeplejersker, udstyr, medicin, m.m.

Putinsygen er over os!

Hvordan den bedst bekæmpes uden at svulsten angriber os alle kollektivt - er spørgsmålet!

Storhedsvanvid er en svulst der skabte både 1. og 2. verdenskrig!

“Putin-sygens bekæmpelse” er en undergrundsorganisation der arbejder dag og nat! Internationale læger har allerede beskrevet dens svulster! Bekæmpelsesmetoderne er under videnskabelig studier overalt i verden. Alle videnskaber inddrages!

En simpel accelerator er under udvikling i en privat kælderlejlighed i en by med mange sjove og uforståelige bogstavkombinationer, der lyder mere slavisk end latinsk.

Sygdommen der allerede gør ondt på rigtig mange helt almindelige mennesker, forventes at blive bekæmpet ti gange hurtigere end den seneste pandemi.

Svulsten er lokaliseret! Spredningsstedet velkendt! Sygdommens karakter og smitsomhed og dødelighed står fortsat hen i det ukendte!

Men Putin-sygen er helt sikkert over os! Alle taler om den! Nogle er allerede hårdt ramt På økonomien. På nattesøvnen! På eget opholdssted!

Kræft kan bekæmpes på forskellig vis!

I øjeblikket bekæmpes Putin-sygen ved restriktioner som en anden pandemi!

Men i kældre og udhuse arbejdes på en rational effektiv bekæmpelsesmetode!

Antallet af forskere har aldrig været større!

Tiden har aldrig været knappere!

Hvert et sekund tæller!

I Danmark nedlagde vi 13.000.000 mink for at redde 10 menneskers liv.

Putin-sygen har allerede dræbt 10.000 mennesker og gjort 4.000.000 mennesker hjemløse!

Tal fra Danmark: Antal personer som døde af kræft i 2019: 8.387 mænd og 7.391 kvinder.

Andel patienter, der gennemsnitligt overlever deres kræftsygdom mere end 5 år efter, at de har fået diagnosen: Mænd 67% Kvinder 69%

Putin-sygen behandles formodentligt bedst ved at alle bidrager over skatten og at de hårdest ramte hjælpes bedst muligt!!

Men måske har en forsker i et eller andet hemmeligt rum allerede fundet behandlingsmetoden imod Putin-sygen!

En sjælden berømmelse venter forskeren!

Der er borgere uden mulighed for at kunne tilpasse eller "indrette deres indtægt på såkaldt hensigtsmæssig måde"...For de HAR IKKE KRONER TIL EN SÅDAN foranstaltning. Disse økonomisk svage borgere har kun lige til dagen og vejen.Hvis de ellers har det. Så hvad skulle disse kunne "lægge til side med" ?