Kraftige reaktioner på Hella Joofs hyldest til Britta

Multikunstneren får drøje hug på de sociale medier for i en blog i Berlingske at udvise forståelse for Britta Nielsens angivelige tyveri af 111 millioner kroner fra Satspuljemidlerne
Multikunstneren Hella Joof får særdeles drøje hug på de sociale medier for i en blog i Berlingske at vise stor forståelse for Britta Nielsens angivelige tyveri af 111 millioner kroner fra Satspuljemidlerne – midler som går til handicappede, psykisk syge, misbrugere og andre af landets allermest udsatte grupper:

”Det er åbenbart ikke nogens penge. Der er åbenbart ikke nogen, der savner dem, og hos mig ville de skabe enorm glæde. Og så er det pludselig blevet en vane, og den har været let at retfærdiggøre, lige inden du faldt i søvn. Britta, jeg håber du har nydt dit liv på første klasse,” skriver Helle Joof i bloggen.
Joof fortsætter således:

”At du har spist dejlig mad og drukket god vin. At solen har skinnet på dit ansigt. At du har været generøs og spredt glæde omkring dig. Det håber jeg virkelig, og, Britta, du skal vide, at de af pengene, som hidrører fra mine skatteindbetalinger, er dig vel undt. Jeg vil meget hellere have, at du har haft det sjovt og fyret den maks. af med de penge, end at de var løbet ud med badevandet på et eller andet ørkesløst projekt, som ingen i dag kan huske, som ingen har haft nytte af, og som primært var kommet i stand for projektmagernes skyld.”

Hella Joff konkluderer: ”Så Britta ingen hard feelings herfra.”

Ekstra Bladets chefredaktør, Pouls Madsen, er bestyret:

”Det mest højrøvede, verdensfjerne vås jeg endnu har læst. Hella Joof hylder Britta for at have stjålet 111 mill kr fra socialt udsatte. Ingen savnede pengene, mener Joof,” skriver Poul Madsen blandt andet på Twitter.

placeholder

P7-radioværten Sandie Westh synes heller ikke ligefrem om Joof-bloggen, og beder til, at nogen vil standse strømforsyningen til Hella Joofs computer:

placeholder

Direktør for Aids-Fondet, Andreas Æbleø, synes Hella Joof burde skamme sig:

”Skam dig, at du pynter gement tyveri af skatteborgernes penge med neoliberalt glitter om menneskets ret til at forfølge sin lykke. Sig det til de syge og fattige, som er blevet røvrendt.”

placeholder

Radiovært David Neerup Mandel, skriver er heller ikke ligefrem enig med Hella Joof.

”Det du har skrevet her er batshit crazy,” skriver han bl.a. på Twitter.

Føler sig hensat til en anden galakse

Chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen, skriver i en leder, at når man læser, hvordan Hella Joof ”kærligt og indlevende” skriver til den anklagede i en af landets største sager om bedrageri, så ”føler man sig henvist til en anden galakse.”

”Man fornemmer, at Hella Joof har kastet sin kærlighed på den dogmatiske liberalistiske tænkning i en lidt for høj alder, der betyder, at hun har glemt at stille de kritiske spørgsmål og tænke sig om en ekstra gang,” skriver Jens Jonatan Steen videre i lederen.

Chefredaktøren henviser her til, at Hella Joof ved adskillige lejligheder offentligt har bakket op om Liberal Alliance. En opbakning, der blandt andet har skaffet hende sæde i regeringens Disruptionrådet.

Britta Nielsen er tiltalt for gennem en årrække at have bedraget sig til 111 millioner kroner, mens hendes søn er tilltalt for groft hæleri. Britta Nielsens to døtre er foreløbig sigtet for hæleri. Britta Nielsen og hendes søn sidder varetægtsfængslede.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Er da enig i det er trist med de satspuljepenge, og det kan kun glæde at regering bedre sent end aldrig tog sig sammen til at lægge de manglende penge i kassen.
Noget der interesserer er den fulde historie om den skriftlige advarsel Britta fik, var det i 2000?
Normalt indeholder en sådan noget om hvad den ansatte skal rette op på over ofte 3mdr. Herefter trækkes advarslen SKRIFTLIGT tilbage eller den ansattes afskediges.
Jeg savner til gengæld af Løkkes banditter i habitter føres bort i håndjern og varetægtsfængsles. Revisorer, advokater og bankfolk.
Eller skal vi følge dem der alligevel vil afskaffe velfærdsstaten og afskaffe udbytteskat hvilket er en 100% problemløsning, end ikke Samuelsen har turdet foreslå det endnu. Det er underholdende at se hvordan de der har den holdning vrider sig når de søger delvist at forsvare de gemene tyverier hjulpet af agtværdige advokater og revisorer.
Præventive arrestationer i denne sammenhæng vil være helt på sin plads.
Søde Hella enig, Britta nedlægger ikke velfærdssamfundet det gør banditter i habitter.

Annonce