Krav om fængsel i slumlejrsag

I næste måned starter retssagen mod Kurt Beier Transport A/S, der blandt andet er tiltalt for grov økonomisk udnyttelse af filippinske chauffører.
Når retssagen mod det omstridte transportfirma Kurt Beier Transport A/S, der er tiltalt for grov udnyttelse af filippinske chauffører, kommer for retten i Sønderborg, risikerer flere chefer op til seks års fængsel.

Det skriver Fagbladet 3F.

Domsmandssagen bliver indledt mandag 10. maj, og der er afsat 15 retsdage til sagen. Der ventes dom i løbet af august.

Åger af særligt grov beskaffenhed

Den tungeste tiltale mod Kurt Beier Tranport A/S, og flere chefer, er for “åger af særligt grov beskaffenhed” i sagen om lastbilchaufførerne, der boede i en slumlejr på firmaets område i Padborg. En tiltale som netop kan give op til seks års fængsel.

Vognmandsfirmaet er også tiltalt for en række andre lovbrud: Overtrædelse af udlændingeloven, brud på bygningsreglementet og overtrædelse af byggeloven.

Boede i beskidte containere

Sagen startede, da Fagbladet 3F i oktober 2018 afslørede, at der på skift boede op til 200 filippinske og srilankanske lastbilchauffører i Kurt Beier Transport A/S’ lejr ved Padborg nær grænsen til Tyskland.

Mange boede i beskidte containere med fugt og mug på væggene, andre i kolde lastbilanhængere med plastpresenninger over. De arbejdede mange timer bag lastbilrattet på de europæiske veje til en løn på mellem 15 og 20 kroner i timen og blev behandlet dårligt.

Dagen efter afsløringen ransagede Syd- og Sønderjyllands Politi lejren. Og efterfølgende afgav de 26 udenlandske chauffører, der var til stede i lejren på tidspunktet for ransagningen, forklaring til politiet.

Menneskehandel

Sagen blev siden politianmeldt af Center mod Menneskehandel, der i november konkluderede, at lastbilchaufførerne var ofre for menneskehandel til tvangsarbejde, og tog dem under deres beskyttelse. Politiet har dog opgivet at rejse sag mod vognmandsfirmaet for menneskehandel.

Det har ikke været muligt for Fagbladet 3F at komme i kontakt med direktøren for Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier, for en kommentar til den kommende straffesag.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce